corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
aleshonsa

26. 9. 2020, 9:05

lapa píše: 26. 9. 2020, 8:28
aleshonsa píše: 24. 9. 2020, 9:57 ....No já popravdě taky. Nemám tedy tu AstraZeneca protože se orientuju jen na US akcie. A nekupoval jsem to kvůli covid, kupoval jsem to kvůli tomu, že to jsou tzv. dividendové akcie. Resp. nakupuju pořád postupně pravidelně od někdy od 2012. Stejně tak mam Johnson and Johnson, ale taky Cisco, Coca Cola, Pepsi, AT&T, Verizon, Exxon Mobil, Chevron, UPS, 3M, Texas Instruments, ....
To je hezka duvera v to, ze ty virtualni penize - akcie se nezhrouti :-).
Porad zatim plati spolecenska dohoda, se si vsichni mysli, ze ty zaznamy na discich (obecne receno) = majetek ... :-).
Vim, ze se to tyka i penez jako takovych - kolik lidi ma penize "v hrsti" a kolik "na uctech".
Duvera bank v technologie mne desi ...
Zajímalo by mě, jestli téhle kravině sám věříš.

Ono je tak nějak všechno společenská dohoda. Třeba Beneš, když se sem vrátil, tak udělal čórku akcie neakcie a jedno že v té době ještě papírové. Pak když ti přijde do baráku třeba 10 chlapů s kalašnikovem, tak třeba začne naráz platit dohoda, že už je to tam všechno jejich. A bude úplně fuk, jestli máš na katastru jen stejný digitální zápis jako u těch akcií, nebo do zlaté desky vygravírovaný dekret že je to prostě tvůj dům.
Zajímavé je, že se téhle společenské dohodě o majetku na základě držby akcií se věří už několik staletí ,,,,
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

26. 9. 2020, 9:10

Mex píše: 26. 9. 2020, 8:36
aleshonsa píše: 26. 9. 2020, 7:38 Tady je hlavní problém, co právě vytýkal vládě jeden expert z Oxfordu, že se dělají opatření stylem, až bude přibývat tolik a tolik nakažených denně tak přitvrdíme. Nicméně opatření se mají dělat na základě nějakého počátečního trendu už preventivně.
Geometrická řada je prostě neúprosná - v daný okamžik je jedno, že mam teprve výchozí hodnotu třeba 10. Ale jakmile bude kvocient větší než 1 tak mi hodnoty porostou. Takže nemusím čekat, až budu na hodnotě 100 nebo dokonce 1000, protože akorát riskuju, že se vše začne vymykat kontrole - začne se mi zvyšovat kvocient.
Jenže on se ten prevít chová trochu zvláštně. V červnu šel počet spíš dolů, v červenci a srpnu se držel zhruba stejně. A najednou v září vyskočil jako splašený. A to nejenom u nás, ale i jinde. Nejvíc snad v Izraeli.
A nebude to jenom exponenciálním průběhem. Tomu (při stejném exponenciálním základu, tedy zde Ra) neodpovídá ten průběh v červenci a srpnu, a už vůbec ne v červnu. A to tehdy se víc cestovalo a pařilo. Dopravní zpoždění tam sice je, ale zase ne tak velké.
Všude to nemá stejný průběh.
Podle mého ten nárůst je dán dovozem z dovolenkových oblastí. Třeba u nás to s koreluje s dovozem hlavně z Chorvatska. Viz https://www.worldometers.info/coronavir ... y/croatia/
a https://www.worldometers.info/coronavir ... -republic/
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart_68
Trol

26. 9. 2020, 9:14

..jinak denně zemře v ČR 30 lidí na pozdně diagnistikovaný nádor v plících -opatření ve formě preventivních CT se bude schvalovat (času dost)..jen taková kratičká zpráva v TV.... s Covidem-19 jich bylo dnes údajně 15, hodně by mě zajímal průnik těchto dvou množin, nebo vůbec průnik množin lidí s jinou nemocí např těžká cukrovka, mozková mrtvice, hra s čísly. Nakažlivost viru nezpochybňuji, stačí se chovat úplně normálně jako když útočí každá jiná chřipka..zalezu za pec, nelezu do kina, do barů, neplivu ve frontě jiným do obličeje.
aleshonsa

27. 9. 2020, 3:33

Mart_68 píše: 26. 9. 2020, 9:14 ..jinak denně zemře v ČR 30 lidí na pozdně diagnistikovaný nádor v plících -opatření ve formě preventivních CT se bude schvalovat (času dost)..jen taková kratičká zpráva v TV.... s Covidem-19 jich bylo dnes údajně 15, hodně by mě zajímal průnik těchto dvou množin, nebo vůbec průnik množin lidí s jinou nemocí např těžká cukrovka, mozková mrtvice, hra s čísly. Nakažlivost viru nezpochybňuji, stačí se chovat úplně normálně jako když útočí každá jiná chřipka..zalezu za pec, nelezu do kina, do barů, neplivu ve frontě jiným do obličeje.
Mě by spíš zajímalo co má za cenu tohle nekonečné chytračení - lidi jako ty pořád melou jak koza před smrtí to samé.
Takže když se tedy nechá všemu volný průběh jako u chřipky (jinak preventivně někam kvůli chřipce zalézat je dle mého nesmysl - to jako mají přestat lidi chodit i do práce, neměli by spíš zalézt někam ty co tu chřipku šíří, protože na rozdíl od covid se u chřipky infekčnost dost kryje s příznaky, nebo alespoň když už někam nutně musí dotyčný lézt tak si vzít tu podělanou roušku????), tak kolaps zdravotnictví, který je relevantní jestli bude nastolený trend pokračovat dál, asi způsobí, že se najednou začne vše včas diagnostikovat, vůbec to nebude stát peníze co pak budou ve zdravotnictví chybět jinde (jako pak zapomeň na nějaká preventivní CT), atd. že.

Jako třeba závislost počtu hospitalizovaných na počtu nemocných je podle tebe asi stejná náhoda jako že když topím pod kotlem s vodou tak roste její teplota - asi taky hra s čísli. Že někdo potřebuje na kyslík, nebo plicní ventilaci, je asi taky hra s čísli. Popravdě je úplně jedno jaké množiny a jak moc se tu protínají, protože ti dotyční PROSTĚ ZAPLNÍ nemocnice.

A teď si všichni představte, jaké peníze by se obecně nejen ve zdravotnictví ušetřili, kdyby se lidi při chřipce nechovali jako hovada ….
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2020, 6:33

Na jare kdyz jsme to zvladli nas to stalo 500 miliard. Kolik to asi bude stat ted kdyz nas evidentne ceka to co v italii?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mart_68
Trol

27. 9. 2020, 6:55

No ale dává si ten vir na čas. Podle toho humbuku je tak nebezpečný, jsme už měli být všici na krchově.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2020, 7:19

Na jare jsme se vsichni dost slusne branili, ted se na to jista cast sobcu a ignorantu vyprdnula.
Dost pekne to je videt na tom co se deje s cisly. Nebo mas jinou teorii? Proc to ted najednou tak stoupa? Proc to tehdy kleslo a drzelo se nizko? Nevim jestli si uvedomujes ze se tu bavime o tom ze lidi uplne zbytecne umiraji.

Jeste jedna poznamka:
Kdyby se vsichni profesionalove - odbornici v oboru mylili a byla to chripecka bez nasledku na zdravi, zivoty a ekonomiku. Stane se asi tak to ze lidi budou vic strizlivejsi protoze jim zavreli hospody, prijdou o nejake virtualni penize ktere neexistujou, pouci se a budou investovat do sebe a veci co maji smysl. A nikdo nezemre na rousku, protoze to neni zadna smrtelna vec.

Vzhledem k tomu ze se dle zrejmych dukazu vsichni popiraci a ignoranti myli lze jim k dnesnimu dni pricist celou radu mrtvol ktera je nad ramec toho co bylo prez leto. A bude jich evidentne mnohem vic, tendence je zrejma.
HonzaHorka

27. 9. 2020, 7:41

Tak ke covidu Asy tohle:

Můj Táta měl problémy s dýcháním a plíce na tom byli špatně, takže musel mít poslední roky 16h deně kyslík. Od začátku covidu jsme se snažili dodržovat veškerá opatření abychom to náhodou od někud nedonesly. No a co se samozdrejmě nestalo odvezly ho do nemocnice v Kutné Hoře, jelikož se mu přitížilo a tam byl 3 týdny. Daly ho dohromady a měl jít domů. No přivezli pacienta z Kolína a bez jakéhokoliv testu ho dali k němu na pokoj. To jako nechápu v době covidu dat hned někoho bez testu k pacientovy co kdZ by to dostal tak je jistě že umře. Samozdrejmě měl covid takže Táta do 3 dnů zemřel na covid.
Můj názor na všechny ty kraviny jako roušky a podobně?
Akorát si z toho někdo udělal zlatej důl s stejně je to k ničemu když vás potom stejně v nemocnici ZABIJOU!!!!!!
Myslím že si asy dovedete představit že tohle teda hodně nastve, jo a ze strany nemocnice ani omluva a ještě arogantní jednání. A Tátu jsem ani nemohl vidět, jelikož byly zakázané návštěvy.

Toliko ke covidu a našemu skvělému zdravotnictví.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2020, 8:25

Uprimnou soustrast.
Vpodstate jsem presne na zacatku tve situace a presne tohoto se bojim. Kamarad byl pred nedavnem v podobne situaci s babickou a dopadlo to nastesti dobre. Nemam iluze o ceskem zdravotnictvi, mel jsem tu cest nekolikrat. Bude nas to stat blizke, vubec si to nedovedu predstavit..
bobik

27. 9. 2020, 8:28

To je mi líto. Vím co prožíváš, taky jsem ztratil tátu díky neschopnosti našeho zdravotnictví.
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2020, 8:48

"Spousta lékařů se shoduje, že roušky mohou být nejen neúčinné, ale dokonce i našemu zdraví nebezpečné. Jejich povrch totiž kvůli vydechovanému vzduchu vlhne, a proto se na něj snadněji zachytávají částice prachu nebo různé kyselé plyny. Všechny tyto škodliviny pak vdechujeme a mohou nás ohrozit.
Podle některých doktorů je nevýhodou roušek i to, že se s nimi ztíženě a rychleji dýchá, což vede ke zvyšování fyzické námahy. V době chřipkové epidemie to vzhledem k oslabené imunitě může naše zdraví ohrozit, protože člověk by se měl zátěži vyhýbat.
V souvislosti s nošením roušek si spousta lidí vzpomene na Asii. Číňané nebo Japonci si je přes pusu nasazují běžně už po generace, tak přece musí mít jejich ochranu proti nemocem vyzkoušenou.
Jenže ve skutečnosti je nosí z úplně jiných důvodů: Zaprvé kvůli smogu, který trápí většinu asijských metropolí, a za druhé proto, že je berou jako módní doplněk. Čím dál více se totiž roušky zejména v Japonsku stávají záležitostí image a mladí lidé je nosí třeba společně se stylovými sluchátky."
Napsal jistý prof. MUDr. Roman Prymula, plk.v.v. v době chřipkové epidemie v roce 2018 a neopomněl dodat, že proti chřipce chrání jen jím doporučované očkování
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
fmodel
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2020, 10:21

Mart_68 píše: 27. 9. 2020, 6:55 No ale dává si ten vir na čas. Podle toho humbuku je tak nebezpečný, jsme už měli být všici na krchově.
Jsem zvědavej jak budeš spívat až se objeví v tvojí rodině :wink: připomínáš mi syna jednoho kolegy ,ten byl taky moc chytrej a hrdina, ale na motorce zabil nějakýho dědu s babčou a sám to měl za sebou během vteřiny ,na tachometru 180 na 90ce .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2020, 10:27

tady nejde o hadriky ani o politiku ale o to ze nekdo umre aniz by to bylo nutne
a stav politiky, driv bych rekl ze se mi to hnusi, ale to co se deje ted, na to nemam ani meritko ani vyraz
fmodel
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2020, 10:31

HonzaHorka píše: 27. 9. 2020, 7:41 Tak ke covidu Asy tohle:
Upřímnou soustrast Honzo .
Bohužel nikdo neví jak se choval ten pacient co ho přivezli ,jestli to byl taky chronickej ochcavač všech nařízení ,nebo jestli byl dalším kterýho nakazil nějakej nezotpovědnej .
Bohužel zdravotnictví je stejný jako všechno tady, ale jsou i horší v celé Evropě.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mart_68
Trol

27. 9. 2020, 10:34

fmodel píše: 27. 9. 2020, 10:21
Mart_68 píše: 27. 9. 2020, 6:55 No ale dává si ten vir na čas. Podle toho humbuku je tak nebezpečný, jsme už měli být všici na krchově.
Jsem zvědavej jak budeš spívat až se objeví v tvojí rodině :wink: připomínáš mi syna jednoho kolegy ,ten byl taky moc chytrej a hrdina, ale na motorce zabil nějakýho dědu s babčou a sám to měl za sebou během vteřiny ,na tachometru 180 na 90ce .
sorry, ale srovnávat to s ignoranstvím na silnicícht e úplně mimo, já se tady bavím o rouškách, které jsou v boji proti šíření viru účinné asi tak jako vzduchovka na slona, slon sice couvne, ale pak se stejně rozběhne a kdo se neschová (analogie nenaočkuje, nebude chodit v atom bordelu i poklízet slepice) tak se stejně nakazí. Prostě se promořujem, nic víc nic míň...já ten hadr nosím, neignoruji to..chcete to tak? OK., ale je to chujovina, čistě můj názor..99% lidí roušky stejně nepoužívá tak jak má...lid žije v omylu, stejně tak jako wermacht který táhl na Moskvu v letních košilích...ale měli sposty nábojů..ovšem pušky jim zamrzly, páč sivnevzali olej....Všem svědkům Covidovým, kteří se chtějí opravdu ochránit doporučuji skafandr, nebo kryt s vlastní ventilací..ale dostatek zásob, páč taky můžete umřít do pár let hlady.

PS: tady neplatí že lepší nějaká ochrana než žádná....špatná ochrana pouze vyvolává falešný pocit, takže se dá říct, že roušky naopak k rychlosti kšíření viru přispívají. Normálně bys třeb do kina nešel..ale vždy´t tam přece budou mít všichni roušky..a lapneš to na WC od rumuna, který se šel do Cinema vychcatu páč, nechce na Shelce platit 15 Kč za wc.
Naposledy upravil(a) Mart_68 dne 27. 9. 2020, 10:48, celkem upraveno 2 x.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“