Systém digitálního odměřování polohy (DRO) + LED displej
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
S tim DVD a HDD to bylo mysleno jako vtip?

Ty kolecka/magnety/pasky stejne jako snimaci IO se daji objednat primo u AMS.
http://ams.com/eng/Products/Magnetic-Po ... rs/Magnets" onclick="window.open(this.href);return false;

Ty kolecka/magnety/pasky stejne jako snimaci IO se daji objednat primo u AMS.
http://ams.com/eng/Products/Magnetic-Po ... rs/Magnets" onclick="window.open(this.href);return false;
- SITALL
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Už asi víc než půlroku jak jsem odeslal objednávku do AMS. Do dnes nic. Ani na emaily neodpovídali. To mě naštvalo nejvíc...
Asi proto, že šlo o kusový odběr. Tak jsem si vrátil k objednávkám u Spezial s.r.o.
Ale třeba budete mít vetší štěstí než já
Asi proto, že šlo o kusový odběr. Tak jsem si vrátil k objednávkám u Spezial s.r.o.

25 let v oboru audio/video
24 let v oboru senzorů a měřících přístrojů
- SITALL
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
pavel7890 píše:existuje někde technická dokumentace k těm čidlům?
zajímá mě TTL a USB verze.
napadá mě řešení s Raspberry Pi a malým LCD dotykáčem.
Zatím to nabízím jen jako celek s SW.
Bez protokolu k čidlům.
Ja od nich pred casem bral par obvodu + pasek s poly po 2mm a zadny problem, normalne to prislo.SITALL píše:Už asi víc než půlroku jak jsem odeslal objednávku do AMS. Do dnes nic. Ani na emaily neodpovídali. To mě naštvalo nejvíc...
Ty obvody od AMS umi posilat i spoustu diagnostickych udaju podle kterych se da urcit jestli je paska spravne umistena apod.
Nebylo by spatne kdybys to zapracoveval do toho SW ktery nabizis
- SITALL
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Přemýšlel jsem nad tím ale vše dodatečné pak padlo oběti rychlosti měřeni. Při rozlišeni IO senzoru kolem 2µm procesor má to velmi těžké. I přes to maximální rychlost snímáni posunu je pouze kolem 20cm/s.
Ja nevim jake obvody v tech snimacich pouzivas, ja mel tusim AS5311. Ty maji v ramci jednoho dipolu rozliseni kolem 500nm a vraci absolutni polohu. Vnitrni vzorkovani bylo tusim nekde kolem 10kHz coz po sbernici obvod stihl s naprostym prehledem poslat. Max rychlost snimani aby bylo mozne spolehlive urcit smer se bude pohybovat nekde v jednotkach metru/sec. Daji se bud cist diagnosticke data nebo vzdalenost. Kdyby se to stridalo treba v pomeru 1:10 stale by byla rychlost posuvu bohate nad moznosti beznych stroju a ta diagnostika k dispozici.
Ja ji muzu zapnout/zobrazit jen v servisnim menu, ale ja ty snimace mam umistene v prachotesnem pouzdru, takze tam nejake mechanicke problemy prakticky nehrozi. U obrabecich stroju by ale nebylo od veci, upozornit na pripadny vznikajici problem.
Ja ji muzu zapnout/zobrazit jen v servisnim menu, ale ja ty snimace mam umistene v prachotesnem pouzdru, takze tam nejake mechanicke problemy prakticky nehrozi. U obrabecich stroju by ale nebylo od veci, upozornit na pripadny vznikajici problem.
JJ, když jsme tiskli předlohy pro DTS museli jsme nastavovat černou, množství barvy a kontrast na maximum. Jinak se to prosvítilo.t256 píše: To jsem zkousel, tisk je pruhledny a nefunguje to, musi se pouzit film.
PS.: neudělal by to někdo na laseru?
Jarda
To je škoda. Dávat PC s Windows ke stroji jen kvůli odměřování mi nepřijde jako dobrý nápad.SITALL píše:pavel7890 píše:existuje někde technická dokumentace k těm čidlům?
Bez protokolu k čidlům.
Když už to chcete prodávat jen jako celek, tak by byl vhodnější tablet nebo telefon. Stojí to dnes pár šlupek a má to dotykový displej. viz např.
ToPavel: souhlasim a je fajn, ze nejsem jediny, kdo mistra presvedcuje. Nabizene DRO je sikovne, male, levne a bohuzel zabite mrtvym system woken.
http://www.yuriystoys.com/2012/09/do-it ... o-and.html" onclick="window.open(this.href);return false;
To Sitall: Sli by u tebe pripadne objednat senzory zapojitelne rovnou do standard panelu DRO ?
http://www.yuriystoys.com/2012/09/do-it ... o-and.html" onclick="window.open(this.href);return false;
To Sitall: Sli by u tebe pripadne objednat senzory zapojitelne rovnou do standard panelu DRO ?
- SITALL
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pravě s tabletem to používám. Ale musí mít OS WIN.pavel7890 píše:To je škoda. Dávat PC s Windows ke stroji jen kvůli odměřování mi nepřijde jako dobrý nápad.SITALL píše:pavel7890 píše:existuje někde technická dokumentace k těm čidlům?
Bez protokolu k čidlům.
Když už to chcete prodávat jen jako celek, tak by byl vhodnější tablet nebo telefon. Stojí to dnes pár šlupek a má to dotykový displej. viz např.
- SITALL
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Problém není v tom, že nejsem dostatečně přesvědčený nebo to podceňujielbarto píše:ToPavel: souhlasim a je fajn, ze nejsem jediny, kdo mistra presvedcuje. Nabizene DRO je sikovne, male, levne a bohuzel zabite mrtvym system woken.

Problém je v tom, že můj kolega programátor umí pouze okna.
Přemýšlím nad tím, že prográmek pro Androida si objednám u externího programátora. Bohužel je to spoustu peněz.

Předělat senzory pro práci se standardním DRO asi by nebyl problém. Jaké má vstupy? Standardní inkrementální TTL?
A už jsou na cestě kovové chráničky... tak že konečně připravím i variantu senzorů s ochranou proti mechanickému poškozeni.