jj, ale to je docela rozdíl, proto by bylo dobrý vědět, k čemu tam jsou, když ne kvůli galvanickýmu oddělenípajda píše:Tak hlavně absenci galvanického oddělení nevidím jako to podstatné... hlavní problém je, že ty optočleny PC817 doslova k*rví signál co leze z LPT. Proto je to chce buď úplně vyhodit, nebo použít jiné.

a jo, to je asi fakt, asi to bude odolnější, já myslel, že je to jen invertor coby buffer/budič (bez toho hysterickýho šmitapajda píše:tak to 74HC14 (sry za mystifikaci tím označením 78HC14, to jsem se přepsal), což je Schmittův KO s invertorem skutečně může "vylepšit" průběh signálu právě tím že má určitou hysterezi a tedy nepropustí všechno.

Jj, něco takovýho jsem myslel.. no tak to je fakt záhada.. ale je fakt, že blbostí je na tý desce víc (nicméně ty ostatní jim práci zjednodušily, optočleny navíc určitě ne).pajda píše:Pro ten "náznak podpory separátního napájení" by fakticky znamenalo přítomnost dalšího konektoru/svorkovnice, který na té desce prostě není. Navíc aby to pak fungovalo s galvanickým oddělením, pak by tam musel být přítomen třeba jumper, který pak ty země od sebe oddělí a opět tam nic takového není.
T.