větrná elektrárna
Moderátor: sysel
ps. na tu akumulaci anergie by se hodila spíše vodní přepouštěcí elektrárna (než drahé akumulátory s omezenou životností) - čerpadlo vyžene vodu do zásobníku s patřičným spádem a vodní turbína pak vyrobí enrgii tehdy, kdy je potřeba ...
spád 30m má na svém pozemku přece každej druhej, stejně tak jako možnost udělat přečerpávací nádrže atd.. pánové nic ve zlém ale vraťte se na zem..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Nechci kazit iluze , ale kdyby to funguovalo tak jednoduše tak už to každý má. Fyzika se nedá ojebat a energie vyčarovat.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak jakoby tu zapadlo, že ten kolega "peetr" ma nejspíš zajimavý nápad/řešení/potažmo patent.
Fyzika se ojebat nedá-souhlas, ale já věřím na nové nápady a řešení. I zvýšení účinosti o 10% může přinést obrovský prospěch.
Tak držím palce, ať se povede. Kontrolní otázka: jsou konkrétní naměřené údaje nebo jen představy?
Jo a já mám spád 50m a slušnej průtok
. Kdo z vás to má?
M.
Fyzika se ojebat nedá-souhlas, ale já věřím na nové nápady a řešení. I zvýšení účinosti o 10% může přinést obrovský prospěch.
Tak držím palce, ať se povede. Kontrolní otázka: jsou konkrétní naměřené údaje nebo jen představy?
Jo a já mám spád 50m a slušnej průtok

M.
Ona nejlevnější akumulace bude nejspíš do olověné baterky. Viz http://www.menice-napeti.cz/menice-napeti-vypocty.php. Baterka o 100Ah ti vydrží dávat výkon 1kW po dobu necelé hodiny. Cena 2500. Takže 4-8 baterek a máš slušnou kapacitu.
Jo já mu to neberu, dost často za mnou chodí různí vizionáři ( ohledně elektropohonů do aut) a půlka z nich jsou snílci, další část blázni jiní si myslí že mají perpektummobile. Ono zlepšit účinnost z 10 na 20% je pořád stejná bída. Obecný problém je že elektriky je hodně a je laciná, eklologické zroje zase potřebují akumulaci. Přitom by stačilo s elektrikou rozumně hospodařit a v ideálním případě být soběstačný. Občas za mnou chodí chlapík co má někde v dejvicích barák a díky tomu že se mu tam nepovedlo přivést elektriku ( už nevím z jakého důvodu) jede na 3 elektrocentály, solárka a k tomu má hromadu baterií.
IQ156
IQ156
K těm olověným bateriím, zapomeň že 100Ah olověná baterie ti bude dávat 100A hodinu. Z empirických testů 60Ah baterie dávala byla schopna dodávat 38 A hodinu. V tom odkazu dokonce počítají rozumně s 50 až 70%.
IQ156
IQ156
To je veselé téma
Tady je to samej vynálezce a zlepšovatel .........jenom ta realita, to je strašná potvora. Pro začátek by bylo fajn nastudovat základní fakta a oprášit matematiku základní školy.

Ale pánové, vy jste ale zlý, takhle kazit zábavu dětem a ještě je přesvědčovat, že takhle to nefunguje. Nechte je, kdyby se to jen jednomu ze sta povedlo, tak by alespoň jeden z nich měl splněný sen 
Ono se pořád počítá s ideálními podmínkami a pracuje v teoretické rovině, třeba jako s těmi akumulátory
To že každé zařízení stárne už dnes v naší spotřební společnosti nikdo neví, protože se o tom ani nemluví.
Co vám pánové pořízeno za posledních deset let opravdu vydrželo nepřetržitě sloužit? Asi mám smůlu, protože mě většina věcí vydrží jen dva maximálně tři roky. Takže ať dnes vyrobíte nebo postavíte cokoliv, tak musíte počítat s návratností investic do konce životnosti. Počítal to někdo třeba u fotovoltaiky?
Podle mě jedinej kdo na to jde správně je magi se svojí slávií a haldou "technického" sádla
Otop "domu" zajištěn a trocha té elektriky navíc se taky sem tam hodí a hlavně netvrdí, že to má levnějc než ČEZ nebo jiní, ale prostě a zkrátka to má pro svoji potřebu a soběstačnost, což dnes stojí majlant, který se nikdy snad ani nevrátí zpět.

Ono se pořád počítá s ideálními podmínkami a pracuje v teoretické rovině, třeba jako s těmi akumulátory

To že každé zařízení stárne už dnes v naší spotřební společnosti nikdo neví, protože se o tom ani nemluví.
Co vám pánové pořízeno za posledních deset let opravdu vydrželo nepřetržitě sloužit? Asi mám smůlu, protože mě většina věcí vydrží jen dva maximálně tři roky. Takže ať dnes vyrobíte nebo postavíte cokoliv, tak musíte počítat s návratností investic do konce životnosti. Počítal to někdo třeba u fotovoltaiky?
Podle mě jedinej kdo na to jde správně je magi se svojí slávií a haldou "technického" sádla

Otop "domu" zajištěn a trocha té elektriky navíc se taky sem tam hodí a hlavně netvrdí, že to má levnějc než ČEZ nebo jiní, ale prostě a zkrátka to má pro svoji potřebu a soběstačnost, což dnes stojí majlant, který se nikdy snad ani nevrátí zpět.
smutné je že jakýkoliv takovýto projekt má šanci uspět pouze za předpokladu dotací kdy to dotujeme my všichni.. proč někdo podpoří fotovoltaiku která nevyrobí za svoji životnost tolik energie jako stála jeho výroba? když si všichni nasyslej dotacema tak se to utne.. pak se rozjede druhej ekologickej projekt s bioplynkama který zase všichni zadotujeme ti u koryta si zajistí další výnos a utne se to zase..pak máme větrné elektrárny... kdysi proběhl nějaký výzkum o vhodnosti umístění větrných elektráren na území ČR, výsledek byl že míst kde je to živatoschopné a rentabilní je v ČR asi tolik co prstů na jedné ruce.. přesto se to buduje všude kde dostane starosta a představitelstvo obce nějaké držhubné a vesele se dotuje další sice ekologický ale nerentabilní projekt z kapes nás všech..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Docela zajímavé řešení jsem nedávno viděl u Japonců, rozumně použili difuzor prostlačení a zvětšení učinnosti.
http://www.triplepundit.com/2011/09/wind-lens/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.triplepundit.com/2011/09/wind-lens/" onclick="window.open(this.href);return false;
IQ156
IQ156