Navrh servodrivera

jaké jsou rozdíly z pohledu řízení
modemo
Kontaktovat uživatele:

8. 6. 2008, 3:14

jaro.va píše:naivna otazka:

existuje specializovany soft (k nejakemu druhu mikroprocesorov),ktory ulahcuje naprogramovanie serva z nejakych kniznic a modulov?
snad kazde servo nezacinaju projekanti robit odznova....?

vidim to asi takto :D - spusti sa soft, poklikaju sa nejake typicke blokove schemy servodriverov, vyberu sa parametre, ..... ,ENTER a po nejakom case to vypluje schemu, PCB, zoznam suciastok,hex a bohvie co este
simulacia, odladenie v prostredi softu.....

alebo treba GO TO xyz...? :?
Tak dobre som sa uz davno nezasmial. :lol: :lol: :lol:
Ako si to predstavujes? Tu mas url, stiahni si prgramik, klikaj next next agree, continue, finish a otvori sa ti DVDromka a vypadne ti hotovy driver, len ho pripojit k motoru, nie? :D
jaro.va

8. 6. 2008, 3:17

modemo píše:
jaro.va píše:naivna otazka:

existuje specializovany soft (k nejakemu druhu mikroprocesorov),ktory ulahcuje naprogramovanie serva z nejakych kniznic a modulov?
snad kazde servo nezacinaju projekanti robit odznova....?

vidim to asi takto :D - spusti sa soft, poklikaju sa nejake typicke blokove schemy servodriverov, vyberu sa parametre, ..... ,ENTER a po nejakom case to vypluje schemu, PCB, zoznam suciastok,hex a bohvie co este
simulacia, odladenie v prostredi softu.....

alebo treba GO TO xyz...? :?
Tak dobre som sa uz davno nezasmial. :lol: :lol: :lol:
Ako si to predstavujes? Tu mas url, stiahni si prgramik, klikaj next next agree, continue, finish a otvori sa ti DVDromka a vypadne ti hotovy driver, len ho pripojit k motoru, nie? :D
no vidis - ako malo staci k zdravemu zivotnemu stylu, ku ktoremu smiech nepochybne patri.... :)

a ANO- presne tak si to predstavujem....preto sa pytam, ci nejaka firme takyto vyvojovy soft nepouziva
ked nie, tak sa nic nedeje - je to presne tak, ako predpokladas
modemo
Kontaktovat uživatele:

8. 6. 2008, 3:21

jaro.va píše: no vidis - ako malo staci k zdravemu zivotnemu stylu, ku ktoremu smiech nepochybne patri.... :)

a ANO- presne tak si to predstavujem....preto sa pytam, ci nejaka firme takyto vyvojovy soft nepouziva
ked nie, tak sa nic nedeje - je to presne tak, ako predpokladas
No potom by si to stiahol kazdy a nemuseli by chodit rok do roboty na vyvoj:D
jaro.va

8. 6. 2008, 3:23

ano- mohol by kazdy, kto si to za drahe peniaze kupi...nieco v tom style:

http://www.labcenter.co.uk/products/vsm_overview.cfm

http://www.labcenter.co.uk/vmodels/peripherals.cfm
modemo
Kontaktovat uživatele:

8. 6. 2008, 6:34

Ale tie modely existuju len pre kokretne suciastky, nie?
Servodriver sa sklada z moooc suciastok. A nikde som nepostrehol, ze by samo vyplulo zdrojak. Pokial viem, tak program si musel kazdy sam napisat a v tom prostredi odsimulovat.
Ked tak rozmyslam, keby nieco take existovalo, tak to by vyrabal veskeru elektroniku akykolvek trochu PC znaly clovek - to by nerobilo dobrotu, tolko mrtvych :lol:
jaro.va

8. 6. 2008, 7:00

modemo píše:Ale tie modely existuju len pre kokretne suciastky, nie?
Servodriver sa sklada z moooc suciastok. A nikde som nepostrehol, ze by samo vyplulo zdrojak.
nemam paru- pisem hore , ze je to iba ako priklad.

dost sa divim,ze by nic nebolo, co by ulahcilo navrh- pri tych CAD,CAM,CAE,SIMUL,LAB a este neviem co...kniznice suciastok predsa robia vyrobcovia,model PID je znamy,nie je to nic supertopsecret...

a iste by prislo zopar ludi o pracu- robili by uzitocnejsie veci...ved aj Word ulahcuje zivot- si predstav, keby ho(a podobne) nebolo - kolko pisarov by sa uzivilo len u nas, na Slovensku.... :D
RQ
Kontaktovat uživatele:

8. 6. 2008, 9:03

spocitajte si kolko ludi by to vyuzilo, kolko ludi by za takyto system bolo ochotnych zaplatit a kolko by stal vyvoj takehoto systemu
RQ
Kontaktovat uživatele:

8. 6. 2008, 9:09

este ma napada, cosi take predsa uz existuje. kupte si matlab, do neho simulink so zopar toolboxami a nejakou doskou schopnou komunikacie s tymto systemom. naklikate si vsetko mozne, vsetko mozne aj pojde.
akurat ked som to videl (ale uz je tomu dost rokov) tak riadenie jednosmerneho motora s permanentnymi magnetmi islo asi na 1kHz.
a urcite aj labview cosi take ponuka
jaro.va

9. 6. 2008, 5:19

RQ píše:spocitajte si kolko ludi by to vyuzilo, kolko ludi by za takyto system bolo ochotnych zaplatit a kolko by stal vyvoj takehoto systemu
nie je mojim zamerom vyvolavat polemiku,ale dozvediet sa pripadne info-mam na mysli pomocku pre firmy-nie pre hobbystov.

"firma xy k svojim MCU dodava soft pre navrh serva"-asi tak

ale ked nie je, tak nie je...
Odpovědět

Zpět na „krokove unipolarni bipolarni a servomotory“