Je to speciální super matnej materiál, válel se mi tu zbytek asi 5 let, tak jsem ho spotřeboval. Jinak normální CPE od ColorFabu je krásně lesklý.
Filamenty pro 3D tisk - zkušenosti
Finální aktualizace k hromadné B2B objednávce ABS materiálu viz příspěvek: viewtopic.php?p=505432#p505432
Sleva je sjednaná na -20 % a poštovné zdarma.
+ Pan Mr.3D Mrázek mě inspiroval zkusit PETG CF, takže i na tento materiál je vyjednaná sleva -20 %.
Pokud má ještě někdo zájem, pište do neděle 29.09.2024.
Aktuálně mám v košíku 125 kg, tak by to chtělo zaokrouhlit na 150!
Ukázka ABSx Astro blue a Astro grey.
Sleva je sjednaná na -20 % a poštovné zdarma.
+ Pan Mr.3D Mrázek mě inspiroval zkusit PETG CF, takže i na tento materiál je vyjednaná sleva -20 %.
Pokud má ještě někdo zájem, pište do neděle 29.09.2024.
Aktuálně mám v košíku 125 kg, tak by to chtělo zaokrouhlit na 150!

Ukázka ABSx Astro blue a Astro grey.
Naposledy upravil(a) marekzcke dne 25. 9. 2024, 7:06, celkem upraveno 1 x.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
Nj. Chybka
. Piste mi asi radsi SZ, at se to tady nezahlti. Ja si to samozrejme vsechno poznacim.
Pokud se to potka s uspechem nabidnu dalsi B2B na Fillamentum PLA
, takova komunitni vyjednavaci sila.

Pokud se to potka s uspechem nabidnu dalsi B2B na Fillamentum PLA

Ahoj, ABSx Astro grey je pěknej. Vzal bych si pls na vyzkoušení 5kg ABSx Astro grey a 2,5kg astro blue, pokud to máš na velkých cívkách. Fakturu bohužel potřebuju. Nejde mi o cenu, spíš při vyzvednutí rád pokecám o Voronech
P.S. Máš to pěkně vytištený.

P.S. Máš to pěkně vytištený.
Ahoj, potřeboval bych radu, nemá někdo tip na vysokoteplotní TPU, potřeboval bych vytisknout těsnění které je nesehnatelné do umělohmotného sání motoru kam ustí trubka z již ochlazeného egr vedení, jelikož to jde do plastu tak tam se již neočekává nějaká brutální teplota....
bambulab TPU vubec neuvádí teplotní odolnost, našel sem BASF Ultrafuse TPU-2203a075 TPU64D
uváděj ho jako žáruvzdorný a vuči olejum....ale netuším co to opravdu vydží
děkuju za případnou radu
bambulab TPU vubec neuvádí teplotní odolnost, našel sem BASF Ultrafuse TPU-2203a075 TPU64D
uváděj ho jako žáruvzdorný a vuči olejum....ale netuším co to opravdu vydží
děkuju za případnou radu
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
Neviem aka je pozadovana teplotna odolnost, ale dobry tip je PP pripadne PP s plnivom. Odolnost je 90-120°C podla vyrobcu.
V praci pouzivam PP natural a dobre odolava aj chemii. Nevyhoda je slaba prilnavost k podlozke. Na to mam Magigoo PP lepidlo.
V praci pouzivam PP natural a dobre odolava aj chemii. Nevyhoda je slaba prilnavost k podlozke. Na to mam Magigoo PP lepidlo.
Ale PP není přece pružné..?? puvodně je tam gumové tešnění o hranatém profilu
Sranda je, že som ti chcel samozrejme nazdielat nejake video alebo parametre PP filamentu, ale vsade na internete sa to tvari omnoho tvrdsie ako to z coho tisknem. Subjektivne mi to pride zhruba ako TPU98A a prave ze to este tlacim 0,8mm tryskou a stale je to celkom poddajne.
Premyslam ako to zmerat
. Je to PP od Ultimaker.
Premyslam ako to zmerat

marekzcke> zmerit to muzes snadno Shore tvrdomerem (sklerometrem). TPU98A je na vrsku stupnice Shore A.
Ty flex filamenty co se prodavaji v EU se vetsinou charakterizuji "po evropsku", takze ta tvrdost vtlacovanim se meri podle ISO 7619-1.
Nicmene s akceptovatelnou chybou se daji pouzit lacine rucni tvrdomery z Asie, ktere meri vetsinou "po americky" podle ASTM 2240.
Jestli nemas sklerometr, da se improvizovane vyrobit tak, ze si vytocis zkusebni telisko ( pro shore A je to podle ASTM tvar komoleho kuzele s vrcholovym uhlem 35° a spickou pr. 0,8mm - ber s rezervou, je to z hlavy), predepnes ho podle zkusebni metody pruzinou a klasickym uchylkomerem zmeris do jake hloubky pod tlakem zajede po danem case (ASTM 15 sekund myslim). Pak podle tabulky nebo aproximaci prevedes na shore A.
Takhle jsou konstruovane i ty lacine ASTM viz vyse.
Ty flex filamenty co se prodavaji v EU se vetsinou charakterizuji "po evropsku", takze ta tvrdost vtlacovanim se meri podle ISO 7619-1.
Nicmene s akceptovatelnou chybou se daji pouzit lacine rucni tvrdomery z Asie, ktere meri vetsinou "po americky" podle ASTM 2240.
Jestli nemas sklerometr, da se improvizovane vyrobit tak, ze si vytocis zkusebni telisko ( pro shore A je to podle ASTM tvar komoleho kuzele s vrcholovym uhlem 35° a spickou pr. 0,8mm - ber s rezervou, je to z hlavy), predepnes ho podle zkusebni metody pruzinou a klasickym uchylkomerem zmeris do jake hloubky pod tlakem zajede po danem case (ASTM 15 sekund myslim). Pak podle tabulky nebo aproximaci prevedes na shore A.
Takhle jsou konstruovane i ty lacine ASTM viz vyse.
Naposledy upravil(a) Dawe dne 3. 10. 2024, 10:21, celkem upraveno 3 x.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
problem je že to originál je dost vysoké a tím stažením se tam rozplácne a plechová příruba dosedne na plast, prostor na testování tam neni žádnej, kvuli vyndání těsnění se musí rozebrat půl motoru a celá operace tam a zpět je na 2 hodiny, takže to musí klapnout.....takže bych spíš použil radši nějaké TPU ale to co uvádíš rád otestuju. Díkymarekzcke píše: ↑3. 10. 2024, 9:20 Sranda je, že som ti chcel samozrejme nazdielat nejake video alebo parametre PP filamentu, ale vsade na internete sa to tvari omnoho tvrdsie ako to z coho tisknem. Subjektivne mi to pride zhruba ako TPU98A a prave ze to este tlacim 0,8mm tryskou a stale je to celkom poddajne.
Premyslam ako to zmerat. Je to PP od Ultimaker.
Ahoj kolegové tiskaři. Rád bych se podělil - požádal o zkušenost - s tímto problémem.
Tisknu z ABS (laciný číňan) s profilem 245/90 (hlava/podložka) na bambu s celkem konzervativním nastavením rychlostí (bambu ABS default). Vše OK až do okamžiku, kdy se dostane k lizu první vrstva profilu s radikálnější změnou tvaru směrem k převisu. V tom okamžiku se to utrhne od podložky. Ještě je třeba podotknout, že podložný profil je velmi malý. Mám sice nastaven velký brim a nulový odstup brimu od objektu, ale to zřejmě nestačí. Setkal jste se někdo s touto svízelí?
Tisknu z ABS (laciný číňan) s profilem 245/90 (hlava/podložka) na bambu s celkem konzervativním nastavením rychlostí (bambu ABS default). Vše OK až do okamžiku, kdy se dostane k lizu první vrstva profilu s radikálnější změnou tvaru směrem k převisu. V tom okamžiku se to utrhne od podložky. Ještě je třeba podotknout, že podložný profil je velmi malý. Mám sice nastaven velký brim a nulový odstup brimu od objektu, ale to zřejmě nestačí. Setkal jste se někdo s touto svízelí?