Pokud jsou motory stejné konstrukce, pak asi lze takto uvažovat. Neviděl jsem mnoho grafů průběhu kroutícího momentu v závislosti na otáčkách motoru s ohledem k příkonu, ale myslím, že servo bude mít křivku velmi plochou. DC servo na tom může být "trochu" obdobně, myslím, že náběh kroutícího momentu jde po rampě a tam je podle mě největší a nejpodstatnější rozdíl. Jinak nevím jak ostatní, ale já od motoru očekávám, že se bude otáčet a ne, že z něj vyrobím přímotop.testone píše:...jenže účinnost takových pohonů je +- pár procent pořád stejná, dejme tomu nějakých 85 % a to pro orientaci a posouzení rozdílu mezi 11 a 30 kW není třeba uvažovat.
Výkon = napětí * proud = konstanta * otáčky * kroutící moment.
(nemluvím o účiníku v případě AC, ale A- metr může být v DC meziobvodu, a i ten je pro orientaci nepodstatný)
Dále obecně elektromotory a transformátory snesou krátkodobě i několikanásobné přetížení, jmenovitý výkon je mj. dán tím, jaké tepelné ztráty je schopen příslušný prvek trvale snést.
Poptávám generálku SV18 a SPT16
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no nevim jestli lze porovnavat pohony s rokem vyroby v odstupu asi 30ti let
uz tepelna ztrata ridici elektroniky je evidentne v jinych meritcich
jestli nekoho strasne trapi ze jsem tam dal 11 kw tak to bylo na zadost zakaznika a s vykonem je plne spokojen
tedy asi neni co resit
co se tyce pohonu os tak motory jsem osazoval na podobne masine asi 8x mensi a jezdim 15x rychlejs o presnosti nemluvim ta je taky vyrazne lepsi
ty dve obri skrine plny transformatoru tyristoru atd... nahradila jedna docela mala s minimalni ventilaci
spotreba klesla radove a tim i ucinnost celeho stroje
bez vretene to bere hadam kilowatu
predtim to bylo hadam 5kw jen na ztraty (ted musej v zime na dilne topit jak o zivot)
uz tepelna ztrata ridici elektroniky je evidentne v jinych meritcich
jestli nekoho strasne trapi ze jsem tam dal 11 kw tak to bylo na zadost zakaznika a s vykonem je plne spokojen
tedy asi neni co resit
co se tyce pohonu os tak motory jsem osazoval na podobne masine asi 8x mensi a jezdim 15x rychlejs o presnosti nemluvim ta je taky vyrazne lepsi
ty dve obri skrine plny transformatoru tyristoru atd... nahradila jedna docela mala s minimalni ventilaci
spotreba klesla radove a tim i ucinnost celeho stroje
bez vretene to bere hadam kilowatu
predtim to bylo hadam 5kw jen na ztraty (ted musej v zime na dilne topit jak o zivot)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)