Poptávám generálku SV18 a SPT16

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
sidonie

6. 10. 2011, 8:13

testone píše:...jenže účinnost takových pohonů je +- pár procent pořád stejná, dejme tomu nějakých 85 % a to pro orientaci a posouzení rozdílu mezi 11 a 30 kW není třeba uvažovat.
Výkon = napětí * proud = konstanta * otáčky * kroutící moment.
(nemluvím o účiníku v případě AC, ale A- metr může být v DC meziobvodu, a i ten je pro orientaci nepodstatný)
Dále obecně elektromotory a transformátory snesou krátkodobě i několikanásobné přetížení, jmenovitý výkon je mj. dán tím, jaké tepelné ztráty je schopen příslušný prvek trvale snést.
Pokud jsou motory stejné konstrukce, pak asi lze takto uvažovat. Neviděl jsem mnoho grafů průběhu kroutícího momentu v závislosti na otáčkách motoru s ohledem k příkonu, ale myslím, že servo bude mít křivku velmi plochou. DC servo na tom může být "trochu" obdobně, myslím, že náběh kroutícího momentu jde po rampě a tam je podle mě největší a nejpodstatnější rozdíl. Jinak nevím jak ostatní, ale já od motoru očekávám, že se bude otáčet a ne, že z něj vyrobím přímotop.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 10. 2011, 8:37

no nevim jestli lze porovnavat pohony s rokem vyroby v odstupu asi 30ti let
uz tepelna ztrata ridici elektroniky je evidentne v jinych meritcich

jestli nekoho strasne trapi ze jsem tam dal 11 kw tak to bylo na zadost zakaznika a s vykonem je plne spokojen
tedy asi neni co resit

co se tyce pohonu os tak motory jsem osazoval na podobne masine asi 8x mensi a jezdim 15x rychlejs o presnosti nemluvim ta je taky vyrazne lepsi
ty dve obri skrine plny transformatoru tyristoru atd... nahradila jedna docela mala s minimalni ventilaci

spotreba klesla radove a tim i ucinnost celeho stroje
bez vretene to bere hadam kilowatu

predtim to bylo hadam 5kw jen na ztraty (ted musej v zime na dilne topit jak o zivot)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „Nákup“