Amatérská stavba CNC frézky v obrazech
-
Testovat se může různě,já jsem si z trojky topolovky vyfrézoval kolo a čtverec ,jednou jsem dal nástroj dovnitř a podruhé ven a vložil jsem to do sebe -tedy kolo do díry a čtverec do čtverce-jento vrzlo a byl jsem spokojen.Pro modelařnu přesnost dostačující.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Dojeli celi a zdravi v pohode (hnusnej dest, hnusna dalnice, hnusny kamiony), vsak jsem vedoucimu skupiny hlasil mailem stastny navrat po dojezdu.
Pro me je ten gril, prima pokec a ranec casu na to vsechno jen velkej sen. A sny se plni o vanocich, tak jen doufam, ze to stihnem driv
.
Ale u nas se da taky povidat a grilovat, tak se tam pochlapte a dorazte vsici do pragule. Vsak se nemusi porad pracovat...Ten hezkej den jeste muze byt.
Pro Zamiho: tuning jeste neprobehl, jen se to hybe. Velka pochvala Honzovi-GR... Ja delal jen sofera. Trubicku 3,175/6 poslu.
M.
Pro me je ten gril, prima pokec a ranec casu na to vsechno jen velkej sen. A sny se plni o vanocich, tak jen doufam, ze to stihnem driv

Ale u nas se da taky povidat a grilovat, tak se tam pochlapte a dorazte vsici do pragule. Vsak se nemusi porad pracovat...Ten hezkej den jeste muze byt.
Pro Zamiho: tuning jeste neprobehl, jen se to hybe. Velka pochvala Honzovi-GR... Ja delal jen sofera. Trubicku 3,175/6 poslu.
M.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Čauec, vedoucí skupiny si mail přečetl až dnes ráno v práci, ale nějak celý den nestíhám odepisovat.
Ještě jednou díky za návštevu a určitě se dočkáš naší návštěvy v Praze. Přijedu ti zkontrolovat ty LEDky
Ještě jednou díky za návštevu a určitě se dočkáš naší návštěvy v Praze. Přijedu ti zkontrolovat ty LEDky

Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak dalsi ukolovac
. Fakt me to nadchlo, mamka me do toho delsi dobu nuti, tak ty policky pockaj napresrok, zarovky koupim a ona si je vymeni.
A ja budu mit body
.
Jeste ted jsem Magi nabitej, jak jsem drzel ty hefty velkejch soustuhu a pripadal si jako chlapak (mam jen tintitka).
Tak se kluci smluvte a dorazte k nam.
No a S-agregat jedna basen, velka radost. Nabizena hluchatka jsem odmitl, abych si to vychutnal. Moc dik
.

A ja budu mit body

Jeste ted jsem Magi nabitej, jak jsem drzel ty hefty velkejch soustuhu a pripadal si jako chlapak (mam jen tintitka).
No a S-agregat jedna basen, velka radost. Nabizena hluchatka jsem odmitl, abych si to vychutnal. Moc dik

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jsem rád že jsem ti udělal radost. Kdysi jsem ve strojnách v Třešti dělal na SU100 (na obrázku). Mělo to univerzálku 600mm a než jsi vytočil pakny ven a dal opačné, zabralo to cca 15minut (šlo to hrozně těžko). Čtveřici paken jsi pomalu ani neunesl. Tam bych ti to přál vyzkoušetMirek-Gravos píše:Tak dalsi ukolovac. Fakt me to nadchlo, mamka me do toho delsi dobu nuti, tak ty policky pockaj napresrok, zarovky koupim a ona si je vymeni.
A ja budu mit body.
No a S-agregat jedna basen, velka radost. Nabizena hluchatka jsem odmitl, abych si to vychutnal. Moc dik.

Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
(Pro Mírka-Gr. - "trubička došla v pořádku. Už to fachčí....)
Dnes jsem zkusil pár tvarů do XPS. Jede to super.
http://miloszavadil.rajce.idnes.cz/CNC" onclick="window.open(this.href);return false; (dvě fotečky).
Zatím s tím strojem ale neumím moc pracovat.
Miloš
Dnes jsem zkusil pár tvarů do XPS. Jede to super.
http://miloszavadil.rajce.idnes.cz/CNC" onclick="window.open(this.href);return false; (dvě fotečky).
Zatím s tím strojem ale neumím moc pracovat.
Miloš
Krátké video z prvního frézování.
http://www.youtube.com/watch?v=iDNQkF0vaHo" onclick="window.open(this.href);return false;
20mm/s, 10000ot/min., fréza 1,2mm.
Miloš
http://www.youtube.com/watch?v=iDNQkF0vaHo" onclick="window.open(this.href);return false;
20mm/s, 10000ot/min., fréza 1,2mm.
Miloš
Tak jsem udělal pár zkoušek. Ještě musím hodně věcí vylepšit. Hlavně při kreslení a přípravě. Jeden díl mi to projíždělo každou přímku čtyřikrát tam a zpět. Taky je tam hodně zbytečných přejezdů. Na úplném začátku mi to dokonce po každé přímce vyjelo a znovu najelo do materiálu. Teď musím přijít na to správné nastavení kudy má jet nástroj. Otvory mám o 1.2mm širší.(Vím, že to v tom programu někde je, ukazovali mi to, ale nemůžu to najít..... smajl ).
Někdy je hrana pěkná, jindy hodně chlupatá. Budu muset provést ještě hodně testů, než to pustím do celé desky.
Ale v podstatě jsem zatím spokojen. Problémy se mi zatím daří postupně řešit.
Miloš
http://miloszavadil.rajce.idnes.cz/CNC_-_Stavba_1" onclick="window.open(this.href);return false;
Někdy je hrana pěkná, jindy hodně chlupatá. Budu muset provést ještě hodně testů, než to pustím do celé desky.
Ale v podstatě jsem zatím spokojen. Problémy se mi zatím daří postupně řešit.
Miloš
http://miloszavadil.rajce.idnes.cz/CNC_-_Stavba_1" onclick="window.open(this.href);return false;
to s tím chlupatým povrchem je dané jestli jedeš nástrojem po nebo proti směru hodinových ručiček.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
v Camu to jde nastavit že budeš frézovat jen sousledně a pak bude povrch OK..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU