!! HODNOCENÍ EDGECAM V ROCE 2012 !!
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ano ale je uz to davno, asi mezitim vydali par verzi takze ta informace neni aktualni
ale treba i solidcam ve verzi 2008 nebo 2009 umel pri obrabeni kapsy s rovnym dnem zajet najednou z niceho nic do dna i kdyz to bylo pod nejnizsi povolenou hloubkou a ani nebyl jiny duvod
takze tezko si vybrat
ale treba i solidcam ve verzi 2008 nebo 2009 umel pri obrabeni kapsy s rovnym dnem zajet najednou z niceho nic do dna i kdyz to bylo pod nejnizsi povolenou hloubkou a ani nebyl jiny duvod
takze tezko si vybrat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
ono to co je v prezentacích je vždy připravené a odladěné, na to bych se já osobně nespoléhal.. nicméně včem je problém, všude máš volné měsíční zapůjčení, pujč si to a vyzkoušej.. to co je dobré pro jednoho nemusí být dobré po druhé...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ano, vem si nejaky vas spek a nech si predvest jak to ti dealeri zvladnou
vetsinou jsou trenovani takze by to melo odrazet kvalitu produktivnost intuitivnost toho ktereho software
vetsinou jsou trenovani takze by to melo odrazet kvalitu produktivnost intuitivnost toho ktereho software
a co je teda dobré pro jednoho a co pro druhého?nějaké tipy?mám cax mix a tam jsou tyto programy-SOLIDCAM,SURFCAM,DELCAM,GIBBSCAM,TEBIS,FEATURECAM,POWERMILL,VISI,VERICUT 7.2,EDGECAM,SPRUTCAM a to je asi vše.mě hlavně zajímá výstup z postprocesoru,to je pro mě hlavní,aby to generovalo good NC KOD.
k čemu mi bude zkušební program, když jsem to v životě neviděl.potřebuju aby mě to někdo za 3 měsíce naučil a já byl schopnej makat sám bez chyb.zkušební verze je mi naprd,to můžu zkoušet rok,na experimenty není čas.mám týden na rozhodnutí.pak se musím vymáčknout co chci za program.jsem z toho nervozni.šéf doporučuje EDGECAM,já myslel, že mi tady napíše 20 až 30 lidí výhody nebo nevýhody nebo doporučí jinej program a taky napíše výhody nebo nevýhody.mám na starosti 9 strojů.
už to tady tejden řešíš, další tejden máš.. kdybys sis stáhnul třeba solidcam kterej máš zrovna tady na stránkách, proto jsem ho napsal, podíval se na jejich tutoriály videa návody atd.. tak máš hned celkem jasno jestli je to či není cesta pro tebe.. mě se ten soft docela líbí až na tu cenu.. zkoukneš pár videí a za dvě hodinky víš jestli je či není to ono, pokud ano stáhni program a zkoušej máš na to měsíc.. osobně si troufám tvrdit pokud nejso strojařský negramot tak do týdne uděláš většinu věcí co potřebuješ (samozřejmě se dá namítnout že to tak rychlé nebude, samozřejmě pak si musíš osvojit veškeré blbosti na které později přijdeš nebo tě je někdo naučí, ale tvrdím že za týden už budeš sypat programy a budeš zkoumat jestli to je či není to pravé..
takhle budeš akorád ztrácet čas, stejně se ve finále musíš rozhodnout sám a nebo šéf..
takhle budeš akorád ztrácet čas, stejně se ve finále musíš rozhodnout sám a nebo šéf..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
cena firmu nezajímá prej,to bych neřešil.SOLIDCAM?viděl jsem videa na youtube,četl jsem to tady,SOLIDCAM prej nebrat,je dobrej,budoucnost je nejista,psali to tady někteři,jde o nějaký nové jádro nebo co.ten teda vyřazuju.nechcu program řeřit za rok znova.řeším to tady 3 dny.žádnej týden
mimochodem forum jede pořád na letním času?
dobře tak třeba solidcam přejde na jiné jádro, jinej cam zase v příští verzi bude umět něco navíc, jinej bude zase lepší a co? budeš pořád čekat? ty potřebuješ cam teď.. a když ti tady všichni dohromady doporučíme třeba lazycam tak dotoho pujdeš? a pak budeš šefovi říkat oni mě to na foru doporučili, ale neumí to to co bych si představoval, a jeden na foru říkal že se to učil 4 roky a já už to po 2letech umím pustit
prostě blbost je to na Tobě.. a špatné či dobré rozhodnutí je jen a jen na Tobě, když si uděláš sám zkušební výzkum budeš napřed a vědět co chceš... nedokážu si představit že bych měl firmu s deseti stroji za desítky milionů a nechal bych rozhodnout o nákupu camu a tím pádem v podstatě o celé další produktivitě své formy na základě nějakejch pár keců z cnc hobby fora..
nic ve zlém, ale až si budeš kupovat auto tak se taky zeptáš na fóru?
dobře tak třeba solidcam přejde na jiné jádro, jinej cam zase v příští verzi bude umět něco navíc, jinej bude zase lepší a co? budeš pořád čekat? ty potřebuješ cam teď.. a když ti tady všichni dohromady doporučíme třeba lazycam tak dotoho pujdeš? a pak budeš šefovi říkat oni mě to na foru doporučili, ale neumí to to co bych si představoval, a jeden na foru říkal že se to učil 4 roky a já už to po 2letech umím pustit

nic ve zlém, ale až si budeš kupovat auto tak se taky zeptáš na fóru?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jo klidne si je objednej na pristi tyden stejne jsou +- 3-4 kandidati takze do konce tydne bude jasno
a predhod jim svuj problem ne aby prezentovali neco nauceneho
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Týden na rozhodnutí je málo. Požádej o zápůjčku a hraj si. Program má být intuitivní, jasný a jednoduchý. Když máš na starosti 9 mašin, tak potřebuješ, aby to odsejpalokendalon píše:mám týden na rozhodnutí ... šéf doporučuje EDGECAM

Další věc je postprocesor. Máme dva typy, parametrické a procedurální. Parametrické jsou pěkné, nastavují se tam věci typu "umí oblouky 90 / 180 / 360 stupňů" a ty si jen vybereš. Ale pak tam bude něco, na co výrobce nemyslel a jsi v háji.
Pak jsou procedurální, tam je zase co operace to funkce (zpravidla), například na lineární interpolaci se zavolá funkce move(x,y,z,a,b) a vnitřek té funkce si naprogramouješ (v reálu spíš necháš jak je a v případě potřeby drobně upravíš). Ale pomocí nich nakonec uděláš "všechno". Třeba záměnu Y za A*pí*r a budeš vesele gravírovat na válec, i když to soft původně neuměl

Samozřejmě máme ještě třetí typ postprocesorů a to jsou takové, na které jako uživatel bez asistence dodavatele nesmíš neb nemůžeš sáhnout. Zde doporučuji zapnout forsáž a rychle od toho pryč. Příklad: nedávno jsem si upravil postprocesor, aby odjezd do výchozí pozice Z po ukončení kusu nebyl automaticky na strojní nulu, ale pokud nejdelší z osazených nástrojů + nejvyšší bod Z polotovaru je menší než něco, tak se odjíždí v Z jen na výšku ATC, ušetří se tím 2.5 vteřiny na kusu. Tohle bych si ale určitě nenechal za pět litrů udělat od dodavatele, za to mi ty dvě vteřiny urychlení nestojej.
Co doporučuje šéf může být a nemusí být relevantní. Když mu prodejce šikovně vysvětlí a ukáže, kolik času se tím ušetří a ty pak v reálu budeš u každého obrobku počítat na kalkulačce sin(45 stupňů)* šířka hrany a přičítat to k nule souřadnic, protože všechny modely dostáváš se sraženými hranami a soft si s tím neporadí, tak budeš zuřit a neprávem si o šéfovi myslet nehezké věci

Všimni si, že jsem nezmínil žádný konkrétní CAM. To proto, že si stejně nakonec musíš vybrat sám, tady si od lidí vezmi hlavně výběrová kritéria a prokazatelná fakta, ne pocity typu líbí/nelíbí

Naposledy upravil(a) prochaska dne 2. 11. 2012, 8:41, celkem upraveno 1 x.
Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Mám nápad - co takhle tady společně vymyslet nějaký model jako benchmark, aby sice nebyl na pohled moc komplikovaný, ale ukázalo se kdo umí a kdo jen kecá?robokop píše:jo klidne si je objednej na pristi tyden stejne jsou +- 3-4 kandidati takze do konce tydne bude jasno

Aleš Procháska