14ti a více žilový stíněný silový kabel

Thomeeque

23. 5. 2012, 9:55

Kvako1 píše:ja mam na motorech nestíněné, tak teď nevím jestli jsem něco nepodcenil..??.. je to potřeba stínit? měl jsem na motorech 3 žílový kabl asi 2m dlouhý, origo od výrobce, tak jsem to vubec ani neskoumal a nechal jej tam... žeby mi něco uniklo ?
stíněný kabl jsem dával pouze na frekv. měnič a jede to bez problemu zatím....
To máš asi třífázové motorky, tam je to třeba v pohodě, nemám nastudováno. Já mám dvoufázové bipolární motorky, ve fast decay módu buzení, který používám, na těch drátech lítají obdelníky s amplitudou desítek voltů, to generuje docela dost elektromagnetického bordelu, tak by se to mělo stínit, aby z toho nebyla rušička :) Na funkci samotného motorku to vliv nemá. T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Thomeeque

23. 5. 2012, 10:08

R - stick píše:Omlouvám se, byl jsem celá den mimo a nestihl jsem reagovat ....

Na ten kabel jsem se díval jen zběžně asi před dvěma měsící - na průřezu má něco kolem 20 mm žíly jsem přesně nepočítal ale bylo jich tam spousta (technici nad touto specifikací budou šílet .....) - já mám ten samý kabel na soustruzích od Sahosu. Kontakt na ten bazar je zde: http://www.edb.cz/Detail.aspx?L=CZ&SML=6710004863000" onclick="window.open(this.href);return false; ten kabel je u vchodu do prodejny nalevo pod věšákama. Zkus tam zavolat a zjistit víc informací - já se tam dostanu až někdy koncem týdne.
Ahoj, netřeba se omlouvat :), díky moc za info! Promyslím to, ale 20mm už je hodně, asi koupím ten 14x0.25 z GESu (viz. vejš), vnější průměr 7.8mm, kilo za metr, délka libovolná, k vyzvednutí do dvou dnů na prodejně (mám to tam kousek), co bych ještě nechtěl :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Thomeeque

31. 5. 2012, 1:46

Bohužel jsem GES malinko přechválil, délka není libovolná, pouze po celých metrech. Taky ten kabel vypadá, jakoby ho ustřihli od nějakýho deset let používánýho stroje (oděrky, šmouhy). Ale při tý bídě.. T.
DavidJ

9. 10. 2012, 6:53

Můžeš použít např. kabel LiYCY ten se dělá od 1x0,14 po 100x0,75 atd..(možná Yslcy) pokud nepotřebuješ stínění lze použít kabel liYY nebo YSLY ve vaší dimenzi by to mohlo být celkem dostupné..i v menší metráži.
Kabely dodává např, fi. PREKAB CZ, která se zabývá výrobou či distribucí vodičů a kabelů např. pro prům.automatizaci atd... Cokoliv co se nedá běžně sehnat se tam dá poptat, vodič nahradit za alternativu atd.
Pokud mají vodiče skladem NEúčtují si poplatky za střih!! V Mnoha případech ani pokud jej skladem v ČR nedrží! poptat se dá na prekab@prekab.com . Pokud něco sháníš pošli to tam, když budou moct poradí.
Sídlí kousek od Prahy. Podle velikosti zásilky je buď doprava zdarma(ČR), nebo za jejich tarif spedicí, což je tak o 50% levnější než běžně.. Ceny dobré.

//kabelmaster//
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

9. 10. 2012, 10:41

onehda jsem shanel jeden spek a v prekabu to umeli vyresit a to i v rozumny dylce, muzu doporucit
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
RaS

9. 10. 2012, 11:07

já zrovna v prekabu sháněl liycy 44žil a koukali na mě jak na blázna.. možná špatnej referent..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 10. 2012, 4:44

Zkus priste Davida Jedlicku
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „Ostatni material“