milan584 píše:Zajímala by mě vazba mezi počtem zaměstanců, používáním suportové brusky, deskou vedle brusky, vedením soustruhu na nějž teče obrus a divadlem s špuntíkem v díře.
Vazba je zhruba následující: pán ve mě budil dostatek respektu už na základě jeho výkladu (včetně reakcí v komentářích) a toho, co jsem na videu viděl. Tím, že, firma, kterou založil a ve které dělá zřejmě vrchního vývojáře, vyrábí to co vyrábí, je takto velká a funguje úspěšně přes třicet let, mě v tom utvrzuje.
Respektem myslím to, že věřim, že ví o čem mluví, že mě nemá potřebu tahat za fusekli a že má ten stroj sakra promyšlenej. Takže např. pokud vidim, že na brusku teče chladící kapalina, věřim, že má i podchyceno, kudy a kam poteče a co se s ní bude dít a to i přesto, že to na videu neni demonstrováno.
Naopak vaše argumenty mě zatim nepřesvědčily, typicky sem mícháte zkušenosti z klasických soustruhů na třecím vedení, z velkejch provozů, upozorňujete na šmajdající důlek, kterej tam zřejmě byl dávno před tim, než to tam upnul, tvrdíte, že to brousí na sucho (?) a nejsilnější argument je, že se chová eaně k příměrné desce (to video jsem zatim neviděl, ale věřim, na druhou stranu pro něj asi ta deska neni takovej vejvar a třeba má někde nějakou jinou, kterou si šetří.. hoďte link na video, plz).
Jestli někde vidíš, že mu ta kapalina teče, kam nemá, řekni kde.
A co se týče toho nešťastného špuntíku v díře, ze kterýho tu máte takovou srandu - můžete tu tedy někdo napsat, v jaké toleranci stačí něco takového vyrobit, aby to fungovalo tak, jak to tam funguje (tvrdíte, že mikronovou toleranci to nedokazuje)?
milan584 píše:Mám to jako chápat tak, že kdyby to byl Bill Gates (míval ještě více zaměstnanců), tak by mohl brousit klidně úplně nasucho (bez kapajícího hydrolu) a měl by to stejně přesné - taky v těch mikrónech?
On to ale nasucho nebrousí, tak já nevim, no, jestli todle srovnání má smysl.. taky je to dost jinej obor.. hmm..