Autodesk 123D

CAD software, shareware, freeware
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2011, 10:30

no nevim podle ceho soudis ale ja soudim na kvalitu programatoru podle jejich vytvoru a zrovna u atiny je to dost zoufalstvi
typicky u tech jejich tv tunneru se s obtizemi dala pouzit dobre dvacata verze driveru a jeste ne vsechny funkce, nekterym se clovek musel zdaleka vyhnout
podle toho si delam obrazek o implementaci opengl vzhledem k norme
nehlede na to ze jsem nevidel ze by se nejak hojne uzivali prave atiny do sestav certifikovanych pro CAD CAM reseni coz to jedine potvrzuje (mozna se nepouzivaji vubec)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Josef
Sponzor fora

22. 9. 2011, 10:40

Nevím, jak kdo, ale já nemám nic proti ATInám. Neměl jsem s nima žádných problémů v mnou dělaných sestavách i v jiných PC. Paradox - známý koupil sestavu jedné známé IT firmy, MB ASUS - GK ASUS, a v průběhu instalace OS(placeného) se to seklo a nejel přesto ani vlak. Pomohla jen výměna GK (shodou okolností jsem měl jen ATI). Samozřejmě jsem jej navedl na reklamaci a byla, světe div, se uznána.
sidonie

22. 9. 2011, 11:13

jj IT firmy umí prodat i šrot za cenu mercedesu. Jinak ne vše se opravdu povede a jsou generace nebo jen některé řady kterým je dobré se vyhnout. Jsem celkem spokojen s výrobky Gigabyte, Saphire, Geil, Kingston a ještě pár dalších, ale také ne vše od nich koupím.
K těm programátorům, jak jsem psal, jsou výborně "proškolení" takže napsat rutinu tak, aby splňovala specifikace je velký problém. Na oplátku za tyto služby většinou dostávají pozornost od jistých firem a pak se dá veřejně říci, že ten daný software je ONLY NVidia V takovém případě máš smůlu s atinou a stěžovat si můžeš na hlavním nádraží.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2011, 11:20

no nevim nevim zda je to takhle ale v dnesnim svete....
treba dostanou hw zdarma aby na nem mohli vyvijet a tudiz uz je vyvoj na jinym nezajima ale stale zustava to ze 3D soft nejlip beha na nvidiich a asi bude jeste stale snazsi zahodit atinu a dat tam nvidii nez jet do ameriky premlouvat programatory aby taky mysleli na ostatni

navic treba emc2
opensource programatori sice napisou skvelej soft ale drivery ke grafikam jsou na bazi proprietarni komunikace s hardwarem takze zase skoncime u nvidie ktera pod linuxem vetsinou bezproblemu beha a atina je s akceleraci prakticky neprustrelna
oscar

22. 9. 2011, 11:30

robokop píše:navic treba emc2
opensource programatori sice napisou skvelej soft ale drivery ke grafikam jsou na bazi proprietarni komunikace s hardwarem takze zase skoncime u nvidie ktera pod linuxem vetsinou bezproblemu beha a atina je s akceleraci prakticky neprustrelna
tak proc potom
"Avoid anything nvidia. Old matrox (millenium, G400, G450 era) work great. Some older ATI work great, not so sure about recent stuff. " ?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2011, 11:53

tyhle stary atiny opravdu chodily
samozrejme se to neda vztahnout na kazdy jeden produkt ale obecne to urcite plati a pokud chces soucasnou kartu a ne se shanet po nejaky starsi tak je snadny vyber mezi nvidiema kde pravdepodobne nesahnes vedle narozdil od ati kde mas velkou sanci ze budes mit problemy a obcas muzes i narazit na to ze ti tu karu nevemou v krame zpet neb je plne funkcni
tedy penezita skoda pred kterou se tu pokousim varovat

tedy dobra rada neresit atiny dat tam nvidiu je stale platna i prez tuto faktickou vlozku
sidonie

22. 9. 2011, 11:56

Taky nemám problém s akcelerací v EMC2 na ATI, a to na novější kartě (HD5770), prostě žádný pro dnešní dobu ubohý uhřátý železo což při začátcích ati některé jejich grafiky byli. Co se týče software a ovladačů k nim, tak bych to zhodnotil spíše tak, že za posledních pět let je na tom ati o něco lépe jak NVidia.
Mimochodem pro akceleraci Solidworks jsem si vydupal po půl roce ATI Fire Pro 5900 a oproti původní NVidia FX570 je to nesrovnatelný krok kupředu. Jasně, že je atina mladší než ona nvidia, ale přece si nenechám do kompu narvat grafiku s přibližně stejným výkonem že? Co se týče zobrazování, tak jak jsem psal dříve, zdá se mi zobrazení pod ATI o něco příjemnější pro mé oči.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2011, 12:07

jeste jsem se kouknul treba na solidworks a v drtive vetsine tam je nvidia quadro
asi ve 2% ati firegl

paklize si dobre pamatuju tak proe to ma stejne

a jiste k tomu maji tyto firmy dobry duvod to tvrdit
vetsina solidnejsich vyrobcu cad/cam software ma toto uvedene na svem webu takze kdo cte dokumentaci ihned zjisti ktera karta mu bude spolehlive na 100% makat a nehraje loterii se svymi penezi nebo sveho zamestnavatele

co se tyce autodesku tak kdyz si zvolim podporu grafickych karet pro autocad tak tam je nekolik vyrobcu ale ati tam vubec neni
tudiz na zaklade toho lze tvrdit ze neni podporovana a veskere nekalosti co to pri vykreslovani vyrobi jsou problemem uzivatele
vyrobce sw se od toho typicky distancuje
sidonie

22. 9. 2011, 12:21

jj jak říkáš, drtivá většina se od toho distancuje neb nemají zájem dopsat nebo předělat svůj software podle specifikací a standardů.
Ati fire pro je v našich končinách problém sehnat, protože HP (Hewlett-Packard) je jeden z mála prodejců profi grafických karet a ve svém portfoliu má 95% karet NVidia různých výkonových stupňů a cenových hladin.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2011, 1:01

takze je to vpodstate pouze o nvidii a jestektomu nvidii quadro
Kvako1
Sponzor fora

22. 9. 2011, 1:08

kluci nevite jak tu nakreslenou součastku v autodesku importovat do toho stepu ? ja moc anglicky neumim.. spiš vubec.. a nějak na to nemužu přijit..
Josef
Sponzor fora

22. 9. 2011, 2:34

Když už je tu vzpomenuto EMC, tak já kdysi nerozchodil grafiku při instalaci. GK nějaká nVidia AGP 4x 128M RAM. Knopix s KDEčkem chodil v pohodě Ubuntu s Gnome nikoliv. Rozbitá gafika. Výměna za jinou nVidii (typ) to pořešila. Byl jsem zdechlý pátrat proč... Jo, nějaká stará ATIna (ale strašný šunt) chodila, ale dlouhá odezva....
Kilovolt
Sponzor fora

22. 9. 2011, 6:03

Mám ati na cnc kompu hd3850,na desktopu hd4850 ,v notesu ati čipset s integrovanou grafikou a ubuntu chodí na všech skvěle.Jen u cnc jsem měl problém s rozlišením-monitor jaksi neuměl poslat dde ,tak sem ho musel nastavi růčo.Takže jak tu bylo řečeno-pokud je aplikace vyladěna na nvidii,tak ati bude mít problém.Emc k takovejm aplikacím naštěstí nepatří :D

PS:sorry za OT
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
sidonie

23. 9. 2011, 7:04

Kvako1 píše:kluci nevite jak tu nakreslenou součastku v autodesku importovat do toho stepu ? ja moc anglicky neumim.. spiš vubec.. a nějak na to nemužu přijit..
Najdi příkaz Save As a pak vyber správnou koncovku. Nic jednoduššího asi není :)
Kvako1
Sponzor fora

23. 9. 2011, 10:00

sidonie píše:Pokud máš funkční Catalyst Control Center, pak máš teprve správně nainstalované ovladače. Pokud ne, tak to naprav a možná se ti spraví i zobrazování. Pokud ne, pak teprve můžeš říct, že je to nedodělanou verzí programu.

tak jsem nakonec skusil přesně naopak ten kontrol center odinstalovat a světe divse ono to funguje jak ma. takže už vše běží i stou Ati na win 7
jinak dik za odpověď, ja to hledal u toho exportu ,a tam sem našel jenom 3 koncovky u save mne to nenapadlo.. :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „CAD“