Tos s-28 žebrák
Tak určitě všechno důkladně očistit od konzervace, za ty roky to bude už pěkně zatuhlé, myslím, že by nebylo od věci olejové náplně vyměnit. Pak pěkně polehoučku postupně rozbíhat vřeteno, je to i popsáno v manuálu - hlavně tam hned neprdnout maximální otáčky, kluzná ložiska nejsou ještě zaběhlá tak aby sis je hned na začátku nez.urvil. No jinak máš tedy parádní kousek
kolik jsi za něj dal? pokud to tedy není "přísně tajné"

Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
myslim ze som mal stastie a kupil som vlastne komplet vybavenu a novu V3S PAD II III za 9900 eur. takze teraz mam vybavenu dielnicku tymito strojmi. take nasinky sa teraz uz ani nedaju kupit:) je to stara poctiva praca.
A nemam tam teda dat olej B2 preplachovaci ako prvy? rovno tam supnem nove oleje?
A nemam tam teda dat olej B2 preplachovaci ako prvy? rovno tam supnem nove oleje?
9900Ecek?? tak rok zpět běhala jedna z takovéhle dílny za cca 120000, taky nová nepoužitá..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
etš si Vás dovolím otravovať s jedným dotazom. Myslíte si že by bolo ešte možné niekde zodnať k Tomuto sústruhu komplet klieštinu s pákou? mala by tam pasovat aj z S32. Podla toho co mi vraveli sustruznici z TN tak tam idu aj tie iste kliestiny ako do SV18. ďakujem za akúkoľvek odpoveď
- marian.783
Zdravím akože pohľad nad touto uložnekou mi vybil normalne dych podľa toho ako vyzerá teraz moja s 28
Gratulujem k takejto kupe.
Chcem sa zároveň opýtať kamarát zháňa výkresy k vymeným kolesám na závity zatiaľ mu stačia kolesá na metrické závity chce to dať spraviť z nejakého plastového kompozitu, kvôli tichšiemu chodu, deti nemôžu večer spať
Tak keby mal niekto náhodou výrobný výkres alebo rozmery bol by som veľmi vďačný ďakujem.

Gratulujem k takejto kupe.
Chcem sa zároveň opýtať kamarát zháňa výkresy k vymeným kolesám na závity zatiaľ mu stačia kolesá na metrické závity chce to dať spraviť z nejakého plastového kompozitu, kvôli tichšiemu chodu, deti nemôžu večer spať

Tak keby mal niekto náhodou výrobný výkres alebo rozmery bol by som veľmi vďačný ďakujem.
Marian Gonščák
- Francotirador
Zkus oslovit majo.007 alias ivco058 ten má kompletní dokumentaci (hlavně kdyby jí měl jen v papírové podobě tak to k němu nemáš daleko).
Já teda nevím jestli jsou v pasportu stroje rozkresleny i závitová kola. V každým případě mi přijdou výkresy výměnných kol pro nemetrický (abnormální) závity zbytečný: Vnitřní průměr a drážka pro pero bude stejná jako u metrických, šířka kola taktéž, modul zubů by měl být 1,25 (snad
) a jaké počty zubů do sady potřebuješ bude na štítku nebo v manuálu.
S28 máš, tak to kamarádovi můžeš odměřit (on ho má evidentně taky, když k němu shání kola - tak si to vlastně může změřit sám).
Já sám S28 nemám, ale pochybuji, že by výměnná závitová kola z TEXTITu (TEXGUMOIDu) nějak výrazně snížily celkový hluk stroje (pořád je v něm v záběru ještě spousta ozubených kol, která budou dělat kravál).
Já teda nevím jestli jsou v pasportu stroje rozkresleny i závitová kola. V každým případě mi přijdou výkresy výměnných kol pro nemetrický (abnormální) závity zbytečný: Vnitřní průměr a drážka pro pero bude stejná jako u metrických, šířka kola taktéž, modul zubů by měl být 1,25 (snad

S28 máš, tak to kamarádovi můžeš odměřit (on ho má evidentně taky, když k němu shání kola - tak si to vlastně může změřit sám).
Já sám S28 nemám, ale pochybuji, že by výměnná závitová kola z TEXTITu (TEXGUMOIDu) nějak výrazně snížily celkový hluk stroje (pořád je v něm v záběru ještě spousta ozubených kol, která budou dělat kravál).
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
dnes som sa konecne dockal pokial vyzrie poctivý 2,5 tonový betonovy základ. je v nom zabetonovana zvarana kovová konstrukcia z ktorej trcia len sroby pre susutruh a masivne kovove platnicky pod nastavovacie sroby. beton sa mi nepodarilo dokonale vyrovnat. koniec s konikom mi leti o cca 0,5cm dole. Stacilo by to normálnou strojnou vodováhou (20cm dlhou, presnost myslim ze 0,04) vyrovnat na tych sroboch a podlait cele trebars redsim betonom alebo epoxidom? Nerad bz som daco pos... lebo opravovanie by bolo moc narocne. Dakujem
-
Právě tak to odpovídá předpisu. Celý soustruh se vyrovná v obou směrech pomocí stavěcích šroubů. Předepisovala se vodováho s přesností 0,02 mm/1m. Poté se podleje řídkým betonem a po jeho zaschnutí se dotáhnou matice kotevních šroubů. Dnes už to ale takhle dělá málokdo.
Ve staré dílně jsem portálovou krokovku pod patkama podlil epoxi+písek, když jsem jí prodával tak jsem ji trhal i s betonem pomocí heveru 

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Tady je o tom taky kousek povídání, pro inspiraci: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=60&t=7859" onclick="window.open(this.href);return false;
Mini soustruh SC-4