TB6560 PowerUp sekvence s PIC
Sekvence zapnutí bude asi bez velkých komplikací. Zato sekvence vypnutí bude s pomocí diskrétních součástek a společného napájení asi oříšek. V sekvencích pomocí odděleného napájení a procesoru nevidím teoreticky problém. Zítra to s PICem a odděleným napájením pro motory a elektroniku zbastlím a uvidíme co na to praxe.
mili. ten proud je docela velkej.
pocitaje ze minimalni napeti pro to rele bude 8V
pokud bude stacit 5V, staci 10 mili.
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hb ... apdis.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pocitaje ze minimalni napeti pro to rele bude 8V
pokud bude stacit 5V, staci 10 mili.
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hb ... apdis.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tady je návrh, ze kterého vycházím.
POWER-UP
Při zapnutí HL.VYPÍNAČE se napájí PIC i TB6560. Relé a ENABLE je PICem vypnuté.
Po určené době (třeba 1s) PIC zapne relé a po další době sepne PIC ENABLE.
POWER-DOWN
Při vypnutí HL.VYPÍNAČE jsou PIC i TB6560 stále napájeny z Cvpp a pokračují v činnosti. Taktéž relé je drženo pomocí Cr.
Po určené době (až se vybijí VM kondy u TB6560) PIC vypne relé a po další době vypne ENABLE.
POWER-UP
Při zapnutí HL.VYPÍNAČE se napájí PIC i TB6560. Relé a ENABLE je PICem vypnuté.
Po určené době (třeba 1s) PIC zapne relé a po další době sepne PIC ENABLE.
POWER-DOWN
Při vypnutí HL.VYPÍNAČE jsou PIC i TB6560 stále napájeny z Cvpp a pokračují v činnosti. Taktéž relé je drženo pomocí Cr.
Po určené době (až se vybijí VM kondy u TB6560) PIC vypne relé a po další době vypne ENABLE.
na mne je to nejake komplikovane.
ale co si z hlavy pamatuju - jsi si jisty ze je potreba drzet enable do doby nez odpadne napajeci napeti toshib?
vzdyt ho z lcnc zapinam/vypinam jak chci.
problem je ze se nesmi objevit vysoke napeti pokud neni toshiba napajena 5V.
vyzkouseno mam ze vysoke napeti napajim pres rele spinane 5V logickymi. startup je vyresen, shutdown ne, ale drivery nehori.
vic Ti zitra napise datasheetovy kral
ale co si z hlavy pamatuju - jsi si jisty ze je potreba drzet enable do doby nez odpadne napajeci napeti toshib?
vyzkouseno mam ze vysoke napeti napajim pres rele spinane 5V logickymi. startup je vyresen, shutdown ne, ale drivery nehori.
vic Ti zitra napise datasheetovy kral

No to je fakt? Kde jsem k tomu přišel?oscar píše:
Já myslim, že se to datuje zhruba od chvíle, kdy jsi tím chtěl vybíjet filtrační kondíky při použití relé před toroidem..Onnyxer píše:No to je fakt? Kde jsem k tomu přišel?

EDIT: no vida, tak jsem to uhod

Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 22. 10. 2013, 10:06, celkem upraveno 1 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
No vyborne. Radit by mel zrovna ted, bude mit aspon spravny nadhled a nebude brat vsechna ta pismenka za svata.Thomeeque píše:Víc ti teď datasheetovej král nenapíše, protože je vožralej

Soustruh Noell E0177 (Sandra), jenom kličky
Frézka 3040z (Fiona), LinuxCNC
Frézka 3040z (Fiona), LinuxCNC