Vyrábali sa aj pod značkou ROTO RECORD, jedno skoro nepoužívané 160 mm mám doma, ale nepoužívam ho. Je to tiež 3 pakňa, ale to nastavovanie na "0" je ako by som povedal, také hodne otravné, nakoľko na 4 čeľusti to ide raz dva, ale na 3 je to pakáreň. Pôvodný zámer bol skôr využiť ho na sústruženie excentrov (ktoré nakoniec ak vyrábam, tak podkladám starou johansonkou pakňu a neseriem sa so skľúčovadlom).Aris píše: ↑19. 4. 2026, 9:37Tady to je. Čtyřpakna Klopfer, systém Wescott. Povedlo se mi sehnat nepoužitou skladovku. Celisti jsou usazeny opravdu natěsno, celkové zpracování dělá dobrý dojem. Ale ještě jsem jí nenahodil na stroj, takže nemůžu zatím říct, jak se s ní dělá.DwPetr píše: ↑17. 4. 2026, 4:29 To kombinovaný sklíčidlo mám taky, ale to už musí bejt hodně kvalitní aby fungovalo. Jinak se přesně děje to stejný co u toho nezávislýho, centrálem povolíš, dotáhneš, a je to pryč. Na něco je to možná dobrý, ale prakticky jsem to měl nahozený snad jen 2x a pak už jsem používal buď nezávislý, nebo klasiku.
Na presné práce mám rád 6 pakňovú 160 mm Zentru, ktorá má nastavenie 4 skrutkami s jemným stúpaním ktoré centrujú univerzálku na špeciálnej medziprírube ( a nacentroval som ju podľa tŕňa raz na začiatku) a chodí v celom rozsahu 0,02.
No a keď potrebujem dačo upnúť a vystrediť, tak mám 3 pakňovú bežnú univerzálku ktorú doklepávam na voľnom osadení medzipríruby (ako sa tu spomínalo), čo je super rýchle a super presné.
Tento systém Westscott by som si vedel predstaviť využiť pri obrábaní série nejakých patvarov, alebo vŕtaní excentrických otvorov nastavím čeľuste a potom len mením obrobky. Na práce kde naháňam tisícíny to nebude.
P.S. Takého KLOPFER-a 125 mm 4 pakňu ako máš v prospekte mám tiež, zatiaľ nemám celkom preňho využitie.
Na obrázku ROTO RECORD, objavujú sa na Bazoši.