Co jste dneska bastlili?

Odpovědět
packa

2. 2. 2016, 7:14

já usazoval kuličky do volnějších děr kde jsem pod ně dal trochu zahuštěného epoxidu a přitlačil je právě tou hvězdicí kde si vše přesně sedlo , jen tak jsem byl schopen dosáhnout dobrého výsledku bez tuhých pružin , jinak jsem viděl video kde byla profi sonda a ta měla v sobě laserové snímače .
RaS

2. 2. 2016, 7:25

to dělá heidenhain, vychyluje se tam paprsek.. , druhá generace je přes tenzometry
proč ještě někdo z Vás ty sondy nevyrábí a neprodává? píšete náklady nula nic tak když to prodáte třeba za 10-15000 tak Vám lidi utrhaj ruce,nejlevnější heidenhain stojí 60..
já už jsem vyzkoušel asi 4 sondy všechno krásný občas fungovalo občas ne, opakovatelná přesnost jak kdy někdy stovka někdy 5 a vám to tady běhá spolehlivě ve třech tisícinách..
já mít takový produkt tak prodávám a vydělávám.. škoda že máte jiné záměry a tak skvělý výrobek si necháváte pro sebe.. já jsem nucen koupit heidenhain,ranishaw protože nic jiného tak úžasného co by opakovaně chodilo jsem nesehnal...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Pepa z depa

2. 2. 2016, 7:55

.. taky se přimlouvám i za "sklopnou verzi" https://i.ytimg.com/vi/KqUzgsGd9dU/maxresdefault.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; a na tenzometry to snad nebude ani potřebovat žádnou složitou "Kuličovu" mechaniku a nejsou už dneska vůbec drahé, používali jsme je na okamžité ukazování váhy břemene na jeřábech ... kdo do toho jde? :D
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
zverodoktor

2. 2. 2016, 8:22

Pepa z depa píše:.. taky se přimlouvám i za "sklopnou verzi" https://i.ytimg.com/vi/KqUzgsGd9dU/maxresdefault.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; a na tenzometry to snad nebude ani potřebovat žádnou složitou "Kuličovu" mechaniku a nejsou už dneska vůbec drahé, používali jsme je na okamžité ukazování váhy břemene na jeřábech ... kdo do toho jde? :D
A nedal by sa mechanizmus s tenzometrami vykuchať s takejto váhy?

http://meriamevazime.eu/digitalne-vreck ... -1666.html" onclick="window.open(this.href);return false;
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2016, 8:25

blbe to budes sundavat je to nalepene na kusu kovu

tady to mas nepouzite
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0 ... sor&_frs=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
chb

2. 2. 2016, 9:03

RaS píše: proč ještě někdo z Vás ty sondy nevyrábí a neprodává? píšete náklady nula nic tak když to prodáte třeba za 10-15000 tak Vám lidi utrhaj ruce,nejlevnější heidenhain stojí 60..
já už jsem vyzkoušel asi 4 sondy všechno krásný občas fungovalo občas ne, opakovatelná přesnost jak kdy někdy stovka někdy 5 a vám to tady běhá spolehlivě ve třech tisícinách..
já mít takový produkt tak prodávám a vydělávám.. škoda že máte jiné záměry a tak skvělý výrobek si necháváte pro sebe.. já jsem nucen koupit heidenhain,ranishaw protože nic jiného tak úžasného co by opakovaně chodilo jsem nesehnal...
ano, v tom je ten rozdíl, spolehlivost, opakovatelnost, tuhost - pokud by se podařilo toto vyřešit a zachovat použitelnou přesnost - tak to za těch 60 bude také :-)
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
RaS

2. 2. 2016, 9:54

no a k čemu mi je sonda která nemá opakovanou přesnost? měl jsem tenhle systém od Tormachu dost často se stalo že se prostě nerozepla a stroj jel dál dokud neurazil tykadlo.. to je drahé měření..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Thomeeque

2. 2. 2016, 10:01

To asi nebyl tendle systém, nedovedu si představit, že by todle nerozeplo (pokud je stále řeč o šesti kuličkách a třech válečcích ve standardním uspořádání). Leda by byl problém až v dalšim zpracování.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
chb

2. 2. 2016, 10:44

To: Robokop

tři čepy á 120 st - to beru jako základní rovinu, čepy jsou položené na kuličkách, pozoruji pohyby z páté kuličky směrem k ose tykadla

čep a dvě kuličky - dovolí posuv čepu dopředu/dozadu, dovolí čepu kývání okolo osové spojnice kuliček a dovolí i natočení čepu do boku s tím, že se čep mezi kuličkami trochu zvedne - vše bez ztráty kontaktu.

dva čepy, 4 kuličky - levý čep mírně zasunu mezi kuličky, pravý čep se mezi kuličkami zkříží a mírně zvedne, čep páté kuličky se posune doleva - celé tykadlo se mírně pootočí. Tím že nejsou čepy rovnoběžné si to najde pozici, kdy to dosáhne na všechny 4 kuličky. Navíc i v této poloze se to může kývat -

a to je slabina jediné páté kuličky, protože mi 4 kuličky dovolí pootočení a kývání - pak čep může po páté kuličce klouzat do boku po zakřivení kuličky bez ztráty kontaktu. Tomu spolehlivě zamezí nejjednodušeji 6-tá kulička. Přesněji - nezamezí, ale jakmile se třetí čep pohne po páté kuličce - rozpojí se kontakt se šestou.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2016, 11:05

stale nezajistis spolehlivy kontakt vsech spojnych mist po navratu na polohu protoze ti vznikne rovnovazny stav sil mezi sklouznutim po samostatne kulicce a vyklouznutim sousedniho cepu z jamky mezi parem kulicek a ta posledni uvazovana kulicka se vubec nedostane do hry

tedy jako zidle a trojnozka

normalni nezatizena zidle vrkla, sednes a nevrkla (v ramci pruznosti to dozenes)
trojnozka nevrkla nikdy

ctyrnoha zidle z nejakeho kosmickeho materialu bude vzdy vrklat v ramci tolerance jeji vyroby treba na miliontinu rozmeru nohy a podlahy
trojnozku muzes mit krivou treba o 10% a vzdy bude stat
packa

2. 2. 2016, 11:23

ano na pěti kuličkách´bude dobře sedět , ale budeš těžko zajištovat spolehlivé rozpojení
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2016, 11:27

jojo to je pravda

a na sesti zas spolehlive spojeni :)

proto se asi pouziva ta optika ta funguje lip

osobne jsem zase koketoval s myslenkou kapacitni detekce zmeny polohy tykadla
nektere mcu maji dokonce podporu kapacitnich ovladacich prvku treba by to slo pouzit
packa

2. 2. 2016, 11:36

mám vyzkoušeno že když usadíš sondu do kuliček a ta ramena ti budou zároveň vytvářet tlak na piezoelementy tak při sebemenším pohybu ti vygenerují napětí které zpracuješ pomocí jednočipu ,
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2016, 11:41

ty pieza mi prijdou zajimavy ze dokazou pracovat s vetsim zdvihem nez rozpinaci tvrdej kontakt
jak se to chova pri vibracich ze stroje?
packa

2. 2. 2016, 11:48

na stroj jsem to zatím nedostal , nebyl čas to dodělat do finále . ty pieza jsem měl zespodu takže na ně pružina v klidu vyvíjela tlak , a při reakci tykadla se odlehčují
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“