Systém digitálního odměřování polohy (DRO) + LED displej

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Odpovědět
SITALL
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 2. 2017, 8:07

kecám...
samozřejmě ne optočlenem ale magnetickým snímačem. Přece je to magnetický způsob.
25 let v oboru audio/video
24 let v oboru senzorů a měřících přístrojů
pavel7890

7. 2. 2017, 3:01

existuje někde technická dokumentace k těm čidlům?

zajímá mě TTL a USB verze.

napadá mě řešení s Raspberry Pi a malým LCD dotykáčem.
t256

7. 2. 2017, 3:10

hop_1 píše:Tak vytisknout si "kolečko" na průhlednou samolepící folii, nalepit ji na plexisklový kotouček a použít optiku z myši........
To jsem zkousel, tisk je pruhledny a nefunguje to, musi se pouzit film.
t256

7. 2. 2017, 3:15

S tim DVD a HDD to bylo mysleno jako vtip?
:-)

Ty kolecka/magnety/pasky stejne jako snimaci IO se daji objednat primo u AMS.
http://ams.com/eng/Products/Magnetic-Po ... rs/Magnets" onclick="window.open(this.href);return false;
SITALL
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 2. 2017, 4:13

Už asi víc než půlroku jak jsem odeslal objednávku do AMS. Do dnes nic. Ani na emaily neodpovídali. To mě naštvalo nejvíc...
Asi proto, že šlo o kusový odběr. Tak jsem si vrátil k objednávkám u Spezial s.r.o.
Ale třeba budete mít vetší štěstí než já :)
SITALL
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 2. 2017, 4:17

pavel7890 píše:existuje někde technická dokumentace k těm čidlům?

Zatím to nabízím jen jako celek s SW.
Bez protokolu k čidlům.
t256

7. 2. 2017, 4:45

SITALL píše:Už asi víc než půlroku jak jsem odeslal objednávku do AMS. Do dnes nic. Ani na emaily neodpovídali. To mě naštvalo nejvíc...
Asi proto, že šlo o kusový odběr. Tak jsem si vrátil k objednávkám u Spezial s.r.o.
Ale třeba budete mít vetší štěstí než já :)
Ja od nich pred casem bral par obvodu + pasek s poly po 2mm a zadny problem, normalne to prislo.
Ty obvody od AMS umi posilat i spoustu diagnostickych udaju podle kterych se da urcit jestli je paska spravne umistena apod.
Nebylo by spatne kdybys to zapracoveval do toho SW ktery nabizis
SITALL
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 2. 2017, 7:56

Přemýšlel jsem nad tím ale vše dodatečné pak padlo oběti rychlosti měřeni. Při rozlišeni IO senzoru kolem 2µm procesor má to velmi těžké. I přes to maximální rychlost snímáni posunu je pouze kolem 20cm/s.
t256

7. 2. 2017, 8:37

Ja nevim jake obvody v tech snimacich pouzivas, ja mel tusim AS5311. Ty maji v ramci jednoho dipolu rozliseni kolem 500nm a vraci absolutni polohu. Vnitrni vzorkovani bylo tusim nekde kolem 10kHz coz po sbernici obvod stihl s naprostym prehledem poslat. Max rychlost snimani aby bylo mozne spolehlive urcit smer se bude pohybovat nekde v jednotkach metru/sec. Daji se bud cist diagnosticke data nebo vzdalenost. Kdyby se to stridalo treba v pomeru 1:10 stale by byla rychlost posuvu bohate nad moznosti beznych stroju a ta diagnostika k dispozici.
Ja ji muzu zapnout/zobrazit jen v servisnim menu, ale ja ty snimace mam umistene v prachotesnem pouzdru, takze tam nejake mechanicke problemy prakticky nehrozi. U obrabecich stroju by ale nebylo od veci, upozornit na pripadny vznikajici problem.
hop_1

7. 2. 2017, 10:06

t256 píše: To jsem zkousel, tisk je pruhledny a nefunguje to, musi se pouzit film.
JJ, když jsme tiskli předlohy pro DTS museli jsme nastavovat černou, množství barvy a kontrast na maximum. Jinak se to prosvítilo.
PS.: neudělal by to někdo na laseru?
Jarda
pavel7890

7. 2. 2017, 11:15

SITALL píše:

Bez protokolu k čidlům.
To je škoda. Dávat PC s Windows ke stroji jen kvůli odměřování mi nepřijde jako dobrý nápad.

Když už to chcete prodávat jen jako celek, tak by byl vhodnější tablet nebo telefon. Stojí to dnes pár šlupek a má to dotykový displej. viz např.
Capture.PNG
elbarto

7. 2. 2017, 11:35

ToPavel: souhlasim a je fajn, ze nejsem jediny, kdo mistra presvedcuje. Nabizene DRO je sikovne, male, levne a bohuzel zabite mrtvym system woken.
http://www.yuriystoys.com/2012/09/do-it ... o-and.html" onclick="window.open(this.href);return false;

To Sitall: Sli by u tebe pripadne objednat senzory zapojitelne rovnou do standard panelu DRO ?
SITALL
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 2. 2017, 11:54

pavel7890 píše:
SITALL píše:

Bez protokolu k čidlům.
To je škoda. Dávat PC s Windows ke stroji jen kvůli odměřování mi nepřijde jako dobrý nápad.

Když už to chcete prodávat jen jako celek, tak by byl vhodnější tablet nebo telefon. Stojí to dnes pár šlupek a má to dotykový displej. viz např.
Capture.PNG
Pravě s tabletem to používám. Ale musí mít OS WIN.
SITALL
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

8. 2. 2017, 12:06

elbarto píše:ToPavel: souhlasim a je fajn, ze nejsem jediny, kdo mistra presvedcuje. Nabizene DRO je sikovne, male, levne a bohuzel zabite mrtvym system woken.
http://www.yuriystoys.com/2012/09/do-it ... o-and.html" onclick="window.open(this.href);return false;

To Sitall: Sli by u tebe pripadne objednat senzory zapojitelne rovnou do standard panelu DRO ?
Problém není v tom, že nejsem dostatečně přesvědčený nebo to podceňuji :)
Problém je v tom, že můj kolega programátor umí pouze okna.
Přemýšlím nad tím, že prográmek pro Androida si objednám u externího programátora. Bohužel je to spoustu peněz. :(

Předělat senzory pro práci se standardním DRO asi by nebyl problém. Jaké má vstupy? Standardní inkrementální TTL?
A už jsou na cestě kovové chráničky... tak že konečně připravím i variantu senzorů s ochranou proti mechanickému poškozeni.
elbarto

8. 2. 2017, 9:21

Chranicky parada !! Vstupy do standard DRO netusim, snad kluci neco pisnou nebo jukni na google.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“