ááá nééébóó si koupit už křížovej stůl hotovej?

Jedním slovem pro daný účel NESMYSLlubos.stefan píše:Tak tos mě vnuknul myšlenku, když to plánuju jen na plošňáky,jakej bys měl názor na stojanovou frézku? a překopat na cnc?
ááá nééébóó si koupit už křížovej stůl hotovej?buď novej,nebo starší a ostatek si dodělat
Roky jsem si nechával PLSP dělat (stovky kusů ale v menších sériích a ve finále to bylo za desetitisíce korun v době kdy ta výroba stála cca třetinu toho co dnes) jenže dnes těch levnějších výrobců už moc není.... Navíc rostoucí náklady na poštu, na podklady apod mluví jednoznačně ve prospěch rychlýho prototypování doma (netvrdím že se to musí nutně frézovat - technologií je víc)oscar píše:<muj nazor>
Uz to sem pisu asi potreti - nemas lepsi si ty plosnaky dat udelat?
Za tech 18 litru mas plosnaku do konce zivota.
A na dalsi lepsi stroj ti to dily nevyrobi......
</muj nazor>
Mezitim si kup ten asijskej "potrat", abys měl zhruba tak rok na čem jezditlubos.stefan píše:Určitě kdybys to navrhnul,aby to splnilo to co potřebujeme na to domácí bastlení by to bylo superudal bys nějakou cenu té stavebnice,vydělal by sis, všehny strany spokojený
Tenhle šikula je hoooodně mimo realitu, jeho představy o ceně a nákladech dnes nesplní už asi ani ti asiati....oscar píše:zkus tohohle sikulu jak postoupil - a jeste ti 12000 zbyde.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=66&t=8732" onclick="window.open(this.href);return false;
Ty tu máš frézku reálně k dispozici, nebo jste do toho šli podle obrázků???Selic píše:Zkoušíme teď vyrobit "kopii" http://www.spezial.cz/pdf/protomat-e33.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; ale vytuhli jsme na z-ose. Pokud ji někdo vyřeší, tak jsem ochoten ji vyměnit za 1 rám + portál + lin. vedení na portál + trapéz.
Nicméně můj názor na výrobu DPS frézováním je negativní (přestavěný proxxon MF70, několik pokusů na lpkf).
Na hobby hraní je nejlepší si nechat desky vyrábět u pana Kohouta. Pokud to člověk myslí jen trochu vážně, tak jsou stejně potřeba prokovené otvory a pájecí maska. Pak je lepší odnaučit se pracovat metodou pokusu debilu a naučit se pořádně používat návrhový systém a dělat prototypy přes poolservis firmy pragoboard nebo se to naučit posílat do číny.
Viděl jsem ten další model v řadě, tohle jenom z fotek. Ten měl řešenou osu Z solenoidem. Pro gravírování se nastavil jeden doraz, pro díry druhý doraz. Bádáme proto na čem jezdí portál pod stolem, ta e33 je jen z plechu s vyjímkou hlavy tam nejsou frézované díly.Ty tu máš frézku reálně k dispozici, nebo jste do toho šli podle obrázků???
Podle kvality plošnáků tam budou lineáry.Vzhledem k tomu plechovýmu provedení bych vespod tipoval nějaký vodící tyče nebo možná jen nějakou ložiskovou dráhu....