Frézka z UHPC
Mě se myšlenka toho betonu taky líbí jen nejsem ten typ co namaluje celý stroj v 3dčku, abych pak nezapomněl na nějakou kravinu a pak nezjistil že to do toho betonu nepříšroubuju.
Trochu mě překvapilo to uložení šroubu v základně které je jen na nějaké desce. Proč to tam je tak vykousnuté z obou stran?
Ty domky na šrouby co všichni používají, dělají je i ve verzy kdy jsou jištěné kolíky? Nebo to jen všichni nějak naštelují a přišroubují?
Osobně bych taky raději viděl cestu odlitku.
Trochu mě překvapilo to uložení šroubu v základně které je jen na nějaké desce. Proč to tam je tak vykousnuté z obou stran?
Ty domky na šrouby co všichni používají, dělají je i ve verzy kdy jsou jištěné kolíky? Nebo to jen všichni nějak naštelují a přišroubují?
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
No v této chvíli jsem ve stavu, že mám téměř dokončené bednění základny i portálu včetně osazení všech ocelových prvků včetně kotev (drobné úpravy jsou ještě možné). Mám objednaný materiál (cemen + plastifikator + dratky-vyztuž ) a čekám jen až mi skončí dovolená (rodinné povinnosti
) abych mohl zalít. Úvahy o litině nejsou špatné, ale přijdou na řadu až se mi to pod rukama rozsype
. Jinak o návrhu litinových konstrukcí nevím absolutně nic takže na to bych si teď opravdu netroufnul. JInak jsem původní profesí stavař
akorát jsem se pár desítek let živil výpočetní technikou. No a teď mi tady někdo určitě napíše co se cpu do strojařiny
.

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak to uz jsi prilis daleko aby jsi couvnul
Ja o te litine uvazuju cim dal vic
Vychazi totiz nejlevneji a nejlepe
To plati pro tuhle velikost a tenhle stav slevarenstvi v cr
Ted se perou o kazdy kseft
Jen hole odlite desky a tramce z plneho bez zeber vychazeji mnohonasobne levneji nez ocelove desky
S temi zebry to pak bude mnohem lepe manipulovatelne s minimalnim ubytkem tuhosti
Jen hole odlite desky a tramce z plneho bez zeber vychazeji mnohonasobne levneji nez ocelove desky
S temi zebry to pak bude mnohem lepe manipulovatelne s minimalnim ubytkem tuhosti
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
To vybrání ve předu je na osazení 3f krokového motoru (serva) zadní vybrání je motážní otvor pro protahování kabeláže, deska pro uchycení domku kuličkového šroubu je současně spojnicí podkladků lineáru pro zvýšení tuhosti a zajištění geometrie při montáži.lubos píše:Mě se myšlenka toho betonu taky líbí jen nejsem ten typ co namaluje celý stroj v 3dčku, abych pak nezapomněl na nějakou kravinu a pak nezjistil že to do toho betonu nepříšroubuju.
V podstatě s tebou souhlasím. Opravdu zvažuji do budoucna i možnost, že se to rozsype (vibrace jsou sviňa - nejenom ve strojařině ale i ve stavařině), pak vůbec nevylučuji, že se ti ozvu a budu dělat variantu 2robokop píše:Tak to uz jsi prilis daleko aby jsi couvnul

U litiny není problém žíhání to je dost levný ,problém je modelové zařízení tam je ta cena .Když chceš udělat tak 5 mašin tak litina vítězí .Když si uděláš modelové zařízení sám tak na 3 kouskách jseš v plusu .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
žíhání??robokop píše:No nabidli to v te cene 50kc za kilo odlitku
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Paráda, tak to bych se přikláněl k vytvoření nového vlákna pro příznivce litinové stavby třeba s názvem "Jak na litinovou frézku v garáži a na koleně"
, nebo ještě další obdobnou, pouze slovo frézka nahradit pojmem soustruh, nebo oprášit vlákno o stolním nešikmookém soustruhu
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=107 ... 0452&hilit" onclick="window.open(this.href);return false;

-
Ahoj odlej to a bude - nadělej tam rádius dole na postavci pak se ti nebudou síly koncentrovat v rozích ,ale pěkně se ti roznesou do plochy.
obecně je výztuž v betonu potreba, až když beton praskne do té doby není aktivní ( neplatí u předpínaných konstrukcí jako spirol atd.)
zjednodušeně řečeno zakulatit co jde.
v případě redukce hmotnosti tam zalej klasickou plastovou trubku namazanou třeba sádlem, ber to tak že z pohledu stat.ůnosnosti je materiál v ose profilu ůplně k ničemu
proto se taky dělají příhradové nosníky.
obecně je výztuž v betonu potreba, až když beton praskne do té doby není aktivní ( neplatí u předpínaných konstrukcí jako spirol atd.)
zjednodušeně řečeno zakulatit co jde.
v případě redukce hmotnosti tam zalej klasickou plastovou trubku namazanou třeba sádlem, ber to tak že z pohledu stat.ůnosnosti je materiál v ose profilu ůplně k ničemu
proto se taky dělají příhradové nosníky.
Ještě počítej s tím, že se ten beton "smrskne" o 0,25 mm/metr. Ty podklady pro kolejnice udělej dělené s pružnou hmotou na dilataci. Pak to musíš "zapeplit" pro zrání. Nejlépe okolo formy dát nějakou vatu a přikrýt plachtou. Jinak je nutno dodržet přesně postup míchání a poměr komponent, hlavně vody. Musíš změřit i vlhkost kameniva. Lopatková míchačka je dobrá volba. Jako kotvy by mohly stačit i pozink šrouby s šestihr. hlavou, délka 100 a více. Na roxor se vykašli, i kvůli smrštění. Drátky nebo fiberglas. A ještě něco, uvnitř nic nesvařuj. Vše na kotvy.
Ahoj , nějaký pokrok ve stavbě? Docela mě zajímá to odlití. Mam hotovou formu na spodek mašiny a řeším materiál na odlití.