200+ prispevku

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Kopi.

27. 2. 2008, 8:07

joskapilot píše:Ale taky mít tolik informací, aby to nebylo jako když se ti jízdní vlastnosti auta líbí, lak taky, ale auto je ve skutečnosti s vrozenou vadou motoru, který nevydrží ani 20 tis. km.
No já myslim, že sofrware se ti hned tak nerozbije... jedině že bys rejpal do zdrojáků přes notepad... :D

Ne, dělam si samozřejmě prdel ;-)
EDM-man

14. 5. 2008, 9:09

......... Je docela blbý tvrdit o něčem, že jsou s tim problémy, papouškovat to co napsali ostatní. .......
Snad chápeš.[/quote]

Neřekl bych že je špatný přístup hledat informace od uživatelů a podle toho se rozhodovat ,naopak! JEN NESMI TAZATEL DÁT NA HODNOCENÍ 1 ČI 2 LIDÍ BEZ UPŘESNĚNÍ PODROBNOSTÍ. To může být opravdu zavádějící.Nevím jaké kdo má zkušenosti s CADovými programy a spec.ovl.softem na profi strojích ale někdy je až neskutečné co dokážou "spáchat" i přední světové firmy na obráběcích str.Vše je kvůli honbě za co nejrychlejšími inovacemi a jestli je vše odladěno není až tak důležité.A že by někdo soft upravil,odladil chyby...? to už musí být dost vážný problém a silná firma aby výrobce někam dotlačila.
Pokud někdo něco hodnotí a dokáže to patřičně obhájit že to tak je, není snad důvod tomu nevěřit.
Nerad bych tu pomlouval např.soft MACH a ale známý má soukr.firmu a po asi roce MACHa zavrhl že s tím má velké problémy,že mu to "padá",zatuhne ve šponě atd.Jede na několika obr.str.pod linuxem EMC a pěje samou chválu.Ale já osobně s tím(M.) zkuš.nemám takže hodnocení beru tak na 80%. Soft co jede pod Win nemusí na různých PCčkách chodit stejně,to je známé.
Pokud někdo obecně řekne je to na ho....je to špatně.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 5. 2008, 7:08

nevim jak je to smerodatne ale pripojim malou informaci

EMC mi pri jednom testu taky sam od sebe vytuhnul
v pulce programu proste error a hotovo
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
PavelZ

15. 5. 2008, 2:25

joskapilot píše:Díky za poučení. Už jsem jich přečetl víc,ale moc z toho pro mé účly není.
Opravdu aby se člověk naučil programovat nejlépe ve vizual basicku a něco spáchal sám. Bud to je "levný za2000Kč" ale s problémy Mach 3...
nebo to je drahý a určený jen pro profíky.

:cry:
Jestli chceš, můžu ti poslat zdroják v C++ (pod MSVC 6), kterej jsem používal pro test unipolárů. Má to smyčku 1ms (záleží ale na PC, někde to běhá jen 15ms) a v podstatě si tam v obslužným handleru časovače můžeš se I/O na LPT udělat co chceš. Teď to je ve stavu, kdy jsou tam zapojený dva motory, jedno koncový čidlo a Enable bit. Umí to najet na čidlo a pak dle nastavené rampy polohovat. Bity ale přímo řídí spínání vinutí (00-1 vinutí, 01-2 vinutí ....) tedy žádný Step/Dir. Je to samozřejmě free bez omezení čehokolif.
Fox_VK
Kontaktovat uživatele:

28. 4. 2009, 9:10

200+ příspěvků je bezesporu gratulacehodné ovšem přerůstá to tu v pěknou džungli. Kukněte co se tady v tom vlákně řeší. Cokoli tady hledat je vážně paráda.

K čemu je forům nacpané inforamcemi když v něm není možné nic najít? Spousta vláken má všříkající názvy typu vlákna v sekci krokové motory nazvané výstižným a všeříkajícím názvem "Krokove motory" nebo vlákno "Motor pomoc" A uplně nejvíc boduje vlákno "Zajímavý odkaz" ve kterém je odkaz vedoucí na stránku googlovských reklam. Jsou tady až neuvěřitelně dlouhá vlákna kde se třikrát otočí téma. Proč je nikdo nezmakne když vidí že se to začíná zvrhávat?
Teoretik...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 4. 2009, 11:08

ja myslim ze forum je predevsim o lidech
jsme dospeli sami bychom meli vedet co chcem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Fox_VK
Kontaktovat uživatele:

29. 4. 2009, 12:07

Vám současný stav opravdu vyhovuje ?
Podle mně demokracie na internetu zatím nemá místo.
Teoretik...
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 4. 2009, 12:24

Co jsem kdy viděl tak se dá vybrat mezi strategií přísně nebo volně moderovaného fóra. To první je sice výhradně k věci ale lidi to nudí a poměrně rychle do něj přestanou psát. V tom volně moderovaném se jen utínají sprosťárny a dává ban trollům a jinak se nechají lidi vybavovat. Osobně mi to vyhovuje víc.

Jinak demokracie myslím patří téměř kamkoliv, snad s výjimkou vojenské jednotky za útoku :-)
Aleš Procháska
k

29. 4. 2009, 12:30

Fox_VK píše:Vám souèasný stav opravdu vyhovuje ?
Podle mnì demokracie na internetu zatím nemá místo.
Nechapem o co Vam ide .. ak xcete uceleny pohlad na CNC skuste zacat nejakou knihou o strojarine, obrabani, elektronike a programovani.

ked sa v problematike zorientujete .. precitanim vsetkych prispevkov fora ziskate informacie o skusenostiach inych ludi.

Potom mozno uz nebude treba klast opakujuce sa otazky atd ..
Fox_VK
Kontaktovat uživatele:

29. 4. 2009, 3:18

De mi o to že jsem tu před časem narazil na levné bipolární drivery pro krokáče. Včera jsem se je pokoušel hledat. Za půlhodiny jsem je konečně našel ve vlákně o unipolárech. Holt prostě člověk musí poctivě prolézt všechno co mu vyhledávání vyhodí. Nemůžu si být jistý že se svařování leteckého hliníku neprobralo uprostřed vlákla zabývajícíseho technickým problémem fóra.

Zatím tady těch příspěvků není až tak moc aby člověk nedokázal pročíst oprvadu skoro všecko ale co až jich tady bude desetkrát tolik? Komu se bude chtít trávit půl dne prohlédáváním fora jestli se náhodou jeho problém už neřešil?

Kdyby to bylo na mně tak se tady pokusím udělat pořádek dokud je to trochu v lidských silách a nastolím tvrdší režim, ale to už jsem psal. Nic méně není to na mně ale na adminovi.
Teoretik...
sysel
Kontaktovat uživatele:

29. 4. 2009, 3:36

A jak bys to chtěl udělat? třeba vlákno Moje frézka na balsu (nic proti autorům) rozházet do několika skupin? Řešila se tam elektronika, energořetězy, pojezdy a kdo ví co všechno... Nehledě na to že jeden příspěvek navazuje třeba na dvě různě věci, co s ním? Zkopírovat ho do dvou vláken? Todle je dle mně ještě horší než to nechat jak je.... Jak bylo řečeno je to o lidech... A když se podíváš na vlákno o některé mašince, tak tam najdeš většinou všecko o ní a nemusíš to hledat roztroušené po foru....
Mnohdy jsem přišel do stavu, že vím že to tady někde je, ale prostě ne a ne to najít...

V češtině jsme se učili něco o asociaci, že jedna věc připomene něco jiného a tak se postupně odejde od tématu...

Zasahovat do toho teď asi nepřipadá v úvahu, spíš mně napadlo něco takového jako udělat vlákno: "Je to tady, ale nemůžu najít" kde by se vznášely právě takové dotazy a uživatelé, kteří jsou tady od začátku, případně mají forum zmapované tak by jednoduše dali link na danou věc... Dané vlákno jednou za nějaký čas promazat od starých příspěvků a jedeme dál.... Co na to Admin?

EDIT: a vidíš, řeší se tu "bordel" v příspěvkách a přitom jsme ve vláknu 200+ příspěvků.... A zase děláme bordel, nemyslíš?
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
Fox_VK
Kontaktovat uživatele:

29. 4. 2009, 4:05

No jasně že mně nijak netrápí že se ve vláknu moje frézka na balsu probere všecko od motroů přes vedení až po odévací hmotu na matice.Spíš jde o věci jako je právě to svařování hliníku. Tomu člověku se snad ani nechtělo klikat myší když to tam poslal nebo já nevím co ho k tomu vedlo. toto by se podle mého mělo přesunout/smazat. A přejmenovatvlákna "pomoc" na smysluplnější název.

Ale kašlete na to - očividně jsem jediný komu to vadí tak to asi nemá cenu řešit.
Teoretik...
Bob
Kontaktovat uživatele:

29. 4. 2009, 6:01

Podívej se na to tak, forum je takové jaké je, bud' se ti líbí a nebo nebo nelíbí a máš hned několik možností, založit si svoje forum, přejít do jiného
fora atd., ale ta tvoje slova, že kdyby to bylo na tobě tak tu uděláš pořádek, se sem tak nějak nehodí, jsi tu pár hodin a už dáváš rozumy a
moudra o které asi zájem nebude a s tím tvojim zavedením tvrdšího režimu jak jsi psal tak ten si zaváděj tam, kde bude o něho zájem - tady jsi na foru cnc a to ti asi uniklo, a ne někde na jiném místě a v jiné době :evil: Rosta.
Fox_VK
Kontaktovat uživatele:

29. 4. 2009, 6:45

Nechtěl jsem nikoho urazit, ale jestli se mi to povedlo tak se omlouvám.
(těch hodin bude nějak přes deset tisíc jestli dobře počítám).
Teoretik...
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

29. 4. 2009, 7:00

Fox_VK píše:Nechtěl jsem nikoho urazit, ale jestli se mi to povedlo tak se omlouvám.
(těch hodin bude nějak přes deset tisíc jestli dobře počítám).
Pokud si hledal cos potreboval a je ti to k dobru , bud rad.
Forum si tu zije vlastnim zivotem co na tom, bylo to tak od zacatku a tezko to ted menit. Never tomu ze se o nej nikdo nestara. Jsou veci ktere se mazou a jsou i vytecnici kteri jsou poslani do nalezitych mist.

R
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Odpovědět

Zpět na „Provozní záležitosti“