Kamos pise:
Proč se nemůžeme inspirovat od zemí, který s tím už úspěšně bojovali a vyhráli, jako třeba Vietnam?
Jako sousedi Číny to dostali už v lednu. Zastavili to na 16 případech, všechny vyléčili. V březnu to dostali zas z Itálie. Skočilo to na 40 a od té doby jen jednotky denně.
Lidi tu volně chodí kam chtějí, většina podniků má normálně otevřeno. Zrušili velké akce jako festivaly, menší se normálně konají. Dopad na ekonomiku je mnohonásobně nižší, než v ČR.
A víte v čem je rozdíl?
Všichni tu nosí na veřejnosti roušky! Všichni. Takže nikdo po nikom nic neprská.
Roušky mají mnoha druhů, spousta z nich je barevných, stylových, desítky barev a vzorů. Za 14 dní se vracím a přivezu jich balík zpátky, tak kdo bude chtít, dostane ode mě suvenýr
Zpátky k ČR. Takže náš ministr, který je ekonom a chce řídit stát jako firmu všechno zavře a pošle celou zemi do recese. Lidi jsou bez práce, podniky musí platit nájem aniž by měli příjmy, což hodně z nich položí. Kopají se doma do zadku, koukají na telku, mezitím média do nich hustí paniku a strach. Lidi se hejtují na Facebooku ať napíšou cokoli.
Do toho nepřipravené zdravotnictví, kde chybí roušky, respirátory, testy, nemocní lidé se posílají domů, firma pana ministra testuje za tři tisíce, firma co to dělá za půlku dostane zákaz. Ústavní krizový štáb zatím nezasedal, rozhodnutí dělá vláda která, pevně věřím, má velké znalosti biologie a virologie.
Pokud mám nějaké informace špatně, prosím opravte mě, nestíhám teď číst všechny zprávy z kocourkova.
Díky a noste roušky!