Magiho výzkumný ústav

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 2. 2015, 10:05

Napadá někoho jak tohle inteligentně vyřešit?
Nějde o mě, ale o kamoše automechanika (jeli jsem se kouknout na auto pro mě).
Že jezdí jak magor to víme, ale jak to zařídit aby nepřišel o noty.
Naposledy upravil(a) magi dne 3. 2. 2015, 10:13, celkem upraveno 1 x.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
packa

3. 2. 2015, 10:20

co já vím tak kamarádoj prošlo něco podobného včetně jeho hezké fotky z radaru a to tak že prohlásil že vozidlo neřídil , ale zapůjčil svému kamarádovy zbyškovy ..... z polska adresu samozřejmě nezná ,
A pak už to je jejich problém jestli si dotyčného dohledají , majitel vozidla je pouze povinen uvést komu vozidlo půjčil jinak nese zodpovědnost on .
Martinhora

3. 2. 2015, 11:29

magi píše:Že jezdí jak magor to víme, ale jak to zařídit aby nepřišel o noty.
Teď mě za to nebudete mít rádi co tady napíšu, ale tohle mě docela nadzvedlo... Mému kamarádovi byla naměřena rychlost v obci 82 km - byla to takové to místo, kdy za obcí jedete kilometr lesem a stále jste ještě v obci - už o tom ani nevíte. Dostal pokutu 8tis. a na půl roku mu sebrali papíry - nepomohlo ani to, že je to slušnej řidič - nikdy ani jeden bod ....
Pokud někdo jede v obci 70 - dobře tak se kochal nebo spěchá nebo mu to jenom ujelo .. stává se. Ale jet kilo to už je úmysl a ohrožení ostatních. Navíc pokud to dělá vědomě opakovaně a je to ten typ - všichni mě zdržujou - blikam troubim ... tak bych mu vzal papíry na rok - pak by zjihnul ... :oops:
Thomeeque

3. 2. 2015, 1:35

Já tě za to mám rád, todle mě nadzvedává dnes a denně..
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 2. 2015, 2:02

Taky mě vytáčí, když vidím některé závodníky.
Jeli jsme celou dobu v koloně tzn. toto by muselo přijít všem, určitě jsme nikde nikoho nepředjížděli.
Bohužel teď budu furt dokola poslouchat jak je to kvůli mě, protože se tam jelo kvůli mému autu.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
morgreine

3. 2. 2015, 3:41

taky se pridam pokud nekdo prekroci rychlost kdekoliv a nezastavi ho ma jedinou sanci ze to svede na osobu vzdalenou akorat od tohoto roku uz zjistuji zda ten dotycny tam bydli kde uvedes ty samozrejme zaplatis jako majitel auta pokutu v plne vysi ktera k danemu prestupku nalezi akorat nedostanes body. Pokud te chytnou tak ti vezmou papiry muzou ti zabavit auto i kdyby nebylo tvoje na to pozor a krome toho jiz maji opravneni zabavovat na miste technicaky i za sjete gumy. proste se inspiruji polakama ti uz to maji delsi dobu akorat u nas se zatim nedava do basy kdyz nemas jak zaplatit :-)
vyse uvedene plati od ledna tohoto roku akorat sem se divil ze sme meli skoleni az ted v pondeli.
soustruh Zelenda ZN 150 / 750
Kilovolt
Sponzor fora

3. 2. 2015, 11:28

Jukni sem http://www.30kmh.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; aspoň pro minimalizaci "škody" . Já teda taky nejsem fanda závodníků po vsi a i naopak brzdičů- postě povolená je pade, tak jedu pade a závodníky v učouděný octavii tdi potkávám denně. :(
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Hades

4. 2. 2015, 9:46

teda taky nejsem příznivcem závodníků, ale vezmu to z jiného úhlu pohledu, který se tu rozjel....

Máme policajtů jak nasráno, ale pokuty se dávaj za to, že někde někoho vyfotí kamerovej radar.
Pak se to svádí na osobu blízkou, vzdálenou, atd.
TAK KURVA KDE JSOU TI ZASRANÍ POLDOVÉ, to seděj někde v teple u kafe a pak vybíraj pokuty podle fotek z kamer...
To je to, co mne na tom řádně sere. Platíme je a oni se flákaj někde u benzínek na kafi.
Tak ať měřej někde na silnici (řádně zašití za bukem, jak je jejich zvykem) a rovnou to kasírujou.
Kde je "cajt" když ho potřebujete? ZAŠITEJ V TEPLE...

sorry, ale protože se na silnicích pohybuju dost často, tak to vidím. Cajti zašitý za bukem na naprosto rovném úseku, v křoví radar (jo a v létě u něj většinou dřepí "cajtka" v podprdě a opaluje se...).
To jsem si nevymyslel, ale viděl na vlastní oči (Pražská, když jedete obloukem nahoru).
Takže jako správná "bonzácká svině" jsem nahoře nad cajtama zastavil, zavolal na vnitro, a ať si přijedou zkontrolovat, jak se tam u radaru opaluje a vyvaluje si kozy na sluníčku...
A protože jsem zrovna nikam nepospíchal, tak jsem si počkal. To byl mazec :rofl:

omlouvám se za ta sprostá slova, ale jak slyším o Cajtech, tak to ve mně pokaždé vypění...protože jsem toho projezdil ve světě hodně, ale tak jako u nás se snad nechovají nikde. no rakouský cajti jsou skoro stejný, taky dobytek
trifid

5. 2. 2015, 9:47

Zajeď si třeba do jižní Francie, do severských zemí nebo do menších měst ve Státech, pak budeš ty naše drbat pod bradou a nosit jim svačiny...

Jinak tě chápu - současný stav u PČR a hlavně u měšťáků je prostě pořád pokračováním minulých dob, kdy pro běžnou službu nábor bral, co jinde většinou propadlo sítem. Na druhou stranu, když si uvědomíš, s čím denně přicházejí do styku (permanentní výměny vedení, administrativní buzerace, nutnost vše řešit formou "menšího zla", stálý stres, zdravotní rizika atd.), tak to za čas semele i anděla.
Selic

5. 2. 2015, 3:39

Zajeď si třeba do jižní Francie, do severských zemí nebo do menších měst ve Státech, pak budeš ty naše drbat pod bradou a nosit jim svačiny...
Jo, zajeď si do Norska a zkus projed obec 70km/hod. Pak ti přijde pokuta v Čechách úplně směšná...
Na druhou stranu v americe jsou ti policajti vidět a zastaví tě jenom, když mají opravdu vážný důvod (Florida, Virginia).
Jinak tě chápu - současný stav u PČR a hlavně u měšťáků je prostě pořád pokračováním minulých dob, kdy pro běžnou službu nábor bral, co jinde většinou propadlo sítem. Na druhou stranu, když si uvědomíš, s čím denně přicházejí do styku (permanentní výměny vedení, administrativní buzerace, nutnost vše řešit formou "menšího zla", stálý stres, zdravotní rizika atd.), tak to za čas semele i anděla.
Úroveň policie odpovídá kvalitě politické reprezentace, která dosazuje náčelníky a kterou si volíme a ta odpovídá kvalitě voličů. Dobří policajti jsou u kriminálky a ten zbytek má problém, že nad nimi sedí lidi jako Huml a ty zajímá výše vybraných pokut, protože to se nechá vykazovat směrem nahoru.
A pak si uvěmonte, že policajt je taky člověk a živí taky rodinu a jak řekl někdo: "Jíst se chce a sloužit je nutno."
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
Hades

5. 2. 2015, 8:38

Ale pánové...

Já nehovořil o tom, že budu porušovat předpisy.
To jsem si zažil v Kanadě, kde byla značka min. rychlost 40m/h (upozorňuji MINIMÁLNÍ RYCHLOST), a já se tam flákal s půjčenou šunkou 40km/h.
Byl jsem zastaven hlídkou, a když zjistil, co jsem zač a uviděl můj měřič rychlosti ve vypůjčeném voze, tak jsem byl jen upozorněn, že vozovka je určena pro vozidla o rychlosti nejméně 60km/h.
Tento zážitek už je hodně starý, nové vozy (z půjčoven) mají tachometr značen nejen v mílích, ale i v kilometrech.

A jednání kanadské policie...
Pane řidiči, dopustil jste se přestupku pomalé jízdy na komunikaci, kde je nejmenší přípustná rychlost "xy". Prosím o předložení vašich dokladů, a pokud si přejete zavolat svého právníka, máte možnost....
Závěr...
byl jsem jen napomenut, že "zdržuji" provoz na komunikaci a ať si příště hlídam rychlost.
Pochopitelně si tenkrát zapsali číslo mého pasu a chytit mne znovu, tak bych asi šel před soudce a s "mastnou pokutou"

A u nás...
pane řidiči, jestlipak víte, co jste způsobil za přestupek....(nebo i hůře...)
zaplatíte pokutu na místě... (chceme úplatek, nebo správní řízení...)

No já to u nás vždy dotáhl až do správního řízení :D

Jinak, opravdu Norsko a ostatní severské státy.... neznám,
ale Švýcarsko, Itálie, Chorvatsko, Slovinsko, bývalé západní Německo, nikdy jsem se nesetkal s takovými "beze slov", aby mne buzerovali, to jen rakušáci, podle SPZ.
jsi zasranej pražák, ty mi nemáme rádi, tak tě zkásnem (to jsem taky zažil...)

tož asi tak
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

5. 2. 2015, 8:49

Martinhora píše:Pokud někdo jede v obci 70 - dobře tak se kochal nebo spěchá nebo mu to jenom ujelo .. stává se. Ale jet kilo to už je úmysl a ohrožení ostatních.
Toť otázka, jestli je to ohrožení nebo ne :-) Občas nějaký úředník nastřelí omezení od stolu, aniž by tušil, jak to tam vlastně vypadá. S jedním takovým jsem se bavil, dělal vedoucího odboru dopravy, neměl řidičák a pořád nadával na auta, že by je nejraději zakázal. A chlubil se, kde všude už "zklidnil dopravu" :-). Takže se nedivím, že někdo takovou hloupou značku prostě ignoruje, protože tuší, jakým způsobem se na tom místě objevila.
Aleš Procháska
lapa
medaile za lepsi forum

5. 2. 2015, 10:05

prochaska píše:Toť otázka, jestli je to ohrožení nebo ne :-) Občas nějaký úředník nastřelí omezení od stolu, aniž by tušil, jak to tam vlastně vypadá. S jedním takovým jsem se bavil, dělal vedoucího odboru dopravy, neměl řidičák a pořád nadával na auta, že by je nejraději zakázal. A chlubil se, kde všude už "zklidnil dopravu" :-). Takže se nedivím, že někdo takovou hloupou značku prostě ignoruje, protože tuší, jakým způsobem se na tom místě objevila.
No zrovna magistrala v Praze je kvuli randalu (a mozna i emisim) - nechtel bych tam bydlet ...
Ale zrovna v tom miste jsou okolo defacto jenom kanc. budovy ci jine neobytne, tak tam to byla "smula". Ale v zadnem pripade tu stovku neomlouvam, to uz mi prijde "za hranou" ...
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2015, 8:31

ještě jednou náš nový kompresor a dále kogenerační jednotka 27kW osazená motorem Žiguli 1700
Přílohy
Obraz156.jpg
Obraz155.jpg
NextClick

10. 2. 2015, 11:39

Proč zrovna motor Žiguli 1700?
Fakt se omlouvám a raději už mlčim, abych nerušil vaše profesní kruhy.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“