reprap a podobne

http://www.reprap.org/wiki/Main_Page" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět
drk222

5. 9. 2011, 8:10

Na odladění HW bohatě stačí repsnapper. Je to vše v jednom a daleko jednodušší na testy.
packa

5. 9. 2011, 10:33

a můžeš mi prosím říct jaký příkaz to generuje pro extruder? když zadám G1 E500 F500 tak extruder jede ale když si i v repsnaperu dám vygenerovat G kod z stl tak tam chibí příkaz pro extruder ???????????
proto jsem chtěl vidět G kod který normálně chodí.
drk222

5. 9. 2011, 10:46

V nastaveni repsnapperu. jsou dvě možnosti k zaškrtnutí. Jedna 3D kod jedna přírůstkové či absolutní hodnoty pro extruder. Mimochodem mám dojem že mi to tisklo i v případě, že tam příkaz E100.5 atd. vůbec nebyl. Záleží taky na FW.

V nejhorsim ti muzu poslat na nejake uloziste gkod velkeho ozubeneho kolecka z extruderu. Ma to snad 3MB.

http://www.uloz.to/10183673/zemciko-gre ... port-gcode
Honza Krejcik

8. 9. 2011, 2:58

Zdravím chlapci, chtěl bych se zeptat zda máte zkúšenosti s nákupem tiskové hlavy, motorů a elektroniky, popřípadě kde jste to všechno sehnali. Pokud by někdo z vás měl třeba i nakreslenou tiskárnu ve 3D a byl by jí ochoten poslat ve STP. vůbec bych se nezlobil :D
drk222

9. 9. 2011, 7:38

Komponenty se nakupují porůznu. Některé standardní díly je možné koupit i u nás, ale mě se spíš vyplatilo objednat toho povícero naráz od některých prodejců z EU. V USA bývají levnější ale je tu problém s celnicí... Pokud jde o odkazy mrkni na tuto diskuzi, je jich tu hafo. Pokud jde o model ve 3d, tak záleží jak na co. Na variantu mendel je na stránkách reprapu ke stažení ve formátu pro solidworks jak základní mendel tak odlehčená varianta "prusa". Sám používám alibre, takže jsem si to převedl a nové díly dělám rovnou v tom.
Honza Krejcik

10. 9. 2011, 9:53

díky já používám Autodesk Invetor a ještě mám SolidEdge, takže pokud by tu byl někdo kdo by měl výkresy ve STEP.u popřípadě ve formátech základních pro zmiňované programy a mohl by je poskytnou byl bych velice rád.

Díky
drk222

11. 9. 2011, 5:06

Honza Krejcik píše:díky já používám Autodesk Invetor a ještě mám SolidEdge, takže pokud by tu byl někdo kdo by měl výkresy ve STEP.u popřípadě ve formátech základních pro zmiňované programy a mohl by je poskytnou byl bych velice rád.

Díky
Ehm, jako strojaře mě dost vyvádí z míry, když někdo 3d modelům říká výkresy, ale budiž. Do stepu se to dá klidně převést, jen se ztratí vazby mezi tělesy.
Od Mendela klasického mám "výkresy" v pdf co jsem si vyrobil z těch modelů sám, nejsou úplně "tip-top" ale já je potřeboval, protože jsem musel díly obrobit a takto mi stačili (kolegové na konstrukci by asi ale nadšení úrovní všech detailů nebyli :0) )..
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 9. 2011, 8:17

Pro vytápění hlavy se používají všelijaké výkonové odpory, nebylo by lepší použít hotové válcové tělísko z klempířské pájky? Ono to má sice od 150 do 400W což je hodně, ale díky tomu by ten náběh mohl být podstatně kratší a výkonová rezerva by snadno pokryla jakékoli výkyvy teploty.
Jak moc je svázán sofwér pro reprap s konstrukcí a elektronikou? Dal by se použít k řízení strojku, který by byl postavený na základě jakéhokoli routru, jen by místo frézy byla ta tisk. hlava, nebo to s ničím jiným nemůže chodit?
drk222

12. 9. 2011, 8:20

400W ti neutáhne elektronika reprapu, musel by si tam mít nějaké relátko mimo. Taky by to asi nesnesl běžně používaný PC zdroj. Zajímalo by mě jaký má to těleso odpor a další charakteristiky.
S tím routrem to už nejspíš pár lidí zkoušelo a není důvod proč by to nemohlo fungovat. Problém je v tom, že by sisi musel upravit SW a vůbec celá úprava toho routru by byla podle me složitější než postavit celý reprap. Taky je třeba brát do úvahy, že jedno těleso se tiskne v řádu hodin.
packa

12. 9. 2011, 9:41

odpor je uplně naprd , špatný přenost tepla a takové další neduhy , okolo tělesa extruderu jsem namotal cca 15 závitů kanthalu , cca 0,3mm a těleso šlape jak víno při tisku se teplota drží +- 3 stupně a nahřátio na stabilních 230 stupnu za 3-4 ,minuty , těleso mám zasazené v keramickém prstenci a celé je to zalité cementem na těsnění spojek výfuků aut , a je to svatý. ted už jen doladit generování G kodu :-)
Honza Krejcik

13. 9. 2011, 4:02

drk222 píše:
Honza Krejcik píše:díky já používám Autodesk Invetor a ještě mám SolidEdge, takže pokud by tu byl někdo kdo by měl výkresy ve STEP.u popřípadě ve formátech základních pro zmiňované programy a mohl by je poskytnou byl bych velice rád.

Díky
Ehm, jako strojaře mě dost vyvádí z míry, když někdo 3d modelům říká výkresy, ale budiž. Do stepu se to dá klidně převést, jen se ztratí vazby mezi tělesy.
Od Mendela klasického mám "výkresy" v pdf co jsem si vyrobil z těch modelů sám, nejsou úplně "tip-top" ale já je potřeboval, protože jsem musel díly obrobit a takto mi stačili (kolegové na konstrukci by asi ale nadšení úrovní všech detailů nebyli :0) )..
Promiň nějak se mi vytratilo dodat nebo 3D model ve STEP.u, byl by jsi ochotný mi poslat třeba jen výkresy v PDF nebo 3D ve STEP.u na email : honzakrejcik@gmail.com
Jinak jsem ve třeťáku na průmyslovce ještě se mám co učit :D
mirenc

14. 9. 2011, 5:03

moc toto vlakno nesledujem ale nahodne som narazil na toto a nedalo mi to sem nedat

http://www.youtube.com/watch?v=ZboxMsSz5Aw" onclick="window.open(this.href);return false;
drk222

15. 9. 2011, 10:39

mirenc píše:moc toto vlakno nesledujem ale nahodne som narazil na toto a nedalo mi to sem nedat

http://www.youtube.com/watch?v=ZboxMsSz5Aw" onclick="window.open(this.href);return false;
To s reprapem nesouvisí. Je to tzv 3DP technologie. prášek spojujes barevným "inkoustem". existují i projekty, kde si stejný typ tiskárny lidi udělali doma z inkoustovky a funguje jim to.

Má to svoje výhody a nevýhody. Výhodou je že to umí barvičky, že to nepotřebuje podporu (leží to na tom prášku).
Může to tisknout i rychleji.
Nevýhody jsou ty, že výsledek není ani tak funkční součástka jako model, který aby alespoň něco snesl, tak se namáčí do vytvrzovací lázně atd.

Honza Krejcik: Mám teď docela frmol v práci, ale zkusím to někam nahrát a dát sem odkaz kdyžtak během víkendu.
Naposledy upravil(a) drk222 dne 16. 9. 2011, 8:11, celkem upraveno 1 x.
mirenc

15. 9. 2011, 4:04

Vdaka za objasnenie :)
Honza Krejcik

16. 9. 2011, 6:37

Dík moc
Odpovědět

Zpět na „Rapid prototyping - stereolitografie - 3D tisk - 3D skenery - RepRap a související projekty“