corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Josef
Sponzor fora

15. 3. 2020, 11:04

pafik píše: 15. 3. 2020, 10:31 ...
Je to naprosto jasné; když pojišťovna zjistí, že soukromá laboratoř dělá ty testy za polovic, tak řekne těm státním, že jim zaplatí stejně, jako té soukromé. A penězovody vysychají. Proto to nesměj dělat ty soukromé, ne proto, že by nebyly kompetentní. Stejně to po nich ještě kontroluje nějaká ústřední laboratoř.
Takže tohle bych měl Babišovi za zlé, ne to, že zavřel obchody, hospody a divadla.
No právě to je ten důvod k zakleknutí. Ukázala, že umí, jenže posrala to cenou. Babišovy labiny za tři listy, ona za necelých třináct set! A ještě se jí musel zpěvák omluvit, protože dle zvyku ANO lhal. Nasrat na povolení k testům. Někdo tady psal, že krizová doba si žádá nezvyklá rozhodnutí. Tady to bylo dle zvyku. Mohly být tisíce prověřených lidí, kteří byli ochotni si to sami zaplatit, tudíž bez státních financí. Jenže to nešlo do holdingu, který to v té době asi neuměl, teprve se chystal.
Že je omezené veřejné shromažďování je jen dobře. Ale to není Andyho patent. Jak se prsil, že budou centrální nákupy respirátorů a jejich rozdělení dle potřeb. Nejsou skoro žádné. Tohle je to jeho manažerské umění? Jediné, co mu zatím šlo, bylo blekotání lží na tiskovkách.
tumlik píše: 15. 3. 2020, 10:52
odletělo nějaké spec. letadlo, které z číny doveze údajně 100 000 testovacích sad, jen doufám, že si někdo nevzpomene na tom letišti při nakládce na drzé provokace jedovatého hřiba
Tak jim mohou připomenout dopis čtyř vlezdoprdelistů...
Když jim tam doletěla naše pomoc začátkem roku, tak jim byl Hřib šumafuk, co? Nebo to nechtěli vykládat? My jim za ty respirátory zaplatíme, to není zadarmo.
t256

15. 3. 2020, 11:16

Sundejte si uz ty koblihy z oci, kazdy odbornik Babisovi radi testovat, testovat, testovat. A co na to on? Zakleknout na tu doktorku a jeji lab, at to stoji co to stoji. A misto shaneni respiratoru, resi jak na posledni chvili nenapadne protlacit zmeny v zakone o stretu zajmu.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 3. 2020, 11:22

Josef píše: 15. 3. 2020, 11:04 ............My jim za ty respirátory zaplatíme, to není zadarmo.
....ach tak :D to by mě teda nenapadlo, ale právě proto bychom to potlačování lidských práv měli zdůraznit, taky mirdův tibet :D

no ale vážně, přijde v řádu dní doba, kdy nebude čas na diskuze, ale na rozkazy, příkazy a nařízení a s tím přijde i docela velké omezení různých práv a svobod jinak pažbou do palice, přesně jak v té číně, i ta hromádka nakonec nebude jezdit, ale to je jen můj názor, třeba budete mít pravdu vy, babiš to položí a chopí se toho tradiční demokratické strany a šéfovat tomu bude hamáček...to se ukáže časem
..jak na to bude reagovat český mámvpičismus bude hodně zajímavé
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Grad

15. 3. 2020, 11:41

:roll:
Sype se to, také to vidím tak jak to černě maluje Tumlík, bo Babišovi jde jenom o totok:
- o moc - jinak by se držel zákonů a dávno předal krizové řízení tomu komu opravdu v této situaci náleží
- o prachy a uhájení svého byznysu - jak prohlásil bude všeobecná karanténa tj. zákaz vycházení, ale všichni pouze do práce a z práce rovnou domů = stané právo
- zajisti to nejnutnější = roušky a testy alespoň pro zdravotníky, ale neumí

Ty kroky které se musí udělat tak jak tak ať je u vesla a kormidla kterejkoliv jouda, činí pouze pod tlakem situace a opožděně :?
Že to jde zastavit účinně a jinak viz. situace na Tajwanu https://svet.sme.sk/c/22358119/ako-taiw ... l?ref=njct
O toto se snaží ti IT-áci na které jsem zde odkazoval.

Nemá cenu se teď hádat, to si nechte na pak, pokud ještě bude s kým :(
Teď je potřeba dostat škodnou z ohrady...
DwPetr

15. 3. 2020, 11:41

Tak to když sem poletí to letadlo z Číny, to by mohli naložit i to moje odměřování, co mělo být původně z ČR a už mělo bejt dávno tady, coo? 😀
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
fmodel
Kontaktovat uživatele:

15. 3. 2020, 11:45

Zurko píše: 15. 3. 2020, 8:38 Pracuji doma na strojích. Zákazníka vidím 2krat do roka. Manželka na mateřské.
Máme malé soběstačné hospodářství. Mléko od krávy, před měsícem byla zabijačka z které máme 20kg vine klobasi, uzené maso a párky. Plnej sklep brambor, mrkve a plnou moucnici mouky.
Poslední měsíc jsme nic nekoupili a minimálně měsíc ještě nic potřebovat nebudem.
Omezení bych už zanechal. Skoro žádna auta nejezdí. Krásnej klid a pohoda je.
Dej adresu ať víme kam máme jet rabovat až to bude horší :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
t256

15. 3. 2020, 11:48

tumlik píše: 15. 3. 2020, 11:22 no ale vážně, přijde v řádu dní doba, kdy nebude čas na diskuze, ale na rozkazy, příkazy a nařízení...
Obavam se, ze po vyhlaseni vseobecne karanteny toho Babisi uz moc k zakazovani nezustane. A pak jeho neshopnost cokoliv aktivne podniknout nebo zorganizovat prohlednou snad i nejzarytejsi koblihari.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

15. 3. 2020, 11:52

DwPetr píše: 15. 3. 2020, 9:33 Kritiku uznávám jen od těch, ať už proti komukoliv, až když sami ukáží, že to umí líp.

Jinak mě může nějakej virus vlízt na záda.
IMG_20200315_103021_6.jpg
Celá Evropa to nezvládá !! to je prostě klasická demokracie protože každej koho něco omezí se na demokracii odvolává .
Vy co si myslíte že jste lepší chopte se vlády ,určitě tu najdeme i premiéra :lol:

Ještě jeden obrázek a sedám do auta naložím láhve a karanténu strávím u tebe :lol: :lol: :lol:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 3. 2020, 11:57

Stale jsem presvedceny ze to slo i prez demokracii udelat o par dnu drive a stale to slo obhajit. Uz bylo cim viz cina
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ferrit

15. 3. 2020, 11:59

t256 píše: 15. 3. 2020, 11:16 Sundejte si uz ty koblihy z oci, kazdy odbornik Babisovi radi testovat, testovat, testovat. A co na to on? Zakleknout na tu doktorku a jeji lab, at to stoji co to stoji. A misto shaneni respiratoru, resi jak na posledni chvili nenapadne protlacit zmeny v zakone o stretu zajmu.
Sorry, ale ty v to máš vážně guláš !!! Zákony byly (i pro zdravotníky) nastaveny již dávno. Dnes je jenom pitomý úředník aplikuje, aby vykázal aktivitu.To nevylučuje, že na něčí příkaz. Neomlouvám, ale taky nepomlouvám Babiše = dávno vím, že si vybral za ministra neuměla, slabocha a kariéristu. A již tehdy jsem to v našich kruzích kritizoval - bohužel málo a neúspěšně.
Nevím jak se vyznáš v dějepise ale je to tu jak za Hitlera (Adolf legalita = všecha zvěrstva byla legální(!) a EU v tom úspěšně pokračuje). A tak se v případě potřeby vyhrabe (dosud uschované) před dávnou dobou k něčemu přilepená, podzákonná nebo i zákonná norma/nařízení a je to.
Myslím, že toto k B. ani nedošlo. To nemění nic na věci, že je to prasárna. I já jsem musel zavřít 15 let perfektně jedoucí laboratoř pro nevyhovění špatné vyhlášce. Takže tak, Když nevíš, zůstaň mudrcem - nemluv!
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
fmodel
Kontaktovat uživatele:

15. 3. 2020, 12:02

tumlik píše: 15. 3. 2020, 10:52

odletělo nějaké spec. letadlo, které z číny doveze údajně 100 000 testovacích sad, jen doufám, že si někdo nevzpomene na tom letišti při nakládce na drzé provokace jedovatého hřiba

ps: ....a taky pevně doufám, že minimálně pilot nebo někdo z personálu vystoupí na celostátní televizi a neopomene zdůraznit dodržování lidských práv v číně :D :D
No já bejt Číňan tak bych asi řek Praha nám vyhlásila válku a nepřátelům země neprodáváme .
Přesto že maj Číňani určitě dost objednávek od jinejch států tak si asi velkoryse řeknou něco jim pošlem, i přes tu vzpupnou vesnici co nám okopává kotníky. :mrgreen:
Naposledy upravil(a) fmodel dne 15. 3. 2020, 12:43, celkem upraveno 1 x.
Ferrit

15. 3. 2020, 12:06

Tu tiskovku jsem neviděl. Jsem originál.
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
t256

15. 3. 2020, 12:07

Ferrit píše: 15. 3. 2020, 11:59 Sorry, ale ty v to máš vážně guláš !!! Zákony byly (i pro zdravotníky) nastaveny již dávno. Dnes je jenom pitomý úředník aplikuje, aby vykázal aktivitu.To nevylučuje, že na něčí příkaz. Neomlouvám, ale taky nepomlouvám Babiše = dávno vím, že si vybral za ministra neuměla, slabocha a kariéristu. A již tehdy jsem to v našich kruzích kritizoval - bohužel málo a neúspěšně.
Nevím jak se vyznáš v dějepise ale je to tu jak za Hitlera (Adolf legalita = všecha zvěrstva byla legální(!) a EU v tom úspěšně pokračuje). A tak se v případě potřeby vyhrabe (dosud uschované) před dávnou dobou k něčemu přilepená, podzákonná nebo i zákonná norma/nařízení a je to.
Myslím, že toto k B. ani nedošlo. To nemění nic na věci, že je to prasárna. I já jsem musel zavřít 15 let perfektně jedoucí laboratoř pro nevyhovění špatné vyhlášce. Takže tak, Když nevíš, zůstaň mudrcem - nemluv!
Cos napsal mi pripomina vcerejsi ranni Babisovu tiskovku. Jen toho Hitlera tam nezminoval.
A ja ze pisu gulas :-)
pafik

15. 3. 2020, 12:34

fmodel píše: 15. 3. 2020, 11:52
Celá Evropa to nezvládá !! to je prostě klasická demokracie protože každej koho něco omezí se na demokracii odvolává .
Vy co si myslíte že jste lepší chopte se vlády ,určitě tu najdeme i premiéra :lol:
Řekl bych, že dokonce několik premiérů .... :)
Což neznamená, že s některými názory nesouhlasím. A je dost vypovídající, že sněmovna, (rozuměj opozice), která normálně kritizuje všechno, co Babiš udělá, včetně toho že dejchá, je najednou zticha. Bodejť by nebyla; jsou stejně bezradný, jako vláda, a jen čekaj, jak se to vyvrbí.
t256

15. 3. 2020, 12:47

Prd je opozice bezradna, chteji ho nechat "makat" a nezdrzuji vladu kravinami a obvyklym hasterenim, coz mi prijde od opozice ferove. A jedine s cim prisel Babis do snemovny je, na posledni chvili pridany prilepek k zakonu o stretu zajmu ktery se vztahuje v CR prakticky jen na Agrofert. A ze nemame rousky, ze se netestuje apod. nikdo neresi. Parada jakeho mame skveleho premiera.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“