tumlik: MKZ rozhodně doporučuju. Kelímky jsem nakoupil tam a cena je velice přijatelná. Ještě tam poptám nějakou izolační žáruvzdornou hmotu. Moje vyzdívka z perlitu a cementu je po dvou tavbách mědi v háji. V některých místech jsem ji roztavil, jinde dost popraskala. Při druhé tavbě jsem dosáhnul teplotu určitě přes 1200°C a to už bylo na perlit trochu moc (ale na odlévání mědi tak akorát) tak budu hledat nějakou izolační hmotu na 1400-1600°C. Možná bych vyzkoušel nějakou dusací hmotu pro kuplovny. V kupolové peci jsou podobné podmínky a stejně bych si jednou rád postavil malou kupolovou pec, odlévat doma litinu, to by byl další level
Zatím jsem zkoušel jenom dřevěné uhlí. Koks bude samozřejmě fungovat také, ale dřevěné uhlí si pálím sám, tak ho můžu rovnou použít na tavbu.
Forrmovací směsi z MKZ ... to co jsem tam našel je dost hrubé, asi to bude na velké odlitky. Já jsem používal písek 0,3 - 0,8 mm a to je moc porezní, dělá to neplechu. Ještě mám písek 0,1-0,5 tak to otestuju, snad to bude lepší.