Hromadný nákup z Mesa Electronics
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Chci řídit serva +-10V z Linux CNC, ale ještě nejsem tak daleko, abych uměl říct jakou přesně kartu potřebuji. Z diskuse jsem pochopil, že některé karty jsou už zastaralé, tak se mi výběr ještě komplikuje. Na nákup nechvátám ( 3-6 měsíců klidně počkám ), tak se budu přidávat pouze za předpokladu výhodné ceny a záruky.
Tak si objednej u Duziho, protože ten kdo to bude objednávat tady za členy fora ti žádnou záruku nedá... a ani nevim, proč by ti ji měl dávat. Reklamovat bys musel do USA (pokud tady Mesa nemá evropskou pobočku sevisu a reklamací).walter2 píše:tak se budu přidávat pouze za předpokladu výhodné ceny a záruky.
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík 

Já jsem s nim mluvil, hned po tom co jsi tady byl u mě. Ptal jsem se jestli něco má a říkal, že nic. Že má nějaký problém s Mesou se domluvit na naskladnění, že prej nemaj zboží. Tak nevim jak to myslel.robokop píše:poptal nekdo toho duziho?
jen by me zajimalo jak brzo by to dodal a tak...
Aby jsme nebyly překvapený objednáním v USA a zjištěním, že taky nemají

a napsal už někdo konkrétně co kdo chce a jaké množství?
tady pořád kecy typu Duži nedodá, Duži nemá.. ale tak mě tak spíš připadá, že nikdo neví co chce..
já se klidně zeptám, ale je potřeba udělat nějaký soupis typu 5i20ka 685ks, 7i33 1056ks atd..
tady pořád kecy typu Duži nedodá, Duži nemá.. ale tak mě tak spíš připadá, že nikdo neví co chce..
já se klidně zeptám, ale je potřeba udělat nějaký soupis typu 5i20ka 685ks, 7i33 1056ks atd..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Tak jsem teď mluvil s Duzim a mám vyřídit:
- objednáno vše, Mesa má ale nyní personální problémy a nestíhá vyskladňovat (řešil to s šéfovou Mesy)
- dále je problém, že Mesa nemá také všechny karty skladem
- s FPGA kartami není problém, ale je problém, že Mesa nemá interface karty
- s doslechu má také, že Němci mají objednáno, zaplaceno dopředu a také čekají (dealeři)
- vzkazuje mimo jiné, ať se obrníme trpělivostí a že by rád ještě v tomto roce měl zboží skladem, ale záleží na Mese
- objednáno vše, Mesa má ale nyní personální problémy a nestíhá vyskladňovat (řešil to s šéfovou Mesy)
- s doslechu má také, že Němci mají objednáno, zaplaceno dopředu a také čekají (dealeři)
- vzkazuje mimo jiné, ať se obrníme trpělivostí a že by rád ještě v tomto roce měl zboží skladem, ale záleží na Mese

Ale koukej "Out of stock", tak nevím jestli je to příjemné
:
http://store.mesanet.com/index.php?rout ... uct_id=119" onclick="window.open(this.href);return false;
a já potřebuju tohle:
http://store.mesanet.com/index.php?rout ... uct_id=298" onclick="window.open(this.href);return false;
Taky vyprodáno.

http://store.mesanet.com/index.php?rout ... uct_id=119" onclick="window.open(this.href);return false;
a já potřebuju tohle:
http://store.mesanet.com/index.php?rout ... uct_id=298" onclick="window.open(this.href);return false;
Taky vyprodáno.

Pokud Duzi nenaskladní do měsíce(max dvou) 5i25 plus 7i76 , tak budu objednávat z karty z USA, kde jsou skladem ( http://store.mesanet.com/index.php?rout ... uct_id=215" onclick="window.open(this.href);return false; ).
Kvůli postovnému (cca 63 USD) s někým rád sloučím objednávku. Je třeba počítat navíc k ceně se clem a DPH a výpalné poště. Poštovné a výpalné poště bychom rozpočítali.
Z předchozí diskuse mi připadá, že nakonec nikdo objednávku do USA neposílá a není se ke komu přidat (nebo ano?), tak dejte případně do SZ vědět:
- přesný typ (ideálně odkaz na MESA)
- počet kusů
- nejzazší termín objednání v USA
Kvůli postovnému (cca 63 USD) s někým rád sloučím objednávku. Je třeba počítat navíc k ceně se clem a DPH a výpalné poště. Poštovné a výpalné poště bychom rozpočítali.
Z předchozí diskuse mi připadá, že nakonec nikdo objednávku do USA neposílá a není se ke komu přidat (nebo ano?), tak dejte případně do SZ vědět:
- počet kusů
Ahojky všichni ....martasg1 píše:Tak jsem teď mluvil s Duzim a mám vyřídit:
Proč tedy neobjednávat v Německu ? až budou mít ...možná jsou i solidnější ... nevím
Předpokládám že budou mít přednost v dodávkách - když někteří "spěcháte" ...
Kdysi jsem se přidala k prvnímu hromadnému nákupu s Dužím a pravděpodobně již ne ...
Nepokusíte se někdo zjistit kdo karty opravdu vyrábí ,která ta "žlutá" fabrika to osazuje ?

V poslední době si pár mých kamarádů nechávalo vyrábět PCB + osadit - (včetně návrhu) jednoduché desky přímo v číně a jsou spokojeni ...
Což takhle poslat tam pár těch odpálených desek jako vzor a chtít je ...Třeba s vymazaným logem mesa ...
a kolik těch mašin budeš stavět, že se ti vyplatí investovat tvůj čas do takového kopírovacího projektu.. čekat co ti příjde za výtvor atd.. komplet mesa karty na dospělé cncčko vyjdou někde kolem 12-14000 cca 6karet to je částka na kterou si to cncčko vydělá za týden, 14dní.. na jak dlouho vyjde takový projekt?
když to budeš dělat pro sebe budiž.. nicméně pro svejch pár kusů neušetříš.. když to budeš dělat pro víc lidí tak se musíte buď všichni nadšenci složit a trpělivě čekat jak to dopadne, a nebo to můžeš rozjet s vlastní investicí kterou pak budeš chtít vrátit a stejně budeš muset zdražit a otázkou je na jakou cenu se dostaneš a hlavně jak budeš dodržovat termíny? pro mě osobně i kdybych měl ušetřit polovinu a měl čekat na někdy až se takový projekt dokončí, tak to prostě není vůbec zajímavé...
když to budeš dělat pro sebe budiž.. nicméně pro svejch pár kusů neušetříš.. když to budeš dělat pro víc lidí tak se musíte buď všichni nadšenci složit a trpělivě čekat jak to dopadne, a nebo to můžeš rozjet s vlastní investicí kterou pak budeš chtít vrátit a stejně budeš muset zdražit a otázkou je na jakou cenu se dostaneš a hlavně jak budeš dodržovat termíny? pro mě osobně i kdybych měl ušetřit polovinu a měl čekat na někdy až se takový projekt dokončí, tak to prostě není vůbec zajímavé...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
No nechci být válečný štváč a šťoural, ale mám obědnáno přímo z Mesa eshopu, kde vše bylo skladem a na karty čekým už dva měsíce. Reakkční doba na emaily téměř nekonečná, takže jsem tam nakonec museli volat. Přímý nákup nemusí být být žádná výhra. Když jsem objednával cca před rokem a půl, tak to bylo vpohodě. Že by je Tormach s kartama pro PathPilot tak zaměstnával?walter2 píše:Pokud Duzi nenaskladní do měsíce(max dvou) 5i25 plus 7i76 , tak budu objednávat z karty z USA, kde jsou skladem ( http://store.mesanet.com/index.php?rout ... uct_id=215" onclick="window.open(this.href);return false; ).
- počet kusů
Osobně nesouhlasím s akcí, která by nabadala kohokoli ke krádeži. Okopirovani MESA karty není nic jiného než krádež.pavlaxy píše: V poslední době si pár mých kamarádů nechávalo vyrábět PCB + osadit - (včetně návrhu) jednoduché desky přímo v číně a jsou spokojeni ...
Což takhle poslat tam pár těch odpálených desek jako vzor a chtít je ...Třeba s vymazaným logem mesa ...