To mi hlava nebere toto
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Informoval jsem banku. Reakce promptní. Řekli mi, že mi toho moc říct nemůžou, ale mají prý pro podobné případy speciální oddělení a budou analyzovat a sledovat pohyby na účtu a podniknou veškeré kroky, aby se nic podobného již neopakovalo. Nevím co si pod tím mám představit, ale budiž.
Pokud bych chtěl prý nějakou satisfakci stran těch vložených financí, mám se obrátit na PČR. To ještě promyslím. Banka v tomto směru sama konat nemůže.
Jinak ano, bylo to z FB a kdybych to odchytil včas, zarazil bych to. Stalo se no. Furt lepší než při prodeji veteše přijít o desítky tisíc jak se dnes děje.
Díky všem.
Pokud bych chtěl prý nějakou satisfakci stran těch vložených financí, mám se obrátit na PČR. To ještě promyslím. Banka v tomto směru sama konat nemůže.
Jinak ano, bylo to z FB a kdybych to odchytil včas, zarazil bych to. Stalo se no. Furt lepší než při prodeji veteše přijít o desítky tisíc jak se dnes děje.
Díky všem.
Já na FB nechodím, ale manželka ano a používá toto https://podvodnabazaru.cz/
Ahoj, zkus najít to číslo účtu na https://podvodnabazaru.cz/. Pokud je podvedených víc, můžeš to nahlásit na PČR, sloučí to do jednoho řízení. Ale z vlastní zkušenosti to nemá smysl. Na začátku roku jsem nahlásil na PČR dva podvody, sepsali to, ale říkali, že těch případů jsou tisíce, účty psaný na bezdomovce nebo na lidi hlášený na úřadech. Podle účtu zjistí o koho jde, obešlou ho a tím to končí.
Šlo o pár stovek, je mi to jedno, jen mě zajímalo jak to funguje. V jednom případu jsem byl poškozený sám, tj. přestupek, přišlo mi z nějakého úřadu že pachatel dostal v přestupkovém řízení pokutu a má mi zaplatit škodu, už se na ty peníze těším
.
V druhém případě bylo poškozených hodně, trestný čin (škoda nad 10000). Účet na nějakého bezdomovce z Ostravska, neřešitelné.
Pavel
Šlo o pár stovek, je mi to jedno, jen mě zajímalo jak to funguje. V jednom případu jsem byl poškozený sám, tj. přestupek, přišlo mi z nějakého úřadu že pachatel dostal v přestupkovém řízení pokutu a má mi zaplatit škodu, už se na ty peníze těším

V druhém případě bylo poškozených hodně, trestný čin (škoda nad 10000). Účet na nějakého bezdomovce z Ostravska, neřešitelné.
Pavel
My jsme to udělali loni úplně stejně. Našli jsme tam partu, která to nabízela (na FB skupině našeho města). Přijeli, postrašili, odjeli. Akorát to bylo dost chabý a statický. Proto letos naprosto stejným způsobem sháněla někoho jiného (též na nabídku na FB skupině našeho města) a komunikace probíhala až do platby téměř totožně. Bohužel na druhé straně seděl zmrd, co se na tomhle jenom přiživil... odhalit to šlo (nula informací na tý jejich stránce, nula výsledků jak pro tel. tak pro bankovní účet), ale když ona ta moja je taková čistá duše a nesnaží se za vším vidět ojeb jako já, tak to je těžký.
Díky za tip na tu stránku. Na bazaru moc nekupujem (známí a rodina většinou stačí), tak třeba nám to příště pomůže.

Díky za tip na tu stránku. Na bazaru moc nekupujem (známí a rodina většinou stačí), tak třeba nám to příště pomůže.
Stal jsem se také obětí podvodu na bazos.cz . Jednalo se o 3 tisíce. Sehnal jsem ještě několik dalších povedených a předal vše na policii. Podvodník mě nakonec peníze vrátil když mu volala policie. Ostatní měli smůlu. Celkem to bylo asi 70 tisíc.
Po roce přišel rozsudek, který mě celkem překvapil. Dostal podmínku na pár měsíců, ale žádnou povinnost uhradit škodu. Byla tam pouze věta že se má pokusit v rámci svých možností uhradit dlužnou částku
Po roce přišel rozsudek, který mě celkem překvapil. Dostal podmínku na pár měsíců, ale žádnou povinnost uhradit škodu. Byla tam pouze věta že se má pokusit v rámci svých možností uhradit dlužnou částku
U mě 1x facebook - messenger a 1x sbazar - telefon a email. V obou případech platba předem na účet, ale byly to profily s historií více jak rok, takže mě nenapadlo, že jde o podvod. Profily byly ukradené a tehdy jsem tu stránku podvodnabazaru neznal.
V případě že se rozhodnete to nahlásit na PČR, počítejte s tím, že je to docela časově náročné a budou se Vám šťourat v telefonu a počítači (potřebují zajistit důkazy).
Prostě si dávejte bacha, je to rada sice na pytel, ale jediná funkční. Stát na potírání téhle drobné kriminality rezignoval.
Pokud už se Vám něco podobného stane, napište to prosím na podvodnabazaru. Mobilní čísla se mění snadno (SIMky s kreditem 10kč dostanete všude zadarmo), ale s čísly účtů to není tak snadné. Buď už tam číslo účtu najdete a ušetříte si peníze, nebo jste holt první a alespoň pomůžete ostatním.
Pavel
V případě že se rozhodnete to nahlásit na PČR, počítejte s tím, že je to docela časově náročné a budou se Vám šťourat v telefonu a počítači (potřebují zajistit důkazy).
Prostě si dávejte bacha, je to rada sice na pytel, ale jediná funkční. Stát na potírání téhle drobné kriminality rezignoval.
Pokud už se Vám něco podobného stane, napište to prosím na podvodnabazaru. Mobilní čísla se mění snadno (SIMky s kreditem 10kč dostanete všude zadarmo), ale s čísly účtů to není tak snadné. Buď už tam číslo účtu najdete a ušetříte si peníze, nebo jste holt první a alespoň pomůžete ostatním.
Pavel
neviem ako v ČR ale u nás sa to vyšetrovateľ pýta svedka po vznesení obvinenia vo veci/voči osobe.
Ale prax je taká, že trestné súdy odkazujú na občianskoprávne konanie. Ako píšeš - náhrada škody.
Můj syn staví dům a objednal si u nějaké firmy z Moravy plot. Zaplatil zálohu na materiál ve výši cca 400.000,- Kč, vše běželo, když se blížil termín montáže, tak nic, zkoušel tam volat, nic, stránky nefunkční, tak volal na Policii, tam mu řekli, že už je několikátý a že firma to položila a hotovo.
Sehnal pár dalších postižených, má to už přes půl roku Policie a nic se neděje. Ten majitel firmy to prý udělal opakovaně, firmu prodal a nový majitel nic neví, o ničem nemá přehled ani záznamy, stále dokola se při zavolání ptá o co jde a že k tomu nemá žádné podklady.... A nic.
Oni to udělali šikovně, syn sehnal bývalého dělníka té firmy a ten říkal, že nabrali zakázky, něco plnili, potom ale propustili zaměstnance a zakázky dále brali a aby bylo ticho a jelo to dál, tak si nechali asi dva techniky, kteří se ozývali lidem a dokonce k synovi asi dva týdny před termínem jeden přijel, že si to jede ještě jednou zaměřit, takže bylo vše jakoby OK a mohli nabírat další zakázky už do stojící firmy...
Sehnal pár dalších postižených, má to už přes půl roku Policie a nic se neděje. Ten majitel firmy to prý udělal opakovaně, firmu prodal a nový majitel nic neví, o ničem nemá přehled ani záznamy, stále dokola se při zavolání ptá o co jde a že k tomu nemá žádné podklady.... A nic.
Oni to udělali šikovně, syn sehnal bývalého dělníka té firmy a ten říkal, že nabrali zakázky, něco plnili, potom ale propustili zaměstnance a zakázky dále brali a aby bylo ticho a jelo to dál, tak si nechali asi dva techniky, kteří se ozývali lidem a dokonce k synovi asi dva týdny před termínem jeden přijel, že si to jede ještě jednou zaměřit, takže bylo vše jakoby OK a mohli nabírat další zakázky už do stojící firmy...
HellGrip, veľakrát som žiadal v práci o pripojenie k trestnému - nikdy sa nás to vyšetrovateľ nepýtal. Vždy sme museli žiadať. Rovnako sme na to vždy upozorňovali aj klientov, nepamatám sa, že by o tom bol niektorý z nich poučený od policajta.
Naposledy upravil(a) jean dne 6. 12. 2022, 12:00, celkem upraveno 1 x.
Další poškození se právě přihlásili k žalobě a škodu měli od 6 do 30 tisíc. Bohužel asi nic nedostali. Jednalo se o řidiče kamionu bez majetku s desítkou exekucí.
Ja som z tohto dôvodu ešte nikdy nič nekúpil na diaľku, vždy chodím osobne. Je to drahé, ale možno som sa vdaka tomu vyhol prúseru. Raz som takmer naletel, ale našťastie som na poslednú chvíľu cukol. Potom som na nete našiel, že sa jedná o podvodníka, ktorý od ľudí vyberá zálohy a tovar nedodáva.