15. 8. 2017, 5:13
Kritizovat nic asi nemůžu, a porovnávat jen podle hodnot z monitoru není co. To co jsem Vám chtěl sdělit bylo to, že když vezmete 20 tis, tak za ně můžete dostat žlutou krabičku, krabičku s displejem, a nebo větší krabici, a záleží na tom co chcete, ne co si myslím. Podle mě ten Miller za 16 tis je sakra dobrá koupě, když to porovnáte s podobnejma svářečkama, tak za horší vraždy chtěj skoro dvojnásobek, a o tom to celý bylo, je to cena toho podavače.
Ten Kowax se mi líbil, a uměl bych si ho představit, ani to není takovej mrňous, a jestli bych se měl rozhodovat mezi ním a tím Omicronem, tak bych šáhl po tom Kowaxu. Jenže já jsem trošku z jiný vody, a vybírám si mašiny i podle toho pocitu, a proto jsem místo Invertoru šáhl po starší profi mašině, nepotřeboval jsem ji, ale za ty peníze jsem jí mít prostě musel. Můžu porovnat taky jen mezi strojkama který mám, a se kterejma sem dělal, a třeba na digitálním Millerovi se mi líp odlaďují tenký plechy jak na 305, používám kowaxáckej drát 08 a 5m hořák a dokážu táhnout pěknou linku. S 1.2 mě přijde zvuk jemnější, příjemnější oproti 305, bude to i věc vyladění tlumivky, je tam menší rozstřik, svár je i hezčeji slitej. Používám čistý CO, mám plnírnu kousek od baráku, a flašky mi vozí domů.
Když porovnám velikost jen toho odnímatelného podavače u Millera a toho Kowaxe, tak jsou stejné velikosti. Věřím, že bude fungovat, ale trochu se bojím co bude, až displej zhasne. Nastavování na Kowaxovi bych se nebál, přišlo mi obstojný.
Variostáry jsou dobrý, na bazoši je teď jeden pěknej, ale držej cenu. Chvilkama jsem měl nutkání zrovna jednoho dotáhnout domů, naštěstí se to vyřešilo, a už ho nepotřebuju. Příští mašina za pár let bude s pulsem.
Elbarto, pokud to chceš na občasnou práci, bude ti fungovat všechno. A multifunkce ti ušetří peníze za 3 použitý mašiny.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...