Co to pro nás EU připravuje?

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Axim

4. 3. 2023, 5:56

quote=Mex post_id=473368 time=1677950958 user_id=7547]
robokop píše: 4. 3. 2023, 3:17 Zrovna v tuto chvili jsem ve fsbrice kde 70% zamestnancu jsou UK. Podle toho ze vetsi cast z nich neumi slovo cesky tak usuzuju ze jsou to cerstvi UK co prijeli po zapocnuti konfliktu. Tahle fabrika pridava mesicne peknych par miliard do HDP. Jinak receno tihle pracovnici pridavaji nekolik z tech miliard. Jeste jinak receno tech nekolik tisic lidi zivi treba tisicovku jinych kteri treba z nejakych duvodu nepracuji.

Kolik lidi zivi tihle rasisticky tluchubove?
Nojo, asi to tak bude.
Kdybychom je tady neměli, tak by se nám to tady všechno zhroutilo a chodili bychom po žebrotě.

Levní gastarbajtři v montovnách (jinde by se asi bez znalosti jazyka zas tak moc neuplatnili), nejlépe ve firmě vlastněné cizím kapitálem, to je hotové požehnání pro každou ekonomiku. Silně to tlačí vpřed rozvoj směrem k moderní struktuře ekonomiky.
[/quote]

Ahoj Mexi To měla být ironie? Pochopil jsem to správně ?
Víš Češi , už nechtějí pracovat 24 hodin denně a 7dnů , v týdnu
Hlavní výroba u nás , v potravinářství začíná odpoledne a největší výroba probíhá kumuluje, v noci !
Když Češi odmítali pracovat , tak se majitel rozhodoval , firmu zavřít a nebo další jediná možnost byla zaměstnávat vězně nebo Ukrajince . Jedinně u těchto dvou skupin byla jistota , že budou do práce chodit !!
Funguje to Ukrajinci nejsou rozmazlený , jak Češi a makají
A tak kdyby u nás ve firmě Ukrajinci nepracovali , tak by jsi neměl co žrát!
A ubezpečuji tě, že by jsi nevydržel makat , ani jednu směnu a druhý den by jsi už nepřišel !
Ono hubou se toho namluvi , ale makat se už nikomu tady nechce . Čest výjimkám
Britte to máš pravdu. Vidím to stejně . Ať to jsou České nebo Ukrajinské agentury práce . Tak daně to je lumpárna . Stát nikdy neměl dopustit agentury práce !!
SCHAUBLIN 53, GACK K15 , Weiler Condor 81, RB40, Avia fnc 25, a další
Grad

4. 3. 2023, 6:15

Běžte všichni do ... když nikomu není blbé žvanit nenávistně, pohrdavě o chudacich co jim doma jde o život a ještě mimo téma...
Admine, prosím promazat nebo zamknout.
Naposledy upravil(a) Grad dne 4. 3. 2023, 6:19, celkem upraveno 2 x.
Britt

4. 3. 2023, 6:18

Co jsem napsal nenávistného?
Grad

4. 3. 2023, 6:20

K tématu to ale není...:-(
Mex

4. 3. 2023, 6:22

Axim píše: 4. 3. 2023, 5:56 ...
Hlavní výroba u nás , v potravinářství začíná odpoledne a největší výroba probíhá kumuluje, v noci !
Když Češi odmítali pracovat , tak se majitel rozhodoval , firmu zavřít a nebo další jediná možnost byla zaměstnávat vězně nebo Ukrajince . Jedinně u těchto dvou skupin byla jistota , že budou do práce chodit !!
A ubezpečuji tě, že by jsi nevydržel makat , ani jednu směnu a druhý den by jsi už nepřišel !
...
Ano. Takže dovozem levných gastarbeitrů zabetonujeme stávající stav. Proč investovat do modernizace a automatizace, když můžeme použít levná ukáčka, že.

Jenže ta ukáčka jsou levná teď. Brzy nebudou. Pokud to jsou chlapi, tak tady určitě mají i své baby. A pokud nemají (protože ještě žádné neměli ani na Ukrajině), tak si je nabrnknou z rezervoáru samotných Ukrajinek tady. A už je odsud nikdy nikdo nedostane. Zvlášť když už se naučí trochu jazyk.
A pak časem ani oni už nebudou chtít dělat v nejhorších provozech, do kterých majitel neinvestuje, protože má levné gastarbeitery.
Tak co potom? Dovezeme další várku?

Samozřejmě souhlasím, že rozhodně lepší takoví připrchlíci, než připrchlí Mohamedové.
Ale neměli bychom si lhát do vlastní kapsy, že je to nějaká spása a výhra.
Gastarbejtři jsou trvale přínosem jen ve státech, kde k nim dokážou být tvrdí a kde mají jiný zdroj obživy, než vlastní moderní ekonomiku. Třeba státy Perského zálivu, kde se s nějakým Filipíncem nemažou, a navíc žijí z ropy. Ale v rozvinutých a sociálně laděných státech přísun levné pracovní síly je vždy jen krátkodobý užitek, na který navazuje dlouhý bolehlav.
Britt

4. 3. 2023, 6:26

Grad píše: 4. 3. 2023, 6:20 K tématu to ale není...:-(
Tobě pravda nevoní? Tak se nepouštěj do debat.
lapa
medaile za lepsi forum

4. 3. 2023, 6:35

Tak jsem si zas jednou přečetl Mexe - nezklamal :lol:.
Konzistentní teda je, to se mu musí uznat :lol:.

Ze my jsme zmanipulovali Putina, aby nám sem nahrál Ukrajince :-)?
To by ani Medvědev nevymyslel.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 3. 2023, 2:53

Zase jsi se uplne netrefil... V tom mem prikladu na kazdeho ukrajince vychazi nekolik robotu. Nainvestovano je tam fakt huste. Napriklad na kontrole maji meraky ke kterym se za cely zivot asi nedostanes. Multimetr za 750 000 je tam zakladni vybaveni. A k tomu ty UK. Bohuzel cechovi nevoni chodit na 8h do prace a delat strasne tezkou praci, tzn. zapojovat konektory ktere je stale jeste slozite zapojit robotem. Takze tva teorie zase selhala.

Mex píše: 4. 3. 2023, 6:22
Axim píše: 4. 3. 2023, 5:56 ...
...
Ano. Takže dovozem levných gastarbeitrů zabetonujeme stávající stav. Proč investovat do modernizace a automatizace, když můžeme použít levná ukáčka, že.

Jenže ta ukáčka jsou levná teď. Brzy nebudou. Pokud to jsou chlapi, tak tady určitě mají i své baby. A pokud nemají (protože ještě žádné neměli ani na Ukrajině), tak si je nabrnknou z rezervoáru samotných Ukrajinek tady. A už je odsud nikdy nikdo nedostane. Zvlášť když už se naučí trochu jazyk.
A pak časem ani oni už nebudou chtít dělat v nejhorších provozech, do kterých majitel neinvestuje, protože má levné gastarbeitery.
Tak co potom? Dovezeme další várku?

Samozřejmě souhlasím, že rozhodně lepší takoví připrchlíci, než připrchlí Mohamedové.
Ale neměli bychom si lhát do vlastní kapsy, že je to nějaká spása a výhra.
Gastarbejtři jsou trvale přínosem jen ve státech, kde k nim dokážou být tvrdí a kde mají jiný zdroj obživy, než vlastní moderní ekonomiku. Třeba státy Perského zálivu, kde se s nějakým Filipíncem nemažou, a navíc žijí z ropy. Ale v rozvinutých a sociálně laděných státech přísun levné pracovní síly je vždy jen krátkodobý užitek, na který navazuje dlouhý bolehlav.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Britt

5. 3. 2023, 6:10

Nevím, jak to je u vás ve firmě, ale tady co slýchám, tak jsou lidi jen na práci. Jídlo si přines z domova, 1 mikrovlnka na celou halu, na záchod pouze o pauzách. Na pracovišti 5 minut před začátkem pracovní doby, odchod z pracoviště 5 minut po pracovní době. Na 120 dělníků ve směně je 83 administrativních pracovníků.
To i muklové v kriminálech si žijí lépe.
jean

5. 3. 2023, 7:18

Britt, ako by to malo vyzerat podla teba?
Britt

5. 3. 2023, 7:29

Já jsem zažil fabriku za komančů. Mohl jsem si dojít do kantýny, na oběd jsem si mohl vybrat ze 4 jídel a nikdo mi nestál za prdelí a nevyhrožoval mi, že mě vyhodí. Stačilo odvést svou práci a měl jsem klid a přesně jsem věděl, kolik si vydělám. V 5:30 jsem vyrazil z baráku, v 15:00 jsem byl doma a do druhého dne jsem si mohl užívat. Vydělával jsem si 2300- 2500 a bohatě mi to stačilo na živobytí.Je to moc velký požadavek?
Milan199

5. 3. 2023, 7:41

Brit má pravdu. Podmínky na práci pro ty co dělaj rukama jsou v některých firmách hrozný. A ty UK to odsrávají tuplem protože se nemohou / neumí bránit. Manageros se snaží optimalizovat a snižování počtu lidí "ve výrobě" je snad jediné co je napadá.
Britt

5. 3. 2023, 7:50

Milane, kámoš dělal 35 soustružníka v Jutě Dvůr Králové. Utekl do předčasného důchodu a je vysmátej, když vidí, co se tam děje dnes. Lidi nad 50 let dostali padáka a dnes firma krachuje, protože neumí vyrobit požadované zakázky.
Milan199

5. 3. 2023, 8:17

to Brit
Tohle je obecný problém. Starší člověk už umí na základě zkušeností odhadnout, který nápad povede k průseru. Když na to ovšem slušně a korektně upozorní - bere se to jako neloajalita a je za to "odejit" nebo jinak buzerován.

Docela nechutný zážitek :
opravoval jsem stroj a vedle bylo pracoviště kde montovala ukrajinka. Měla tam nějaké krabičky se součástkami a na takové "nástěnce" pověšený smeták, lopatku a smetáček. Šel okolo nějaký šéfík a začal ji pérovat že smetáček a lopatka jsou na skobičkách prohozené. Je fakt že pod nápisem "úklidové prostředky" byly i podnápisy smetáček / lopatka. Šéfík si to začal fotit a pak jí oznámil že dostala 500 pokutu. Tak jsem na něj vystartoval a vynadal mu, že ta cácorka zas asi tak moc česky neumí. No asi to bylo spíše kontraproduktivní.

Ve fabrikách už nejsou lidi ale lidské zdroje. Holt jsme dospěli do fáze kdy je neodvratné si projít průserem.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

5. 3. 2023, 8:36

Britt píše: 5. 3. 2023, 7:50 Milane, kámoš dělal 35 soustružníka v Jutě Dvůr Králové. Utekl do předčasného důchodu a je vysmátej, když vidí, co se tam děje dnes. Lidi nad 50 let dostali padáka a dnes firma krachuje, protože neumí vyrobit požadované zakázky.
Firma zkrachuje a její zakázky buď získá jiná firma, s šikovnějším vedením, nebo se přestanou dělat úplně, protože se ukáže že se možnosti výrobců a představy zákazníků zcela míjejí. To je to co tu za toho "pohodového" socíku chybělo, neustále hlídat, jestli někdo něco nedělá špatně nebo zbytečně.
Aleš Procháska
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“