HSMWorks

CAM software
Odpovědět
Thomeeque

29. 9. 2013, 10:03

RaS píše:no buď student jseš a zaregistruj to na sebe, nebo student nejseš a zaregistruj to na jiného studenta to je podle mě "víc legální" než že student nejseš a zaregistruj to na sebe jako že student jseš :D
Víc legální to je, ale legálním uživatelem by byl ten jinej student, ne já. Zkusim tam jako školu napsat něco jako samostudium, to mi ještě přijde relativně férový, uvidíme..
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2013, 10:50

Pokud vím, tak studentské verze mnoha různých produktů od různých výrobců se dají běžně obdržet i na základě prohlášení, že se s tím chce člověk naučit zacházet v rámci rekvalifikace. Možná to bude fungovat i tady. Proč si vymýšlet tam, kde se dá říct stejně dobře i pravda :-)
Aleš Procháska
Polesovsky

29. 9. 2013, 11:07

RaS píše:no buď student jseš a zaregistruj to na sebe, nebo student nejseš a zaregistruj to na jiného studenta to je podle mě "víc legální" než že student nejseš a zaregistruj to na sebe jako že student jseš :D
Kdo to je student???
Clovek ktary chodi do skoly at bud do statni , soukrome nebo na kurzy treba co porada fi Solidvision (http://www.solidvision.cz/registrace/" onclick="window.open(this.href);return false;). Zakladem je uzivatele neco naucit. Proto mate u studentske verzi max jeden rok uzivani. Za jeden mesic se od zakladu nenaucite nic.
Pokud neco umite tak to chcete pouzivat. A o tom to je.
Polesovsky

29. 9. 2013, 11:24

Doghi píše:O to jsem se celkem zajímal jako uživatel HSMka. Nevypadá to, že by chtěli opustit solidworks. A jak už tu někdo psal, zase kolem inventoru nejsou žádné informace, jak bude pokračovat jeho vývoj.
Tak jsem se ucastnil http://konference.cadforum.cz/program.asp" onclick="window.open(this.href);return false; - konference od konkurence SolidWorksu a ....
HSMko bylo koupeno protoze zadny jiny CAM zatim nezvlada CLOUD. Vse je v podobe testovani a maji vyrazné problemy s prenosem dat. Proto jenom HSMXpres pod Inventorem

Podle vseho jsme nedostali vsichni plnou informaci o tom co se vlastne stalo. Jaka obchodni smlouva byla vlastne uzavrena pro Inventor.
Zatim to vypada , ze obchodni konkurence zneuzila emoce zakazniku a nafoukla bublinu, ktera se nazaklada plne na pravde.

Vysledek: Inventor s CLOUDem ma velke problemy pri prenosu dat a ruznym nakupem od konkurence priznava , ze SolidWorks je lepsi a pruznejsi v inovacich. :wink:
RaS

29. 9. 2013, 11:32

Polesovsky píše:
Kdo to je student???
Clovek ktary chodi do skoly at bud do statni , soukrome nebo na kurzy treba co porada fi Solidvision (http://www.solidvision.cz/registrace/" onclick="window.open(this.href);return false;). Zakladem je uzivatele neco naucit. Proto mate u studentske verzi max jeden rok uzivani. Za jeden mesic se od zakladu nenaucite nic.
Pokud neco umite tak to chcete pouzivat. A o tom to je.
definicí studenta můžeš mít několik.. ano dle tebe kdokoliv kdo se učí, ale otázkou je jak je to právně? podle mě to je osoba do 26let studující na nějaké státem akreditované škole..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 9. 2013, 11:45

Jediná relevantní je ta definice, kterou si stanoví poskytovatel licence :-)
Aleš Procháska
Polesovsky

29. 9. 2013, 11:47

RaS píše: definicí studenta můžeš mít několik.. ano dle tebe kdokoliv kdo se učí, ale otázkou je jak je to právně? podle mě to je osoba do 26let studující na nějaké státem akreditované škole..
Podle Tebe do skoly nesmi chodit osoby starsi 26let? :?:
To by bylo velmi smutne. :( Slysels neco, ze existuje universita 3 veku? Ze existuje i dalkove studium pri zamestnani?
Pro firmy jako 1C pro , 3E Praha, Solidvision je dulezitejsi clovek, ktery se chce naucit jejich soft a to bez ohledu kolik je mu let.
Ten co se urcity soft nauci je potencionalni zakaznik. Zakaznik = penize pro prodejce. :wink:
RaS

29. 9. 2013, 12:02

důležité je jak má definovaná pravidla ten kdo ten soft poskytuje.. studovat může každý třeba do smrti,
ale ten koho je možné považovat za studenta se většinou odvozuje od §12 - §15 zákona č. 117/1995 Sb. o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.

Je to osoba, která se soustavně připravuje na budoucí povolání na střední nebo vysoké škole, nejdéle však do 26 let věku (u doktorandů do 28 let), a to následujícím způsobem:

studium na středních školách, speciálních školách a vyšších odborných školách v České republice (s výjimkou studia při zaměstnání nebo kombinovaného studia na středních školách, je-li dítě v době takového studia výdělečné činné nebo pobírá hmotné zabezpečení uchazečů o zaměstnání)
studium na jazykových školách, které jsou uvedeny ve vyhlášce MŠMT č. 167/2006 Sb. o dalším studiu, popřípadě výuce, které se pro účely státní sociální podpory a důchodového pojištění považují za studium na středních nebo vysokých školách
studium na vysokých školách v rámci akreditovaného studijního programu, tj. bakalářského, magisterského nebo doktorského studijního programu (nikoli ale formou kombinovaného studia)
teoretická a praktická příprava pro zaměstnání nebo jinou výdělečnou činnost pro osoby se zdravotním postižením prováděná podle předpisů o zaměstnanosti
studium na středních nebo vysokých školách v cizině, pokud podle rozhodnutí MŠMT je postaveno na roveň studia na středních nebo vysokých školách v České republice

Zdroj: zákon č. 117/1995 Sb.,
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Thomeeque

29. 9. 2013, 11:30

No, napsal jsem jako školu to "samostudium" a jako prošlo to, no, doufejme, že se kvůli tomu neocitnu na nějakym vyčuránkovskym blacklistu.. :roll:

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
vozbrouk

4. 11. 2013, 6:08

Ahoj,
nezkoušel někdo u HSM worksu přídavný program "Distribuované výpočty", který by měl urychlit výpočty zpracování drah?

HSMWorks Distributed CAM
http://www.hsmworks.com/download/other/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jak to vlastně funguje? Nainstaluje se na víc počítačů tento program a výpočet se o polovinu urychlí???
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

4. 11. 2013, 6:50

Výpočet probíhá paralelně v tolika větvích, kolik je celkem k dispozici procesorů. Přiděluje se vždycky jedna operace jednomu procesoru, takže když se dá obnovení všech drah, tak to počítá třeba čtyři operace najednou. To samé samozřejmě odvede i víceprocesorový počítač. Bohužel, operace se (zatím?) takhle rozdělit nedají, když je třeba jedna z operací rozsáhlá a ty ostatní jsou jen krátké, tak to urychlení takové není. Ale třeba to v příštích verzích dodělají :-)
Aleš Procháska
Janata

24. 11. 2013, 8:35

Zdravím,
nevíte jak funguje : HSMWorks Distributed CAM
http://www.hsmworks.com/download/other/" onclick="window.open(this.href);return false;

Je to program, kterým spojím počítače a urychlím výpočty,
četl jsem recenze a pokud nějaký pc nevyužívá procesor, tak se na něj napojí a urychlí tvůj výpočet.

Jen teda nevím, jak ty programy spojit... nainstalovat na pc není problém, ale co s tím dál. Má někdo zkušenost??
dodo_mt
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2013, 1:07

Ahoj.

Uz par rokov obrabam v Edgecam-e ale kedze treba rozsirit obzory :) tak som sa rozhodol vyskusat tolko tu vychvalovane HSM-ko. Od firmy 1C Pro som si zapozical na test HSMWorks 3D. Nemam moc casu ale sem tam si cosi otvorim a vykusam vyobrabat ze ako to ide tam v porovnani s EC.

Pridavam sem zostavu z nastroja ktoru som robil v EC a popritom som to robil aj v HSM chcel by som od vas vediet nazor ci to robim dobre....

A) Je tam par okopirovanych a extendnutyvh ploch a dve hranice robili by ste to aj vy tak alebo je aj jednoduchsi sposob?
B) Posledna obrabacka (zatial) je Prutokove. Neviem preco to vypada tak ako to vypada preco celu tu plochu nerobi naraz? Vyberam tie plochy zle alebo? Podla mna by to malo generovat pekne ciste drahy podla obvodovych krviek plochy tak ako mi to robi EC pri cykle Pohybova plocha.
C) Toto sa netyka HSM ale SW je mozne vytvorit nulovy bod z priesecniku troch rovin??? Takuto banalnu vec SW nedokaze? Vzdy sa musi vyberat nejaky blaznivy bod nuloveho bodu?! a pracne kreslit skice a neviem co vsetko ked sa ten nulovy bod nachadza niekde v priestore??? :roll: (toto ma fakt zaskocilo (Zlate ProE))

HSM ako take sa mi celkom paci nechcem vypisovat vsetko je toho naozaj dost ale spomeniem len databazu nastrojov, vyber hranic z modelu, vsetky nastavenia na 5 zalozkach vo vsetkych cykloch, adresare v strome, oreavanie drah. Vyhrady mam len k SolidWorks-u ale to je tym ze dlhe roky robim v ProE a proste zvyk je zelezna kosela... :)

PS: je to vsetko v SW 2014

dodo
Přílohy
zostava.rar
Prutokove v Edgecam
(2.77 MiB) Staženo 377 x
prutokove EC.PNG
CNC programátor
CAD: Pro/E 2001 - PTC Creo 6.0
CAM: EdgeCam 7.75 - EdgeCam 2020
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2013, 1:12

Já používám SolidWorks 2012 takže si model prohlédnout nemůžu, ale podle toho obrázku mi to připadá, že je to jak to má být - nebo co tam je špatně?
Aleš Procháska
dodo_mt
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2013, 2:09

Tento obrazok je z EC tam je to OK problem je v HSM kde mi to tu plochu ako keby rozdeli na segmenty a obraba jednotlive casti nie vsetko pekne naraz... viac uvidite na prilozenom obrazku. Vsimnite si tie zelene spoje... Aspon podla videa na Yutube by to malo byt pekne ciste hladke: http://www.youtube.com/watch?v=BF03FCvJhHk" onclick="window.open(this.href);return false;

Prikladam aj zostavu je to v Creo 2.0 a ak to nepojde tak aj STP.
Přílohy
Obrazok prutokoveho z HSM
Obrazok prutokoveho z HSM
Po kaleni - zostava.rar
Creo 2.0
(3.26 MiB) Staženo 250 x
asm_pomoc_doska_asm.rar
STP
(155.31 KiB) Staženo 233 x
CNC programátor
CAD: Pro/E 2001 - PTC Creo 6.0
CAM: EdgeCam 7.75 - EdgeCam 2020