Zajímalo by mě, jestli téhle kravině sám věříš.lapa píše: ↑26. 9. 2020, 8:28To je hezka duvera v to, ze ty virtualni penize - akcie se nezhroutialeshonsa píše: ↑24. 9. 2020, 9:57 ....No já popravdě taky. Nemám tedy tu AstraZeneca protože se orientuju jen na US akcie. A nekupoval jsem to kvůli covid, kupoval jsem to kvůli tomu, že to jsou tzv. dividendové akcie. Resp. nakupuju pořád postupně pravidelně od někdy od 2012. Stejně tak mam Johnson and Johnson, ale taky Cisco, Coca Cola, Pepsi, AT&T, Verizon, Exxon Mobil, Chevron, UPS, 3M, Texas Instruments, .....
Porad zatim plati spolecenska dohoda, se si vsichni mysli, ze ty zaznamy na discich (obecne receno) = majetek ....
Vim, ze se to tyka i penez jako takovych - kolik lidi ma penize "v hrsti" a kolik "na uctech".
Duvera bank v technologie mne desi ...
Ono je tak nějak všechno společenská dohoda. Třeba Beneš, když se sem vrátil, tak udělal čórku akcie neakcie a jedno že v té době ještě papírové. Pak když ti přijde do baráku třeba 10 chlapů s kalašnikovem, tak třeba začne naráz platit dohoda, že už je to tam všechno jejich. A bude úplně fuk, jestli máš na katastru jen stejný digitální zápis jako u těch akcií, nebo do zlaté desky vygravírovaný dekret že je to prostě tvůj dům.
Zajímavé je, že se téhle společenské dohodě o majetku na základě držby akcií se věří už několik staletí ,,,,