chteni ceny po kupujicim

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

marekzcke

26. 8. 2012, 8:00

Vieš čo :)... To niesú žvásty. Práveže je to ich hrdosť. A ja to neodsudzujem. Tak neviem čo tu skúšaš na mňa s vidlami. Oni celý život študujú a len premýšľajú ako bez práce zarábať veľa.
Prepáč, že sa ti smejem ale počet príspevkov na fóre neznamená hneď vyššiu dôležitosť. To je asi nejaký Napoleonský komplex veterána :)
A to neútočím, len ma to príjemne zaskočilo. Ono to ani nieje národnosť, skôr prezývka k vierovyznaniu :wink:
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 8. 2012, 8:42

a neni to tak ze cena ma oznacovat hodnotu veci a tedy vpodstate mnozttvi prace a dalsi naklady na jeji vytvoreni?
to uz samozrejme delsi dobu neplati
dneska se ta hodnota te veci dela podle obliceje toho kdo o ni ma zajem a jak moc ten zajem je velkej
a za kazdou cenu se snazi navysit takze se dostavame casto do paradoxu ze nekdo za 5 kc vyrobi nekdo doveze a prirazi z 5 na 50kc a nekdo dalsi proda a a prirazi z 50 na 500kc
takze vpodstate nejnizsi ohodnoceni za nejnarocnejsi praci dostane ten kdo to skutecne vyrobil a banda spekulantu za nim si masti kapsu (pozor ty ceny jsou realne viz treba boty vyrobene v cine)
tohle myslim neni uplne vporadku
ale zijeme v dobe kdy je nejlepe placene pokrivene svedomi

jeden priklad za vsechny
jsem hobik a chci si poridit vreteno na frezku a tak napisu do velike cinske firmy a lzu jim ze jsem marketingovy manager z firmy X Y Z a ze potrebuji vagon vreten ale nejprve jeden vzorek na vyzkouseni za nejakou vzorkovou cenu
ten dostane do ruky za vzorkovou cenu a uz se neozve
nekdo se tu onehda k temhle praktikam priznal
nemyslim ze to je fer jednani
a za takove jednani se dnes sklizeji nejlepsi vyhody a povazuje se nejem za spolecensky prijatelne ale dne se to uznava jako neco dobreho :roll:
lidi se uz neumi ani stydet
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lapa
medaile za lepsi forum

26. 8. 2012, 11:34

marekzcke píše:Vieš čo :)... To niesú žvásty. Práveže je to ich hrdosť. A ja to neodsudzujem. Tak neviem čo tu skúšaš na mňa s vidlami. Oni celý život študujú a len premýšľajú ako bez práce zarábať veľa.
Prepáč, že sa ti smejem ale počet príspevkov na fóre neznamená hneď vyššiu dôležitosť. To je asi nejaký Napoleonský komplex veterána :)
A to neútočím, len ma to príjemne zaskočilo. Ono to ani nieje národnosť, skôr prezývka k vierovyznaniu :wink:
:D nemam slov - kde jsem hovoril o poctu prispevku? To spis ty mas komplex novice :D . Boze, co to sem v posledni dobe leze...
marekzcke

26. 8. 2012, 12:21

no čo už. táto téma ale nieje o tebe. tak si založ novú, kde môžeš robiť prieskumy kto to sem lezie poslednú dobu. Pritom si krásne nostalgicky zaspomínaš :).

Tak ako píše robokop. Cena práce je zanedbateľná, pretože... podľa mňa za to môžu tie skutočnosti pre ktoré si podľa lapa-ja nabieham na vidle :D

No a bazár je ako som už spomínal o zbavovaní sa nepotrebného. Preto je v poriadku sa na cene dohodnúť. Vo vyspelých štátoch sa neužitočné veci vždy zahadzovali, neskôr to už dotiahli k dokonalosti a veci sa darovávajú. To že sa u nás so všetkým kšeftuje to sa ťažko bude meniť. Dnes sa nedá veriť pomaly ani rodine. Ťažký to život vo svete materializmu.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
romi

29. 9. 2012, 8:02

Pokud někdo chce něco vyrobit, ptám se kolik by to mělo stát....., lidi si zvykli na čínské ceny nejsou schopni pochopit , že práce něco stojí. Pokud tomu tak je , tak jim slušně doporučím větnamskou tržnici. :D
222mario
Kontaktovat uživatele:

14. 10. 2012, 4:47

tu fakt nejde o narodnost ale o profesionalitu a referencie, ked clovek poctivo hra na svojom priesocku tak aj ohlasy ma... lebo z dlhodobeho hladiska je to pre niektorych "neefektivne"
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“