výtvory mladé generace
Po třídenním užívání maverickova rychloupínače mohu jen konstatovat, že je to opravdu bezvadná práce. Vždycky mě otravovala a zdržovala opakovaná výměna a výškové seřízení nožů v klasické nožovce (dělám většinou tvarově složitější pidivěci), takže jsem se logicky brzy začal poohlížet po nějakém rychloupínači. Na vlastní výrobu jsem si i díky nedostatečnému vybavení (a schopnostem) netroufal a tak mi zbývalo jen najít nějaké komerční řešení. I když se to nezdá, tak pro MN80 jich zase tak moc k dispozici není (bez výškových úprav) - postupem času jsem vyzkoušel různé varianty rychloupínacích držáků - např. upraveného proxxona a 2 noname číny. Když pominu běžné problémy se zahraničním nákupem, dopravou a hlavně pak při pozdějším dokoupení samostatných držáků, tak především funkčně se s maverickovou verzí ani jeden nedá kvalitativně srovnat. Ta je jednoduchá, spolehlivá, blbovzdorná
+ jako další bonus beru i to, že se mi do ní v pohodě vejdou i nože 12x12mm. A hlavně i cenově je fakticky příznivější než třeba nákup číny v UK.
Pro MN80 (a myslím, že i pro všechny malé soustruhy) je to bez nějakého přehánění ideální řešení.

Pro MN80 (a myslím, že i pro všechny malé soustruhy) je to bez nějakého přehánění ideální řešení.
- Francotirador
Bude se tedy vyrábět ještě nějaká série k prodeji?
Pokud je tento QCTP (mimochodem dílenským provedením velmi zdařilý) vyzkoušen, že výškově vyhovuje na MN80, tak bych o upínač se sadou držáků měl seriózní zájem.
Pokud je tento QCTP (mimochodem dílenským provedením velmi zdařilý) vyzkoušen, že výškově vyhovuje na MN80, tak bych o upínač se sadou držáků měl seriózní zájem.
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Škoda, nedávno jsem koupil v zahraničí "náhradní nožovou hlavu".
Ale nejsem moc nadšený, mohu tam dát max 10mm vysoké nože.
Do starého držáku šly i 12mm.
Samozřejmě jsem se nepoptával po držácích zde a to byla asi moc, moc velká chyba
Kdybych totiž věděl o výtvorech mladé generace
, tak bych samozřejmě radši koupil zde v ČR.
Ale nejsem moc nadšený, mohu tam dát max 10mm vysoké nože.
Do starého držáku šly i 12mm.
Samozřejmě jsem se nepoptával po držácích zde a to byla asi moc, moc velká chyba

Kdybych totiž věděl o výtvorech mladé generace

ano bude další serie, pošli mi dyštak počet držáků, začínám na tom teď dělat, držáky chci mít hotové do konce roku
jinak tyhle držáky mají jiný uhel dosedacích ploch v tom zámku, ja mam 60 stupňů, upřímě nevím zda v tom je nějakej rozdíl na funkčnost
omlouvam se za trochu pomalejší komunikaci...
jinak tyhle držáky mají jiný uhel dosedacích ploch v tom zámku, ja mam 60 stupňů, upřímě nevím zda v tom je nějakej rozdíl na funkčnost

omlouvam se za trochu pomalejší komunikaci...
- Pepa z depa
ahoj, včera jsem objevil tohle vlákno a musím říct, že jsi sakra šikovný chlap
... pěkná práce, jen tak dál a neztratit elán

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
A vo tom to je, proto si musíš umět ten čas finančně ohodnotit.maverick píše:materiál tuším kolem 800,- v podstatě materiál je to poslední, nástroje jsou mnohem horší a tím vůbec nejdražším je čas, ten se nedá nahradit jak zlomenej závitník![]()
díky, elán ještě je, tak je to dobrý
Jak vidím tvoje výsledky, tak schopnosti a vybavení máš, ostatní přijde samo.