Nieje dačo na preplachnutie žeby som nemusel to utierať??
Ložiská sú dobré voda bola len na spodku ako trosku majú hrdzu ale to rozchodim ako v motore. Nechce sa mi to všetko rozoberaťkenybz píše: ↑11. 12. 2022, 11:06 no to budou ložiska v háji. Ta převodovka jde vytáhnout celá ven.
Odšroubuješ všechny inbusy na tom víku a vytáhneš s víkem i celou převodovku.
Podobně zbědovanou frézku jsem opravoval a komplet jsem to musel rozebrat a přeložiskovat. Voda se tam dostala přez víko které bylo pod stolem frézky. po přejetí stolu až ke konzole bylo to víko přístupné tehdy tam chyběly 2 červíky a naplnilo to postupně celou skříň emulzí.
Ložiská som nemenil neboli až tak hrdzave len slabá povrchová hrdza vyčistil som ich a ani nepoznat že hrdzave boli.kenybz píše: ↑14. 12. 2022, 7:20 hlavně oprav mazací čerpadlo pak už se k němu budeš blbě dostávat. Ty ložiska bych vyměnil to že si je rozhýbal je fajn, ale toto není opěrné kolo pluhu, ale obráběcí stroj, a když se ti rozpadne napůl zhnilá klec ložiska tak ti to vyláme zuby v převodovce. Navíc to bude hlučné jak blázen.
Ložiska pár kč když už to máš takto rozebrané rozhodně bych to udělal
Hej díky za infokenybz píše: ↑14. 12. 2022, 7:24 Tu tloušťku těsnění musíš zachovat. Určuje to vůli mezi zubama posuvové převodovky a hnacího a hnaného kola ve frézce. Můžeš to přemáznout to původní těsnění silikonem na převodovky. Pod hlavy inbusů můžeš dát zajišťovač šroubů ono to pomalu prosakuje přez závit a sem tam se ti oběví kapka u každého šroubu. Já to má do těď pěkně suché a to je dobře 14 let co jsem to dělal na svojí frézce