koupím páčkový úchylkoměr 0,002 - 0,005

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Thomeeque

17. 5. 2015, 10:20

Obručí točit jde, ale ciferník se ani nehne :) Nicméně že tím nejde točit jsem zlistil až teď, když to tu zmínil Josef, takže to skoro vypadá, že se bez týdle důležitý funkce obejdu. Koupilo se to za pár korun rovnou z Číny k soustruhu na srovnání obrobku atp. a to funguje pěkně, navíc si to buď můžu doťukat na tu nulu a nebo bych si to možná dokázal i přepočítávat (ale to možná kecám, je to dost vysoká matematika).
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Josef
Sponzor fora

17. 5. 2015, 10:30

Thomeeque píše:Jde tím ciferníkem točit? Já mám levnou čínskou kopii (stovkovou), tam tím točit nejde.
Jenom zkus zabrat, bude tam asi "šprajclá vazelína". Prošlo mně rukama už hodně mikronových hodinek od Mitutoyo a každé jdou točit jinou sílou. Tam za to může zápich v plastu a "O" kroužek.
Zase jsi byl rychlejší. Zkus ten kryt vyloupnout a rozhýbat ciferník. Pokud to okopírovai dobře, mělo by to chodit. Zaber prstama za tem vroubkovaný věneček a tahej od hodinek nahoru. Mělo by se to vyvléct.
Thomeeque

17. 5. 2015, 10:37

Josef píše:
Thomeeque píše:Jde tím ciferníkem točit? Já mám levnou čínskou kopii (stovkovou), tam tím točit nejde.
Jenom zkus zabrat, bude tam asi "šprajclá vazelína". Prošlo mně rukama už hodně mikronových hodinek od Mitutoyo a každé jdou točit jinou sílou. Tam za to může zápich v plastu a "O" kroužek.
A jo, chytil se (při otáčení obručí jsem na to trochu zatlačil)!! No to jsou věci, paráda, dík :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Odpovědět

Zpět na „Nákup“