corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Mart_68
Trol

22. 9. 2020, 9:42

Pokud to tak půjde dál tak poslední dva s rouškou budou Babiš a jeho plukovník, sleduju lidi a většina to fakt má odevzdane v paži, hlavně teda v Praze. My na Moravě jsme ještě takový pohlupavi duverivci . Prostě se promorujem to je fakt....který plukovník časem uzná a nakonec zruší i tu svoji živnost. Babiš převedl neskutečný herecký výkon, on je fakt psychopat.
aleshonsa

23. 9. 2020, 6:49

Mart_68 píše: 22. 9. 2020, 9:42 Pokud to tak půjde dál tak poslední dva s rouškou budou Babiš a jeho plukovník, sleduju lidi a většina to fakt má odevzdane v paži, hlavně teda v Praze. My na Moravě jsme ještě takový pohlupavi duverivci . Prostě se promorujem to je fakt....který plukovník časem uzná a nakonec zruší i tu svoji živnost. Babiš převedl neskutečný herecký výkon, on je fakt psychopat.
Tuberkulóza ta se bude taky řešit promořením?
Kdy se vyřeší chřipka promořením??
Resp. zjednodušeně - kdy se nějaká nemoc vyřešila promořením???

Promoření je totální blbost, kterou hlavně propaguje, resp. spíš propagoval jistý švédský psychopat. Píšu propagoval, protože už sám od toho začíná couvat.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart_68
Trol

23. 9. 2020, 6:55

aleshonsa píše: 23. 9. 2020, 6:49
Mart_68 píše: 22. 9. 2020, 9:42 Pokud to tak půjde dál tak poslední dva s rouškou budou Babiš a jeho plukovník, sleduju lidi a většina to fakt má odevzdane v paži, hlavně teda v Praze. My na Moravě jsme ještě takový pohlupavi duverivci . Prostě se promorujem to je fakt....který plukovník časem uzná a nakonec zruší i tu svoji živnost. Babiš převedl neskutečný herecký výkon, on je fakt psychopat.

Promoření je totální blbost, kterou hlavně propaguje, resp. spíš propagoval jistý švédský psychopat. Píšu propagoval, protože už sám od toho začíná couvat.
promoření je pojem, který jsem nevymyslil já, dokonce v počátku pandemie ho obhajoval sám plukovník. Švédsko se promorilo jak jinak si vysvětlit že se jich druhá vlna tak netýká.
Ale co mě dnes zaujalo, skandál na RolandGarou, něco si o tom zjistí, testy označují lidi co Covid prodelalii jako pozitivní, tedy lidi co se v tichosti promorilo a teď stojí frontu na test jsou opět nakažení? Co to je vlastně za testy?
Naposledy upravil(a) Mart_68 dne 23. 9. 2020, 6:59, celkem upraveno 3 x.
aleshonsa

23. 9. 2020, 6:58

Mex píše: 22. 9. 2020, 4:00
aleshonsa píše: 22. 9. 2020, 3:39 Já bych teda osobně šel se o tom ještě poradit se svým zubařem, i když to nebude osobně sám ŠmuKcler. Pak bych se šel poradit s holičem/holičkou kam chodím, protože ty taky ví všechno nejlépe. A v závěru toho poradního turné bych požádal o radu místní Nejvyšší sovět - spádovou hospodu kam chodím, tam se taky určitě najde dost lidí, co všechno znají a všemu rozumí. Čas mezi tím bych využil k získání rady od lidových odborníků úplně na všechno v internetových diskuzích atd. :D :D :D :D :D
Nojo, tak tím se to vysvětluje.
Tobě v tom algoritmu, jak si vytvořit názor, chybí jeden důležitý bod: použít i vlastní hlavu (nejen ty cizí) a zamyslet se nad tím. Ze své vlastní perspektivy. Nikoli z perspektivy 200kg černocha v New Yorku nebo třeba někoho v Brazílii.
V tom algoritmu hlavně chybí ještě názor nějakého řemeslníka - třeba kominíka nebo revizáka plynových spotřebičů. Ty taky všechno vědí nejlépe, jak jsem sám viděl.

No evidentně jsi mě ale nepochopil. Já si naštěstí svůj názor na základě odborných informací udělat dovedu. Podtrhují odborných - názory zubařů na epidemiologii mě fakt nezajímají. Bohužel chytračení různých bullshitářů co dle takového algoritmu, co jsem popsal, jedou nás přivedlo tam kde jsme dnes - do pěkné pr**le.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
filla
Kontaktovat uživatele:

23. 9. 2020, 7:17

Mart_68 píše: 23. 9. 2020, 6:55

promoření je pojem, který jsem nevymyslil já, dokonce v počátku pandemie ho obhajoval sám plukovník. Švédsko se promorilo jak jinak si vysvětlit že se jich druhá vlna tak netýká.
Ale co mě dnes zaujalo, skandál na RolandGarou, něco si o tom zjistí, testy označují lidi co Covid prodelalii jako pozitivní, tedy lidi co se v tichosti promorilo a teď stojí frontu na test jsou opět nakažení? Co to je vlastně za testy?
http://www.szu.cz/uploads/Epidemiologie ... inikou.pdf
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
t256

23. 9. 2020, 7:42

Mart_68 píše: 23. 9. 2020, 6:55 promoření je pojem, který jsem nevymyslil já, dokonce v počátku pandemie ho obhajoval sám plukovník. Švédsko se promorilo jak jinak si vysvětlit že se jich druhá vlna tak netýká...
Kde porad chodite na ty bludy o Svedsku. Tam nic promorene neni, nakazenych tam bylo cca 1% populace (i pres leto delali cca 15.000 testu denne, takze se to od reality prilis lisit nebude).
Ve Svedsku byly cele leto takove restrikce o jakych se nam tady ani nesnilo a ktere nemame ani ted, jako napr. zakaz jakychkoliv akci nad 50 lidi, hospody jen k sezeni s rozestupy mezi stoly a obsluhou jen u stolu apod.
Vubec netusim proc si rouskovi odbojari porad berou Svedsko jako vzor. Ekonomika sla stejne do prdele jako vsude jinde, jen mrtvych meli mnohem vic a nakonec to stejne dostali pod kontrolu jen za cenu restrikci.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

23. 9. 2020, 7:44

Mart_68 píše: 23. 9. 2020, 6:55 Švédsko se promorilo jak jinak si vysvětlit že se jich druhá vlna tak netýká.
Když už jim v první vlně zamřelo dost starejch a nemocnejch tak přece nemá dál kdo umřít ,ale má to výhodu dost volných bytů a dost soc . dávek pro kudrnatý návštěvníky.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

23. 9. 2020, 7:52

filla píše: 23. 9. 2020, 7:17

http://www.szu.cz/uploads/Epidemiologie ... inikou.pdf
Podle toho se už ale nepostupuje.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

23. 9. 2020, 8:00

t256 píše: 23. 9. 2020, 7:42
Mart_68 píše: 23. 9. 2020, 6:55 promoření je pojem, který jsem nevymyslil já, dokonce v počátku pandemie ho obhajoval sám plukovník. Švédsko se promorilo jak jinak si vysvětlit že se jich druhá vlna tak netýká...
Kde porad chodite na ty bludy o Svedsku. Tam nic promorene neni, nakazenych tam bylo cca 1% populace (i pres leto delali cca 15.000 testu denne, takze se to od reality prilis lisit nebude).
Ve Svedsku byly cele leto takove restrikce o jakych se nam tady ani nesnilo a ktere nemame ani ted, jako napr. zakaz jakychkoliv akci nad 50 lidi, hospody jen k sezeni s rozestupy mezi stoly a obsluhou jen u stolu apod.
Vubec netusim proc si rouskovi odbojari porad berou Svedsko jako vzor. Ekonomika sla stejne do prdele jako vsude jinde, jen mrtvych meli mnohem vic a nakonec to stejne dostali pod kontrolu jen za cenu restrikci.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... y-40337197
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
lapa
medaile za lepsi forum

23. 9. 2020, 8:33

robokop píše: 22. 9. 2020, 9:12 😷 ROUŠKY A COVID-19 - rozcestník na relevantní zdroje:

1) Aktuálně má roušky v nějaké formě povinně 130 států světa [1]. ✅
....
[9] https://vitals.lifehacker.com/do-masks- ... 1843421831 či + https://www.snopes.com/fact-check/masks ... us-health/
Robokope, pekne shrnuti, ale musis uvedomit, ze fakta nehraji zadnou roli - zejmena v leve casti Gaussovy krivky IQ ...

Tady v Cechach hraje roli hlavne NAZOR a ten ma kazdy, kdo ma v prdeli diru ... abych to tak slusne nazval.

A nejen nazor, ale i nejaka zahadna potreba se vymezovat proti ... dopln si sam ...
Driv se ti s NAZOREM ("sice o tom hovno vim, ale muj nazor je, ze") ztratili v ramci sve mistni hospody nebo pavlace - tady je hospodou / pavlaci cely svet ... :-).

Podle pravdepodobnosti se odsud nekteri s NAZOREM nakonec vytrati sami - virusu je uplne jedno, jaky mas NAZOR - toho zastavi jen nejaka bariera - dotycneho imunita, celkova kondice, ... a nakonec i ta fyzicka bariera - at uz vzdalenostni nebo skutecna fyzicka (rouska, respirator - at uz zastavi virus nebo jeho nosice/kapenku).

Dnes mne pobavili hospodsti bezmozci - prskaji na sebe (předpokládám několik hodin, šel jsem kolem hospody se "zahradkou") ze vzdalenosti cca 0.5 m, ale kdyz odchazeji, tak si poklepou predloktima - aby ten virus nedostali - to fakt nevymyslis :lol: .
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 9. 2020, 8:42

FB_IMG_1600646418785.jpg
FB_IMG_1600646424687.jpg
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
aleshonsa

23. 9. 2020, 9:15

Co tam použili za testy nevím. Jestli to bylo PRC tak to ještě nějakou dobu indikuje tzv. vyléčeného jako positivního. Nevím, jestli bych to teď našel, ale stručně strategie by měla být taková, že jestliže positivně testovaný nemá po 10ti dnech příznaky tak je uznán jako vyléčený a propuštěn z karantény.
Dřív, když se používala ta strategie z toho PDFka tak to právě vedlo k tomu, že to bylo nekonečné, pořád byl dotyčný positivní a přitom mu už vlastně nic nebylo. Nicméně to bylo na začátku, než se zjistilo, jak dlouho je někdo fakticky infekční atd.
Alespoň u nás se to takto dělá. Jak jinde netuším.

Jinak můj názor ohledně počtu nakažených. Ale znovu zdůrazňuju jen můj názor. Uvádí se, že 50% je bez příznaků. I kdyby tohle všechno byli fakticky zdraví lidi tak pořád zbývá těch druhých 50%, takže stále máme 13 500 aktivně nemocných s covid s různým průběhem - od lehkých příznaků až po nutnost plicní ventilace.
Vraťme se ale k těm bezpříznakovým. Určitá část z nich budou určitě lidi, co onemocnění mají a v nějakém časovém intervalu jsou infekční. Tj. klasický asymptomatický pacient. Zbytek budou lidi co ve skutečnosti covid neonemocněli - přišli s ním do styku, ale imunitní systém virus zahubil, nicméně je stále indikován. Byl třeba návrh nedělat trasování u bezpříznakových, nebo jen trasovat lidi z rizikové skupiny. Nevím, jestli taková data existují (a pokud ne tak je to na pár facek - na co tedy nám pak Duškův úřad je) kolik % vytrasovaných kontaktů takového bezpříznakového pozitivně testovaného jedince bylo testováno positivně. Jestliže by takové % bylo poměrně malé, tak bych osobně jednoznačně řekl takové kontakty za současné situace netrasovat, resp. trasovat jen ty z rizikových skupin.
A důvod? Hygiena za současné situace nestíhá. Každý positivně testovaný má údajně v průměru 4,5 kontaktů. Tj. při více jak 2000 positivních za den je to skoro 10 000 kontaktů k trasování každý den. Když by se udělal takový výše popsaný radikální řez tak z toho zbude alespoň "jen" 5000 kontaktů. Nemluvě o odlehčení pro odběrová místa a laboratoře.
A když už o tom takto píšu tak by dle mého měl být i deadline do kdy se bude vůbec trasovat. Za současné situace se už i děje že hygiena řeší lidi, kde poslední kontakt s positivním proběhl už před více jak 10ti dny. Dle mého tohle nemá smysl už trasovat. 100% ne po 20ti dnech. Především - jestli se vám hygiena ozve nebo ne z vás nezbavuje osobní zodpovědnost, že když budete mít jakékoliv příznaky nachlazení nemáte lézt mezi lidi a jestliže to budou příznaky s podezřením na covid tak kontaktovat svého obvoďáka a ten vás pošle případně na testy. Tj. zjednodušeně - po tak dlouhé době se buďto někomu začne dělat blbě tak by se měl hlásit u doktora sám. Nebo nebyly příznaky a pak už je dotyčný dle mého dávno za infekčním horizontem.
Důvod trasování, posílání lidí na testy a do karantény dle mé představy je, aby se odhalili a izolovali positivní jedinci ještě dříve, než začnou mít příznaky, ale už jsou infekční, nebo ideálně ještě než začnou být infekční. A aby tohle všechno fungovalo tak musí vše počínaje provedením a vyhodnocením testu až po trasování hygienou probíhat rychle - je na to podle mého jen pár dnů. A ne ztrácet čas řešením někoho kdo měl kontakt s positivně testovaným už před třeba 15ti dny. Hygiena se nepřiznala, kolika případů se to týká, ale osobně bych si tipnul, že za současné situace to bude čím dál častější.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Grad

23. 9. 2020, 9:29

njn, nejhorší je smrt z vyděšení...

Dobře to napsal Lapa a doplnil bych o základní hygienické návyky ohleduplných lidí, což se ale týka civilizovaných občanů, nikoliv ovčanů... :(
Co očekávát od sedmilhářů dle kterých má každý kraj v průměru 14 nemocnic :lol: a které vede kdosi pro nějž je slušnost sprosté slovo:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kome ... rel-121094
Obrázek
Grad

23. 9. 2020, 9:43

Naco tady řešit trasování, když tady je reálný případ ze života a obávám se že to neni výjimka, ale běžná praxe...

Pacoš má reálné příznaky a je mu fest blbě, tak se bonzne u obvoďáka, ten ho nechá doma a pošle na test, hygiena že se ozve.
Test se bude konat za S E D U M dní dříve není v okolí 100 km prostor :shock:, OK je izolován, ale doma s rodinou.
Jenže hygiena ani po 3 dnech nic, takže rodina vesele dále chodí do práce, škol, nakupovat, atp. a pokud má pacoš Coroňáka a rodina je bezpříznakovej přenašeč, tak to nám to číslo R vesele roste a bude sakra hůře...

Plukovník a Čau lidi mají teď ale úplně jiné starosti...
fmodel
Kontaktovat uživatele:

23. 9. 2020, 9:48

Grad píše: 23. 9. 2020, 9:29 njn, nejhorší je smrt z vyděšení...
A hrdinů plný hřbitovy.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“