RaS píše:mimochodem, to chceš něco stavět? (sháníš motor, vřeteník univerzálku..)
Ano, přemýšlím o tom (když se to ukáže být velká hovadina, zrovna univerzálka nevadí, zkusim 4tou osu, zbytek třeba zase prodám).
RaS píše:co ten zbytek, lože suport?
Mám takovej nápad, ale nechám si ho pro sebe (bude to tak lepší pro všechny

).
RaS píše:proč nekoupíš něco hotového?
Protože jediný, co by mi doma s odřenýma ušima prošlo, by bylo prdítko v kategorii
micro, kterou pro mne zcela zabíjí fakt, že je tam mikro úplně všechno, včetně průchodu vřetenem a já mám takovou metu, že v tom musí jít opracovat
aspoň konec 16/4 trapézáku (už se pomalu smiřuji s 80mm hlavou

). Takže vymýšlím něco podobně malého, ale zároveň schopného splnit tento a pár dalších požadavků, které mě momentálně napadají (a naopak vynechat věci, které si nemyslím, že bych kdy využil, nejzásadnější oběť bude razantní zkrácení opracovatelné délky). A teda i mě to baví, cesta bude zřejmě hodnotnější než samotný cíl
Kvako1 píše:pokud budeš stavět něco malinkého tak se ti to ani nevyplatí kupovat díly , malinyký soustruh seženeš za par korun.
viz. předchozí odpověď RaSovi.
Kvako1 píše:jak velké to chceš stavět? orientační rozměr?
Na dýlku ca 40-45cm, šířka-výška ještě nevím, podle toho, kam vymyslím motor atp.
Kvako1 píše:jinak nemyslel jsem to špatně. neber si to osobně

prostě na kulatinu je lepši 3ka. ale je to můj nazor

V pohodě, třeba dojdu ke stejnému názoru, ale tu 4ku bych rád tak jako tak, tak proč s ní nezačít..
Kvako1 píše:ja zrovna stavím taky soustruh a mám tu spoustu věcí co jsem naskrblil tak nějak časem... pokud bys stavěl něco cca velikosti asistu tak bych tu snad dal dohromady celý další soustruh

bohužel kromě vřetena.
skusim to dneska nafotit co tu mám pokud bys měl o něco zájem

To mě určitě zajímá (moc toho na můj atyp asi pasovat nebude, ale něco by se najít mohlo), nafoť, díky!
T.