corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
filla
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2020, 1:16

robokop píše: 27. 8. 2020, 12:48 Nechapu proc se to nekdo pokousi srovnavat s chripkou ale kdyz uz... Tak si staci otevrit graf celkove umrtnosti treba celosvetove a porovnat stav pred rokem a ted z kraje roku. Ten peak je dost vymluvnej. Je cca dvojnasobnej coz koresponduje s tim ze jsou mista kde praskali marnice ve svech a hroby se kopali tezkou technikou. Tezko se schovavat za spatnou diagnozu. Proste mrtvola.je mrtvola. To ze to nebylo tady bylo vcasnymi opatrenimi a pro ty co pochybuji tak pro ty to tu mame zase a v plne sile ale tentokrat s mirnejsimi opatrenimi protoze volby jsou za dvermi... Znamej to ma za sebou. Mladej zdravej atlet, zdravej zivotni styl. No ted ma problem vyjit 10 schodu a mel to jeden z prvnich takze to uz je nejakej ten patek po uzdraveni. Bude rad ze z nej nebude dozivotni mrzak a my na nej budem platit invalidni duchod. No jeste o tom vime prd jak moc je to nebezpecne. Rozhodne bych zachoval opatrnost. Vypada to jako velmi rozumny postoj.

Uz chapu proc jsou pasy v aute ze zakona povinne. Vyznamna cast populace proste neumi byt dostatecne opatrna i kdyz je to zcela jasne.
soused je na tom podobne, chyt ho nejakej moribundus, prvni vlna dobry, tu prechodil, za dva metry znova a ted je taky dychavicnej, jenze to uz je dva roky zpatky, tak to nemuze hodit na tu svinu coronu, co ciha na hranicich kraju, a zutoci, jakmile tu hranici prejede vlak, ci bus, a taky svina nejvic radi po 10h
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Mart76

27. 8. 2020, 1:26

robokop píše: 27. 8. 2020, 12:48 Uz chapu proc jsou pasy v aute ze zakona povinne. Vyznamna cast populace proste neumi byt dostatecne opatrna i kdyz je to zcela jasne.
Hlavně jde o to, že každý kdo "zbytečně" umře ještě před důchodem, nás (tedy stát) stojí celkem dost peněz. Místo toho, aby odváděl daně státu, tak stát vyplácí jeho pozůstalým vdovské a sirotčí důchody.
Takže je snaha, aby se zbytečně neumíralo.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
t256

27. 8. 2020, 3:31

Ted jsem videl cisla z USA kde ma mistni vedeni takovy ten rymickarsky pristup k epidemii. A i navzdory tomu maji 30% pokles ekonomiky (my mame -10%). Takze tim, ze povazuji koronavirus za rymicku jak i mnozi zde pritomni, si ve finale naprosto vubec nicemu nepomohli. Ekonomika padla tak jako tak, jediny rozdil je v tom, ze maji v prepoctu 10x vic mrtvych nez u nas. To jsou hola fakta.

Koronavirus proste zadna rymicka neni, at uz se to nekomu libi nebo ne. Pokud nebudou lidi dodrzovat nejaka rozumna opatreni ted, tak az se to nasledne rozjede (k cemuz uspesne mirime), stejne jim nic jineho nakonec nezbude a rozdil bude jen v poctu mrtvych a trvale postizenych. A vo tom to cely je, poucit se na chybach jinych kdyz mame tu moznost a nepapouskovat pritrouble nazory z konspiracnch webu.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2020, 3:35

No ono se staci podivat do asie jak tam bezne nosej rousky korona nekorona.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
SO 545

27. 8. 2020, 3:59

robokop píše: 27. 8. 2020, 3:35 No ono se staci podivat do asie jak tam bezne nosej rousky korona nekorona.
a toto sedi. Ale ruska nosia chory z ohladuplnosti.
Dufam ze v nas tolko zostane ze ked budem chory (/kludne len na chripku/ tak si to rusko na rypak dam , aby som nenakazil ostanu spolocnost... a o tom to je podla mna.
t256

27. 8. 2020, 5:00

U nas napriklad Vietnamci ve svych kramcich nosi rousky vsichni a porad. Myslim ze ty by ani nenapadlo chlastat brckem na nejake kyblparty apod. s tim ze koronavirus je jen rymicka.
Mex

27. 8. 2020, 5:11

Souhlasím, že koroňák nebezpečný, a to dlouhodobě do budoucna.
V době největší paniky se výrazně omezil průmysl, ale také zdravotnictví. Veškeré nemocnice přešly do "válečného" režimu, kdy se naprosto omezila veškerá prevence. Co aspoň trochu odložit šlo tak se odložilo.

No a nikdy není nic zadarmo. Takže omezení průmyslu znamená míň peněz, mimo jiné i pro zdravotnictví do budoucna.
A ještě hůř se časem projeví (a už projevuje) to předchozí odkládání všeho možného a dočasné kompletní vypnutí prevence (které ještě částečně přetrvává).
Na rakovinu nebo kardiovaskulární choroby u nás umírá ročně mnohonásobně víc lidí, než kolik za stejnou dobu zemřelo na Covid (navíc většinou jen "s Covidem"). Vypnutí prevence a případně i omezené zdroje (dočasně řešené zvyšováním zadlužení) se v krátké budoucnosti projeví jistě větším počtem úmrtí, než je těch 420 lidí za 6 měsíců roku s Covidem. Za tuto dobu na raka nebo srdce/cévy zemřelo jistě víc než 10 000 lidí.

I já, který celý Covid beru celkem s rezervou a celou dobu jsem normálně chodil do práce a všude jinam, tak jsem třeba pravidelnou preventivku u zubaře letos taky vynechal. Ne proto, že bych se bál, že mě zubař nakazí. Ale představa nějakých šílených šachů s rouškama, štíty a co já vím čím dalším mi za to prostě nestála.

Mám kliku, že s ničím jiným preventivně ani jinak k doktorovi nemusím. Ale je mnoho těch, kteří musí. A když jsou vystrašení každodenní záplavou černých videí ze světa (u kterých se často dodatečně zjistilo, že to jsou nějaké archivní záběry z nějaké úplně jiné příležitosti), tak k tomu doktorovi prostě nepůjdou. A opravdu proklatě hodně záleží na tom, jestli se na případný zhoubný nádor přijde brzo, nebo až o 8 měsíců později.

Sice mě můžou dojímat zprávy o umrtí mnoha 200kg černošek někde v USA nebo Brazílii, které jsou bez zdravotního pojištění a obecně ve velmi špatném "technickém" stavu. Ale je to jen zajímavost. Podobně jako střílení a zapalování aut a obchodů a další obyčeje v těchto zemích.
Mě zajímá stav v Česku, kde je sice počet lidí s virem snad větší než v těch nejhorších dobách na začátku, ale vážných případů je tak na spočítání na prstech. A předčasných úmrtí naštěstí ještě míň, než prstů na ruce starého truhláře.
bobik

27. 8. 2020, 5:24

https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19
Pro většinu populace je to rýmyčka, pro jiné konečná. Zajímavá je smrtelnost na Slovensku. Je tam 5x menší než u nás. Že by tam dělali statistiku poctivěji?
U nás 90letý pacient prolezlý rakovinou zemře, zjistí se ze měl covid a už je v kolonce zemřel na covid. Žádné uveřejné statistice se nedá věřit. Holt podle starého rčení, můžu věřit jen té statistice, kterou si zfalšuji sám. :D
Ještě bych doporučil shlédnout začátek tohoto videa. Řekl bych, že milý profesor tam docela dobře vysvětluje, proč tu coronu tak vnímáme. I když o ní nemluví.
https://www.youtube.com/watch?v=GczkFbi4ezM
SO 545

27. 8. 2020, 6:13

Mozno to s trochou konspiracie bude tak ze cim mensi stat o to horsie sa da fusovat so statistikou... :D A ze sa Matelko snazil.
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2020, 7:24

Výběr z tisku:
Počet úmrtí v Česku meziročně výrazně vzrostl. V roce XXX zemřelo 111 173 lidí, což je zhruba o 5 500 víc než v roce předchozím...
... počet zemřelých je v roce XXX výrazně vyšší než v předchozích letech...
Na dýchací potíže zemřelo v roce XXX téměř 7,5 tisíce lidí...
Strašný co? Vypadá to vážně na novodobý mor.

Jenže je v tom jistá potíž,
tím rokem XXX je míněn totiž
.
.
.
.
rok 2015

kdy si těchto děsivých zpráv, zveřejněných na titulních stranách hlavních českých deníků, téměř nikdo nevšiml, natož aby ho vyděsily.

A ještě poznámka na okraj:
Z 1 pol. 2020 se
- v Česku úmrtnost proti jiným létům nepatrně snížila,
- ve Španělsku se úmrtnost zvýšila o 6,7% (místo 1200 zemřelo 1280 lidí denně),
- v Belgii se úmrtnost zvýšila o 3,9% (místo 310 zemřelo 322 lidí denně),
zatímco v Česku se ve výše zmiňovaném roce 2015 úmrtnost zvýšila o 5% (místo 300 zemřelo 315 lidí denně) aniž by se nad tím kdokoli z nás pozastavil.

To profesor Prymula byl jiný číman, ve svých každoročních filipikách za očkování proti chřipce děsil lidi tím, že se u nás každoročně nakazí chřipkou přes milión osob, třista tisích jich musí vyhledat lékařskou pomoc, přes dva tisíce jich skončí na ARO v těžkém stavu, ale přes veškerou péči jich tam každoročně přes osm set zemře. Letos ale jako když utne, vypadá to, že koronavirus chřipku vytlačil z kolbiště.

Takže se nedivte, že zmínky o praskajících márnicích a hrobech kopaných těžkou technikou (vsadím se, že to je narážka na video z ostrova Hart, které bylo nakonec identifikováno jako běžné každotýdení pohřbívání bezejmenných a lidí bez domova, organizované newyorskou radnicí a natočené v roce 2012) jsou mi spíše k smíchu...
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
bobik

27. 8. 2020, 7:36

Počkej, ten smích tě přejde až kovidáka dostaneš. Musíš si ho ale všimnout. :D
Ale vážně, moje matka měla na jaře ze sledování správ o covidu pěkně vysoký tlak, byla celá špatná. Musel jsem jí zakázat sledování správ a pouštěl jen pořady o přírodě love story. Klik starých lidí na ten mediální humbuk doplatilo? Kolik jich zemřelo, že se báli jít do nemocnice či k lékaři? Ty vlastně taky zemřeli na covid. :(
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2020, 8:06

bobik píše: 27. 8. 2020, 7:36 Počkej, ten smích tě přejde až kovidáka dostaneš. Musíš si ho ale všimnout. :D
všimneš si toho určitě, to tě ujišťuju :D
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Mex

27. 8. 2020, 8:16

Pěkná přednáška, díky za tip.
Ke zde probírané problematice se velmi dobře vztahuje to, co začíná v čase 20:55.
t256

27. 8. 2020, 8:31

Mex píše: 27. 8. 2020, 5:11 ...I já, který celý Covid beru celkem s rezervou a celou dobu jsem normálně chodil do práce a všude jinam, tak jsem třeba pravidelnou preventivku u zubaře letos taky vynechal...
No vidis, ja u zubare na kontrole normalne na jare byl. Jen jsem podepsal papir ze nemam cinskej mor a pak vse probihalo standartne. A pak ze jsem vystresvanej :-)
Ale jinak s celkem trefil o co mi slo. Pokud se budem chovat jako by tu zadny virus nebyl, pripadne to zlehcovat jako neskodnou rymicku, bude se muset cim dal vetsi cast zdravotnictvi venovat misto ruzne prevence apod. pacientum s covidem, nehlede k tomu, ze zdravotnici jsou prvni na rane a pri nakazeni par sester jde do karanteny cele oddeleni, coz jeste vic ochromi kapacitu zdravotniho systemu.
bobik

27. 8. 2020, 8:37

Tumlíku, všimnout si nemusí. Většina populace prodělá jen lehký průběh a lehce si to splete s běžným nachlazením. To nic ovšem nemění na tom, že je to větší zabiják, než chřipka. Je to prostě zrádná potvora, o tom žádná. Rozhodně je třeba chránit rizikové skupiny obyvatelstva. Ale ne za cenu plošných restrikcí a dalšího ukrajování svobod salámovou metodou a zadlužením příštích generací.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“