Vypadek 11.11.2011

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
pleximen
Kontaktovat uživatele:

16. 11. 2011, 5:38

to magi :tak se hlavně smíchy nerozkrájej :wink:
mě to NOD hned zařízl jako vir
nemuže být každý chytry jako jiní.
já rozumím zase jiným pičovinám co ty ne :mrgreen: :mrgreen:
hlavně že ses zasmál

odpoved:Hergot, my jsme ale ješitní.
Proč to nenapíšeš na fórum veřejně?
A nebo zkus napsat do Brava.

to magi : asi to nema cenu dal řešit, nazdar
9/2011 portálka funkční
http://www.khplexi.cz/
Josef
Sponzor fora

16. 11. 2011, 5:42

S tím Mikrotikem naprostá spokojenost a ještě jsem neprostudoval ani jeho všechny možnosti. Některé věci snad nikdy nebudu potřebovat. Nastavení je tam velmi detailní v možnostech provozu. Jde koupit jak pro WiFi, tak i čistou metaliku, zkrátka, co kdo chce. Není to sice Cisco, ale za ty prachy je to super s hvězdičkou.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

16. 11. 2011, 5:48

znova vytrestanej nespolehlivosti disku jsem si pojistil zalohovani SQL databazi jeste na jedno misto
akorat nevim co reknou v google na to kdyz mi v gmailu pristane kazdej den nad ranem hrstka mailu s trosku vetsima prilohama :-) ale misto tam na to je tak budiz
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 11. 2011, 6:06

to pleximen: to tedy nemá, ČEST!

to ostatní: Mikrotik router OS ani nemusí běžet na RB (routerboard), může běžet i na klasickém PC. Já měl takto udělaný hlavní router a shapper na soukromé síti. Vezme se obyčejné PC, nijak výkonné ani moderní (u mě to byl nějaký starý PIII), vloží se patřičný počet síťových karet (u mě to byly 4 a dokonce každá jiná), patřičný počet WiFi karet (u mě 4ks mini PCI CM9 s čipem Atheros), nainstaluje se z CD Linuxový router OS, PCčku se v Biousu nastaví startovat ihned po připojení napájení, povolit běh bez klávesnice a už to běhá. Jediné mínus je tady spotřeba, ale i ta jde řešit osazením Compact Flash karty místo HDD.
V mém případě dělal tenhle stroj toto všechno: vytáčel spojení na ADSL (modem byl jen bridge), NAToval adresy, fungoval jako hlavní vysílací rádio do 4 antén z čehož byly 2ks na 2,4GHz a 2ks na 5GHz, obsluhoval jednotlivé Queues (řízení datových toků od a ke klientům), blokoval a logoval P2P protokoly, logoval NetFlow, logoval vytížení jednotlivých linek včetně přívodní do grafů, měřil napětí na UPSce a další.
Vše v jediném stroji, bez potřeby plné náruče krabiček a kabelů. To vše s dokonalou spolehlivostí a výdrží (nikdy se nestalo, že by sám spadl).
Teď už síť nefunguje a místo počítače mi na půdě běží RB433 od Mikrotiku, který obsluhuje veškerý síťový provoz.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 11. 2011, 3:44

pro jistotu jsem celou vec pojistil zaloznim serverem v jine lokaci na kterem je ozivena kopie software k nejakemu datu a ukladaji se na nej kazdy den zalohy takze je mozne po rozbaleni techto zaloh doaktualizovat a spustit ho jako zalozni server
samozrejme je to docela nakladne ale zase jsem si overil ze jektere lacine veci jsou ve finale docela dost drahe
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „Provozní záležitosti“