Úředníci by v budoucnu mohli lidem kontrolovat čím doma topí

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Radek-B
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2011, 4:33

Takze myslis ze tam nahore s tim pohne nejaka hezka blondynka ? :D
K miliardam urcite nelze prijit cistym zpusobem.
Bud je dobry kapitalista anebo zlodej. Na vykoristovani lidi nic neni , vsichni jsme to chteli.

Uvadis zajimava nekdy az usmevna fakta , my to cteme a obcas nas to tak s... ze si rikam ze je to zrale na zmenu.
Kdysi jsme byli schopni to vyhazet z oken, dnes to nelze a tak bude podle mne lepsi je nechat a podporit
at se z nich vyhazeji sami navzajem. Vzdyt toho na sebe vi dost :D
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Kilovolt
Sponzor fora

17. 11. 2011, 4:58

Taky si myslím,že "Babišovo prozření" krapet zavání-viz http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c ... oncil.html" onclick="window.open(this.href);return false; -inu chalan pomalu přichází o styky ,tak si musí udělat jiný :cry:

Ps:doufám,že ten jejich buzerační zákon neprojde-pakáren na nás už ušili docela dost a vůbec by se mi nelíbilo,kdyby se mi nějakej ouřada rozcapoval po baráku bez mýho souhlasu :evil:
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2011, 5:03

no ono je usmevne s nadhledem sledovat jak ona demokracie co byla slibovana je cim dal vic oklestovana pod ruznymi zaminkami
puvodne domovni svoboda a soukrome vlastnictvi je poslapavano cim dal vic
o svobode se taky prilis mluvit neda,
cenzura funguje daleko lepe nez za totace protoze funguje na principu autocenzury a obecneho strachu a tenhle princip nic nestoji
o vyvlastnovani pozemku se taky co chvili jedna
ja myslim ze to tu mame zase jako vysity akorat to prislo daleko pliziveji ale jsme tam kde jsme byli mozna mnohdy jeste hur
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2011, 5:22

Lecos z toho omezení svobody je důsledek pokusu o americký vládní převrat 11/9 to už je trochu paranoja, ale já už nevěřím na nějakou al kajdu a podobný tůůt nejde o nic než o maximalizaci moci a tohle nejsou důsledky to jsou prostředky.
Samo se to neopraví, museli bychom vzít ty vidle a hole a hlava nehlava to jít vyřešit do parlamentu, na úřady a pod. a to nehledě na vlastní ztráty, jenže dneska jsme všichni pohodlní, máme co jíst, na pivo taky je, tak se nic neřeší jěště tak umírat za nějakou svobodu :?
lapa
medaile za lepsi forum

17. 11. 2011, 6:29

Ben Ash píše:No nevím Radku, v tomhle případě je to myslím jako když zloděj křičí chyťte zloděje, říká se o něm lecos, stb, kádr pracovník PZO a podobně.
Hele, jak rikal soudruh Teng Siao Ping (komunisticky tvurce kapitalistickeho zazraku v Cine, to jsou ty paradoxy), "... nezalezi na tom, zda je kocka cerna ci bila, dulezite je, ze chyta mysi ...".
Takze v techto srackach mi je uplne jedno, jestli mel nebo nemel Babis neco za prstama (stejne to je promlcene ...), pokud se alespon neco zmeni k lepsimu, bude to velky krok kupredu (coz v situaci, kdy stojime nad propasti, je ponekud ... :mrgreen: ).

"Pozitivni" je, ze ma prachy a muze to valit do medii. Ono za uvazenou trebas stoji, ze kdyz v Otazkach V. Moravce Babis obvinil (jen tak na pul huby) toho majitele Erpetu, ze chtel zprostredovane prachy pro Kikinu (pro neznale pantata na Hrade) za chvaleni nejakeho "repkoveho" zakona, tak se Hrad vyjadril - nijak - ticho po pesine. Jinak vyskakuji kvuli kazdemu prdu ...
Ja osobne cekam, az pujde Kikina od valu a zacne se vsechno tutlane svinstvo pomalicku valit ven .... zatim ma bohuzel dost pak v ruce na to, aby sedel na viku od popelnice ...
Ne nadarmo se pri prezidentske volbe rozciloval Langr na Bursika, ze do volby Kikiny bylo nainvestovano prilis mnoho a je o hubu jit od toho, ze by mohl jit nekdo i brucet .... (muj komentar je, ze v lepsim pripade :D; capo di tutti capi to obvykle resivaji jinak :D )
Naposledy upravil(a) lapa dne 17. 11. 2011, 7:25, celkem upraveno 1 x.
Kilovolt
Sponzor fora

17. 11. 2011, 7:21

Ben Ash píše:.....museli bychom vzít ty vidle a hole a hlava nehlava to jít vyřešit do parlamentu, na úřady a pod. .....
Taky sem si říkal,že by nebylo na škodu zopakovat v praglu defenestraci :D ,jen ty vidle bych patřičně nainstaloval pod okna :lol:
gamas

17. 11. 2011, 9:41

S tema kontrolama cim lidi topi a naslednyma poplatkama je to stejne jako se vsema dalsima poplatkama a spoluucasti. Na ekologii vsadili, protoze ta je zmedializovana dobre a lidi na ni slysej. Ale je to mysleno vsechno tak dobre? Kouknete: http://www.youtube.com/embed/cj8C1plsB08" onclick="window.open(this.href);return false;
Přílohy
Elektro-Autos1.rar
(1.7 MiB) Staženo 224 x
ZX Spectrum 88 - první PC
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2011, 10:03

povšimněte si prosím jména uživatele, který video nahrál na youtube :D :D
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2011, 10:08

se nam to zase pekne vraci
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2011, 10:10

Jojo Robe, o tom to přesně je. Uzavřený bludný kruh.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Citronek

17. 11. 2011, 10:57

S dovolením bych se vrátil k původnímu tématu.
Bohužel mám taky za souseda aktivního smraďocha a bohužel jsme si do baráčku pořídili rekuperaci. Nevím jak to ten parchant dělá ale skoro každý den zatápí a smrdí přesně v době kdy rekuperace běží. No není nic lepšího než usínat v tom smradu :-)
Problém kotlů na tuhá paliva nespočívá v tom co se v nich pálí, ale jak to hoří. Takže pokud pří stavbě někdo něco počítal, tak kotel se stejně osazoval nejbližší vyší (výkonem) takže místo 20kW 35kW, místo 35 50, co kdo sehnal. Je jasný že pokud to ten kotel vytopí při -20°C tak při +10°C se tam nedá vydržet. No a největší zločin jsou ty regulátory co zavírají přívod vzduchu. Pak to nehoří ale doutná, kotel se zadehtuje účinost klesá a sousedi se dusí. Navíc jen málokdo pravidelně - tj. minimálně 1x týdně - čistí průduchy. Škoda mluvit.
Přitom jde docela jednoduše celý problém řešit asi i za menší peníz než je nákup automatického kotle. Stačí natápět akumulační nádoby a topit vodou z ní, a toplotu soustavy regulovat třeba ručním terostatickým třícesťákem, Navíc pak se dají na radiátory osadit termohlavice bez rizika přetopení soustavy. Kotel pak jede na nominální (tj. plný) výkon a palivo v něm hoří. Pak je celkem jedno jestli topíte brigetama, nebo plníte petky mourem smíchaným s vyjetým olejem. Nesmrdí to ani to nečoudí. No na analyzátoru by se to asi nějako projevilo, ale určitě to bude mít lepší emise než doutnající hnědý uhlí. Navíc pak stačí topit třeba ob den.
Pokud se podíváte na plynové kotle tak ty s nejvyšší účiností nemají regulovaný výkon hořáku. Regulace je řešena hoří/nehoří. Zkrátka nelze navrhnout/vyrobit kotel, který by měl slušnou účinnost při provozu na 100% výkonu i na 50% výkonu. Výrobci to vědí, spotřebitelé to ignorují. Automatické kotle na uhlí opatřené regulací taky neomezují přívod vzduchu, ale dodávku paliva (poměr vzduch/palivo zůstává zachován i při utlumení).
Osobně si myslím, že když se našinec nebude po hospodách chlubit, čím že to topí, a bude topit tak, aby nečoudil a nesmrděl, tak ho nikdo nepráskne a nikdo ho nebude kontrolovat. Pokud si navíc na dvorku postavím hranici z polínek, nikdo si nevšimne že už několik let jsem žádné neubylo :-)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2011, 11:07

Co se týče způsobu spalování co se týče emisí a účinností kotlů, v tom máš pravdu to je bezesporu.
Ale to, co jsi vyjmenoval - automatický regulační kotel, ekvitermka, aku nádrž, termohlavice - jsou vynikající věci (taky se chci nějakým tímto směrem ubírat), ale jsou to statisícové investice. Pokud si kvanta věcí neuděláš sám jako my tady v produktivním věku s hafo možnostmi.
Vysvětli to bábě, které je 80let, bydlí sama a je odkázaná na důchod. Ta je ráda, že sem tam přihodí do kotle nějakou starou bačkoru a pod.

PS: když jsem se nedávno díval, kolik stojí obyčejný kotel Atmos 35kW pro tlakové hořáky (holý bez hořáku), tak jsem si musel sednout do křesla a pořádně se zapřít nohama.
Citronek

17. 11. 2011, 11:34

No jo, ale 80ti letá bába topí v jedný místnosti, nejspíš petrama a dřevem a uhlí dává jenom na noc. Největší čudiči jsou lidi tak 50 -60 let. Ještě mají dost energie na to aby jezdili po okolí a sháněli neco lacinnýho na topení. Problém je v tom, že jseou tecnicky zvládnutelný laciný řešení s návratností do dvou sezón. Ale nikdo to nenabízí a žádná firma to neřeší. Takže kdo do toho trochu vidí a umí to tak na to jde svépomocí ale firmy radši dělají přestavby kotelen za 100 tisíc, než by za půlku upravili stávající kotelnu a jen přepojovali trubky. Vžyť to uhlí jde nahoru o desítky procent ročně, dneska už neni jedno jestli spálím za sezónu 40 nebo 80 q uhlí. Dneska je to sakra balík. A u automatického kotle nespálíš nic než kosky do 20 mm, takže žádný odpadky, žádný dřevo z demolice, žádný starý skříně, všechno to hezky navozíme na skládku. No to je fakt ekologie. Pokud se to zrecykluje, tak to beru, ale skládkovat to je rozhodně větší prasárna než to spálit.
Mimochodem, potřeboval jsem udat pár tun dřeva z demolice. Žádná firma to nechtěla. Důvod - elektrárny a teplárny za dřevoštěpku s obsahem hřebíků platí míň a panáčkům se to nerentuje. Chtěli doplatek :-) Tak tim topí jeden hospodskej na kladně a pár lidí v okolí říčan. Včetně mě :-) Nerentuje znamená že dostanou cca 300 za kubík štěpky. Měli to cca 15 km ke kotli, a 6 km se štěpkovačkou. Holt za větve z prořezů je víc.
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

18. 11. 2011, 6:00

Mě se to hrubě nelíbí - co mi má nějaká zas**** úřednická krysal lézt do baráku a kontrolovat, čím topím. A navíc - pokud mi chcou nařizovat, čím, mám topit, a v čem mám topit, tak klidně - ale to mi budou muset napřed zacvakat rekonstrukci kotelny, nový kotel a dát mi dotaci na ty správné paliva. Pokud ne, tak holt mají smůlu - žádný šmejd mě nebude slídit po baráku.

Ono rekonstruovat topný systém není žádná prdel - já jsem to dělal před pěti roky - mám předělanou kotelnu s novým komínem, v ní Wernera na dřevoplyn a akumulační nádrž - takže pokud topím, jedu vždy na plný výkon a po vyhoření dávky paliva jedu na akumulačku. Celá tato sranda mě vyšla na cca 200.000,- Nedostal jsem na to žádnou dotaci ani příspěvek - resp jsem na ni nedosáhl.

Nedělal jsem to z nějakého ekologického přesvědčení ale z jednoduchého důvodu. Produkuji dřevěný odpad a piliny, většinu roku si to schovávám a v zimě tím topím. Takže moje náklady na palivo na topnou sezónu jsou zhruba 2 - 4000,-Kč - a to jen v případě, že mi na jaře dojde dřevo a musím něco přikoupit. Takže téměř nulové náklady na palivo byl pro mě hlavní důvod, proč jsem do toho šel ..
Kilovolt
Sponzor fora

18. 11. 2011, 6:38

Citronek píše:......takže žádný odpadky, žádný dřevo z demolice, žádný starý skříně, všechno to hezky navozíme na skládku. No to je fakt ekologie. Pokud se to zrecykluje, tak to beru, ale skládkovat to je rozhodně větší prasárna než to spálit.
Mimochodem, potřeboval jsem udat pár tun dřeva z demolice. Žádná firma to nechtěla. Důvod - elektrárny a teplárny za dřevoštěpku s obsahem hřebíků platí míň a panáčkům se to nerentuje. ...

Souhlas-dodám jen,že letos mě okolnosti donutily k výměně oken-při otázce,co se dějě s těmi starými mi bylo řečeno cituji:Naložej to na náklaďák,odvezou na skládku a tam to takovej obrovskej buldozer se vším sklem ,barvou a kováním zašlape do hlíny -konec citátu.Tolik k ekologické likvidaci. Výsledek je,že sem je vysklil a hodlám je prohnat komínem, až budou pořádný mrazy, aby kotel fičel a já neotravoval sousedy smradem,jak už tady někdo popsal.A proklad bude akát :D
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“