Ale abychom jen nekritizovali: X1E si poradí s čímkoli!
Vrstva 0,2 mm
Infill 20 %
4 perimetry
Čas: 150 minut
Ještě prověřit Vorona. Přišlo ABS Copper od Nobufill a to bude teprv něco

to je plánovné...miv píše: ↑17. 1. 2025, 8:06 Varování:
Dnes jsem provedl update firmwaru u mojí X1C a nastal veliký průser. Tiskárna se již nespojí spolehlivě se slicerem. Provedli nějakou zásadní změnu komunikačního rozhraní a nefunguje dobře MQTT komunikace. Pokud jste ten update ještě neudělali, nedělejte to. Bohužel ti kreténi nepodporují downgrade firmwaru, takže se budu trápit, než to opraví.
Vypadá to, že uzavírají komunikační API, takže podpora softwaru třetích stran možná půjde k čertu.
Ano. A je to dokonce tak, že to v té komunikační DLLce padá na ústa. Na tiskárně to řve MQTT command authorisation failed. S tím mne tedy hodně naštvali. Samá zasraná bezpečnost a výsledek je ten, že to celé nefunguje.
Jo, když odhlédnu, že je to pěkné svinstvo, tak to stejně nefunguje. Šité horkou jehlou. I když jsem nainstaloval poslední verzi BambuStudio, tak se sice tisk nahraje do tiskárny, ale nespustí se. Teď jsem se díval, že vylezli s další prerelease verzí 1.10.2. Je zřejmé, že čínští soudruzi něco pěkně zmrvili. S tím Orca slicerem mne opravdu dožrali - zmrdi jedni arogantní.Modros píše: ↑17. 1. 2025, 8:36
(Pokud se rozhodnete upgradovat na verzi firmwaru s funkcemi autorizace, musíte si stáhnout a nainstalovat Bambu Connect (software pro ovládání tiskárny) z oficiálních webových stránek. Po instalaci můžete exportovat nakrájené .3mf soubory z OrcaSlicer a otevřít je pomocí Bambu Connect. Tento software umožňuje odesílat soubory do tiskárny a sledovat průběh tisku.)
Tak 1.10.2 bambu studia zřejmě funguje. Řekl bych, že po četných nakrknutých reakcích vrátili komunikační AddIn a něco pošolíchali v komunikaci. Snad v další verzi OrcaSliceru to bude zase fungovat.
Gott sei dank. Asi je kromě mne buzeroval další milion lidí.
Vůbec nechápu, co je k tomu vedlo. Ještě bych zkousl, že vylepší komunikaci o nějaké bezpečnostní záplaty. Ale uzavřít to vůči slicer softwaru třetích stran? To jim nic nepřinese. Vždyť měli zadara nápady a vylepšení, které mohli implementovat ve svém sliceru. Navíc širší okruh uživatelů jejich tiskáren. Opravdu neuvěřitelný lapsus. Myslím, že jenom tento jediný krok je bude stát kus důvěry a potažmo miliony doláčů. A těžko tu důvěru budou získávat zpět.