Josef píše: ↑19. 10. 2020, 7:08
milan.83 píše: ↑19. 10. 2020, 6:29
t256 píše: ↑19. 10. 2020, 5:37
Kdyz to shrnu. Vsichni mu rikaji ze to dela blbe, vysledky toho co dela jsou nahovno, ale vsechno to jsou jen dezinformace a ucelovky a ty veris jen tomu jedinemu ... Guru
Ale to jsem nepsal, já o voze, ty o koze. A ani jsem nenapsal, kdo je můj favorit, protože já žádného ani nemám.
Výsledky jsou naprd, ale to není vina politiků, ale vina zblázněných lidí, co si čtou dezinformační weby. Pak si myslí, že se v rouškách udusí, že roušky nepomůžou ničemu, dezinfekce je sprosté slovo.. A to hlavní.. Nebudou ovce a nebudou poslouchat, co jim nařizuje lampasák s estébákem. No jo, jenže tímhle přístupem tady vymře dost lidí úplně zbytečně - zrovna dneska v mém okolí mladý zdravý chlap (34 let). Bohužel multiorgánové selhání.
Ty zase odmítáš uznat argrumenty opozice, že nic není připravené. Jasně, jak za komárů, chtějí klid na práci. No jo, ale co když ji nedělají, jak mají? Od toho je přeci opozice, aby vládu kontrolovala a upozorňovala na nedostatky v její práci.
Píšeš, že spousta antibabišů poslouchá svého guru. A kolik babišistů poslouchá někoho jiného, než Bureše? A to sám neumí složit ani jednu kloudnou větu, pokud mu to někdo nenapíše. Maláčová, ač ji moc nemusím to řekla od srdce, jak jej vnímají...
Dnes Prymula na dotaz, kdy zveřejní plán opatření, pokud nějaký je. Plán údajně je, ale nezveřejní se. Takže je asi stejné povahy jako Burešem opěvovaný plán investic. Vaří se, ale už není ani samotná voda...
Když se opozice před vypuknutím druhé vlny ptala, jak je vláda připravena, Babiš jim řekl, že přednější je zahrádkářský zákon, aby byla pěstována zelenina. Takže zase se ukázalo, jaké má priority. Populismus.
Nj, všichni v první řadě řeší koryta a zdraví je na druhé koleji. Jasně, nejsou připravená ekonomická opatření, je to samozřejmě špatně. Ale lze se během dvou měsíců připravit na všechny scénáře, co mohou nastat? Leda tak ve stavu legislativní nouze, který ale skončil ještě před prázdninami s koncem nouzového stavu.
Je ale ekonomika to první, co musíme řešit? Důležitá je hodně, to nám je jasné všem, ale důležitější je zdraví lidí. Nejdřív je nutné nastavit opatření týkající se zdraví. Až se situace stabilizuje, pak je nutné rychle řešit opatření týkající se ekonomiky. Nevím, jestli něco dělala vláda o prázdninách a netroufám si cokoli domýšlet nebo spekulovat. Čeho jsem si ale všimnul je to, že opozice nejdřív kritizovala, že vláda je nenažraná a chce zvýšit schodek až moc, pak zase brečí, že do ekonomiky vláda pumpuje málo, pak zase moc, pak zase málo.. Pak je tu kritika, že opatření jsou mírná / zbytečná / mírná / zbytečná... Každý na to má svůj názor a všichni vše umí nejlépe. Pravda je ale taková, že jen vláda má všechna čísla, jen vláda má všechna data k tomu, aby mohla rozhodovat. My se dozvíme až to, co nám ti nahoře jsou ochotní říct.
Nějaká opatření fungují, co je nejdůležitější, armáda staví provizorní nemocnici, poskytne personál, medici přiloží ruku k dílu a zdravotní péče poběží dál. Sice v dost divokém režimu, ale je to lepší, než drátem do oka.
To, že zkrachují nějaké firmy, protože jim to ekonomicky nevyjde, to je sice dost nepříjemné, ale je to celkem běžný jev během krizí. Důležité je, aby těch firem nebylo moc. Částečně se musí postarat samy, částečně může pomoct stát. I kdyby vláda vymyslela jakákoli opatření, stejně nedokáže zajistit, že to firmy ustojí. V dané situaci se nejde připravit s výrazným předstihem a je nutné řešit vše operativně.
Až tohle odezní, ještě se tomu zasmějeme a už si ani nevpomeneme, jaký panák tu byl u kormidla a jaký panák ho kritizoval. Tuhle situaci by nezvládl žádný z našich politiků, proto si nedělejme iluzi, že Pepík by vládnul dobře, když Frantovi to nejde.