Non-EU
Moderátor: sysel
Mě spíš přijde, že jsi v lihu nonstop ty, a ještě jsi nevystřízlivěl, sorry jako. Rusko si zabralo Ukrajinu, no dobře, ale Americký základny jsou ve zbytku světa, po rozbombardování kde čeho, si akorát nevyvěsí svoji vlajku, ale dosadí svoji čivavu po tom co vystřílí původní režim. Ale to je podle tebe samozřejmě v pořádku.
Tam kde si to nelajznou s bombama, nasadí Majdany, a pár ukvičenců můžeš potkat i tady, když na Hradčanským skanduje 100 lidí za něco, co nikdy nedokáží ovlivnit

Já chápu že seš nasranej na komanče, jestli dělali problémy tvejm rodičům, možná i tobě, když tě párkrát propleskli, to beru, ale zase "ocať pocať". Ti samí komanči dneska seděj v Bruselu, akorát červenou vystřídala modrá, a stranickou připosranost vystřídaly prachy. Tím že jsem proti nim, jsem na straně těch, kteří k životu nepotřebujou, aby jim někdo říkal jak maj žít, a co je pro ně dobrý. A tohle se přesně dělo za komančů, děje se to za Bruselu, a dělá to i US. Já jsem zastánce toho, ať se každej stará sám o sebe, a nesere se do druhejch. Ty snad ne?
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Jenže to humanitární bombardováníčko podepsal přítel Rusů a Číňanů Zeman a nikoliv Havel!
Ta mapa je samozřejmě úplně něco jiného, než ta, co obsahuje anektovaná území, na které jsem se ptal. Kdy např. Amíci anektovali Brazílii, Kanadu, nebo např. Austrálii. Nějak nemohu dopátrat od kdy, nebo kdy byli součástí USA. A kdy bl např. Brexit od Spojených států? Rád se přiučím.
Co se týká svobody a neomarxismu, snad bychom se shodli. Ale bohužel výsledky voleb a průzkumy nenapovídají tomu, aby se to změnilo. A příklon k Rusákům by bylo vymalováno, děkuji, už jsem zažil. Opričinu, která tam jede nechci. Stabilizaci po vzoru Číny, kde tě budou bodovat, taky netoužím poznat.
A která území anektovaly USA?
Vždyť sem to tam dal

(22) Palné zbraně určené pro vojenské použití, jako například AK47 a M16, které umožňují volitelný režim střelby a mohou být ručně přepínány na samočinný nebo samonabíjecí režim palby, by měly být zařazeny jako zbraně kategorie A, a proto by měly být pro civilní použití zakázány. V případě jejich přeměny na samonabíjecí zbraně by měly být zařazeny do kategorie A bodu 6.
Tou přeměnou se nerozumí přesunutí voliče z dávky na jednotlivý rány, ale změna konstrukce zbraně. (navařením zarážky na volič a odstranenim druheho spouštoveho ozubu) (můžu ti to i vyfotit

Ten bod 6 je tohle:
Samočinné palné zbraně, které byly přeměněny na samonabíjecí palné zbraně, aniž je dotčen čl. 7 odst. 4a. (členské státy mohou majitelům ponechat palné zbraně, pokud byly registrovány před 13. červnem 2017)
Takže si třeba už novou samonabíječku odvozenou od vojenskýho automatu nekoupíš. A pokud ji máš nabytou před datem, tak ji budeš moct provozovat jen s krátkým zásobníkem.
Taky si úvodní větu "Palné zbraně určené pro vojenské použití" nevykládej jako vojenské zbraně, tam se na ZP samozřejmě nehraje. Mluví se o zbraních pro vojenské použití v civilních rukách, akorát se z nich sesekala možnost střelby dávkou, což je vlastně k ničemu. Akorát na vyplejtvání drahý munice. (1/1

Nakonec je to ve stručnosti tady https://www.mvcr.cz/clanek/prehled-mozn ... anich.aspx
Naposledy upravil(a) DwPetr dne 12. 4. 2019, 10:20, celkem upraveno 1 x.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Pokud bys to chtěl prostudovat hlouběji, tak tady je pěkný výtah https://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/ ... e-obsahuje
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No jasny
Kdyz mas predelanou vojenskou zbran tak aby byla zachovana nejaka funkce tak musi byt ten zasah decentni a jiste pujde i vratit
Takze nikdo nechce aby zde lidi behali s plne vojenskymi zbranemi strilejicimi davku
Navic upravenejch prestavbou vylitanejch vojenskejch vraku ktere nekdo z dobrych duvodu vyradil z armady.
Tomu zcela rozumim a podporuju to.
Ale to nijak neomezuje kdyz si koupis normslni sportovni nebo loveckou samonabijeci. Ktera davkou nebude strilet.
Nebo myslis ze je spravne kdyz tu budou behat kdejaky lidi s nespolehlivejma vojenskejma samo domo upravenejma kulometama?
Onehda jsem videl akustickou zbran ktera se dala hadam prestavet s jednim dvema soucastkama na full auto asi tak za 10 minut bez zasahu do soucasti zbrane. Koukal jsem na to jak suva z nudli ze si na obcanku vlastne koupis full auto vojenskej samopal. A proslo to vsema kontrolnima organama CR.
Stejnetak nejaky airsofty maji zcela plnohodnotne ramy, nepoznas rozdil.
Zustaval mi nad tim rozum stat. To uz mi prijde jako prima podpora terorizmu.
Kdyz mas predelanou vojenskou zbran tak aby byla zachovana nejaka funkce tak musi byt ten zasah decentni a jiste pujde i vratit
Takze nikdo nechce aby zde lidi behali s plne vojenskymi zbranemi strilejicimi davku
Navic upravenejch prestavbou vylitanejch vojenskejch vraku ktere nekdo z dobrych duvodu vyradil z armady.
Tomu zcela rozumim a podporuju to.
Ale to nijak neomezuje kdyz si koupis normslni sportovni nebo loveckou samonabijeci. Ktera davkou nebude strilet.
Nebo myslis ze je spravne kdyz tu budou behat kdejaky lidi s nespolehlivejma vojenskejma samo domo upravenejma kulometama?
Onehda jsem videl akustickou zbran ktera se dala hadam prestavet s jednim dvema soucastkama na full auto asi tak za 10 minut bez zasahu do soucasti zbrane. Koukal jsem na to jak suva z nudli ze si na obcanku vlastne koupis full auto vojenskej samopal. A proslo to vsema kontrolnima organama CR.
Stejnetak nejaky airsofty maji zcela plnohodnotne ramy, nepoznas rozdil.
Zustaval mi nad tim rozum stat. To uz mi prijde jako prima podpora terorizmu.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
No pomiňme to, že teroristé v civilizovaných zemích zabijí řádově méně lidí, než auta. Plný zákaz zbraní, k čemuž ty směrnice směřují, znamená nárůst kriminality a zvýšení počtu obětí zase řádově více, něž zvládnou teroristé. Příklad máme v Anglii. Že se zákaz zbraní nedotkne schopnosti teroristy zabíjet nevadí, vládnoucím elitám vadí hlavně ozbrojený občan.
Ne, to si nerozumíme, nejde o nějaký samodomo, jsou to legální úpravy, kdy se z původně vojenský zbraně buď předělávají, (Hermex, Novohradský, 858) a dál jdou přes zkušebnu do oběhu, nebo novovýroba, PAR, V-AR třeba.
Všechno jsou zbraně co vychází z vojenských.
Nehledě na to, co je decentní zásah, když si tu zbraň dovede vyrobit každej druhej, nebo dokonce vytisknout..
Papíry mám na všechno, tak nemám zapotřebí zabejvat se nejakejma nelegálama.
V tom Gunlexu je to popsaný.
Ale máš pravdu, odebrat lidem zbraně je podpora terorismu jak vyšitá. Ti mukli totiž nemají legální kvéry, ti se směrnicama neřídí. Proto taky tam, kde ty restrikce platí, střílí lidi na ulicích jako králíky.
Všechno jsou zbraně co vychází z vojenských.
Nehledě na to, co je decentní zásah, když si tu zbraň dovede vyrobit každej druhej, nebo dokonce vytisknout..
Papíry mám na všechno, tak nemám zapotřebí zabejvat se nejakejma nelegálama.
V tom Gunlexu je to popsaný.
Ale máš pravdu, odebrat lidem zbraně je podpora terorismu jak vyšitá. Ti mukli totiž nemají legální kvéry, ti se směrnicama neřídí. Proto taky tam, kde ty restrikce platí, střílí lidi na ulicích jako králíky.
Ano, ozbrojený, jezdící ve starým autě, nepoužívající platební kartu, telefon na smlouvu, samostatně myslící. Proto je potřeba regulací, importu.
Taky by je mohlo napadnout, že na frézce a soustruhu se ty zbraně dají vyrobit, a tedy každej, kdo má doma v garáži něco podobnýho je potencionální výrobce nelegálních zbraní, a proto by to měl mít minimálně registrovaný, zdokladovanej pohyb špon, a nebo nejlíp vůbec.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja jsem toho nazoru ze vojenske zbrane by se do civilu nemely predelavat protoze je mozne to vratit zpet mnohdy s velmi malou namahou
to ze to takhle spatne modifikuji firmy nebo ze na to tu vybec existuji takoveto mizerne postupy a prochazi to patricnejma uradama je nas bordel
vyhodit z toho par soucastek, maximalne tuknout do nejakeho zebirka dulcikem aby tam nesel vratit cep atd...
to je otazka minut kdy to prostruzis a nasypes tam ty soucastky zpet a hotovo
to preci nesmi byt normalni
to ze ta smernice speje k uplnemu zakazu zbrani je na me prilis velka extrapolace
neprijde mi to
spis si rikam ze v tom nasem bordelu systematizuje to co tu davno plati
to ze jsme my a slovensko jednemi z nejvetsich dodavatelu vojenskych zbrani teroristum je zrejme dano prave obehem takto nedokonale upravenych zbrani ktere jdou vratit na full auto
dokazu si predstavit ze se tu pro lidi co chteji zavzpominat na vojnu budou vyrabet zcela nove zbrane z venku nerozeznatelne od opravdovych ale nebude mozne nebo rozhodne ne snadne je prestavet na full auto
v civilu jsou zprane povolene z nekolika duvodu
osobni ochrana - na to nepotrebuji samopal ani s omezenou davkou
sberatelska vasen - stare zbrane jsou povolene, nove vojenske muzes mit plne znehodnocene, zadna skoda to neni, je toho vsude dost, paklize si chces zastrilet tak urcite organizace maji v te smernici vyjimku
sportovni strelba - na to se pouzivaji jine zbrane, rozhodne ne vojenske
jaky je tedy duvod drzet doma vojenske zbrane ktere snadno prestavis na full auto?
proc by mel mit civil pristup k funkcni smrtici vojenske technice?
to ze to takhle spatne modifikuji firmy nebo ze na to tu vybec existuji takoveto mizerne postupy a prochazi to patricnejma uradama je nas bordel
vyhodit z toho par soucastek, maximalne tuknout do nejakeho zebirka dulcikem aby tam nesel vratit cep atd...
to ze ta smernice speje k uplnemu zakazu zbrani je na me prilis velka extrapolace
neprijde mi to
to ze jsme my a slovensko jednemi z nejvetsich dodavatelu vojenskych zbrani teroristum je zrejme dano prave obehem takto nedokonale upravenych zbrani ktere jdou vratit na full auto
dokazu si predstavit ze se tu pro lidi co chteji zavzpominat na vojnu budou vyrabet zcela nove zbrane z venku nerozeznatelne od opravdovych ale nebude mozne nebo rozhodne ne snadne je prestavet na full auto
sberatelska vasen - stare zbrane jsou povolene, nove vojenske muzes mit plne znehodnocene, zadna skoda to neni, je toho vsude dost, paklize si chces zastrilet tak urcite organizace maji v te smernici vyjimku
jaky je tedy duvod drzet doma vojenske zbrane ktere snadno prestavis na full auto?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Jenže střílet dávkou je plýtvání. Zkus si vzít třeba vz.58 nebo AR 15 , stoupni si metr před terč a vystrilej celej zasobnik a pak dej výsledek
. Pokud nemáš odstrileno několik tisíc (spíš desítek tisíc) nábojů, tak to nedáš do desítek ani sedmiček a hlaveň budeš mít v půlce 30ti raného zásobníku někde nad hlavou. 

pokud je predelavani zbrani zakazane, tak se prece neni ceho obavat, protoze pokud je to prece zakazane, tak to nikdo nebude delat a pak se neni ceho bat.
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Tak švícarům nevadí ani ful-auto. Možná by s ful auto u útočných pušek ti vypatlaní teroristé nadělali méně škody, neboť to znemožňuje mířenou střelbu a rychle vyčerpají munici. Zkušený střelec si to stejně přepne na jednotlivé rány.

Jasně, podle toho se nemusíme bát ruských tanků, protože nesplňují naše emisní normy.pokud je predelavani zbrani zakazane, tak se prece neni ceho obavat, protoze pokud je to prece zakazane, tak to nikdo nebude delat a pak se neni ceho bat.

To je už hodně sluníčkovej souhrn názorů..robokop píše: ↑13. 4. 2019, 9:07 ja jsem toho nazoru ze vojenske zbrane by se do civilu nemely predelavat protoze je mozne to vratit zpet mnohdy s velmi malou namahou
neprijde mi to
Předělat, nebo vyrobit není o technickejch možnostech, ale o vůli vůbec to udělat, a to není nutný podstupovat, to riziko, když můžeš mít co chceš legálně. Tím že něco zakážeš, se toho nezbavíš, jen přesuneš věci z legality do ilegality
To není mizerně modifikovaný, viz předchozí odstavec
Ten náš bordel, je nejlíp fungující zbraňový prostředí na světě, porovnej to s možnostma na západě, tam aniž bys platil členství v klubech si nic pořádně nepořídíš.
To že jsme se Slovenskem dodavatelé zbraní teroristům, je samozřejmě nesmysl, dá se říct i neopodstatněná lež, pakliže pro ni nemáš důkazy. Zbraně se prodaly právoplatně uznaným zemím do jejich armád. A pokud myslíš ty teroristy co kosí králíky na ulicích v evropě, tak na to používají zbraně z rodiny AK, a ne československej VZ58.
Ten vzhled těch zbraní, je jedna z věcí, co EU vadí, že připomínají hrůzostrašné vojenské zbraně.. je mi jasný že nesleduješ rozpravy ohledně zbraní, ale tyhle argumenty se tam regulérně objevují, viz. Pavel Černý.
Současně můžeš mít zbraně víceméně všechny, ale polovina z toho má tvar, vzhled a původ ve vojenských, a tu drží dost velká část občanů. Což je vede i k tomu, aby se nechovali jako pitomci, protože nikdo nechce přijít o svoje zbraně, když třeba VA-Rka v základu stojí 50 + 50 na ní navěsíš.
Jsou lidi co nepotřebují vůbec žádnou zbraň (zbraň je i svazek klíčů), jen spolíhají na druhý, že jim pak přijdou na pomoc. No a pak jsou lidi, co se radši spolíhaj na sebe, proč by měl jeden určovat druhýmu, co má dělat?
Sportovní střelba není jen ze vzduchovkama, jak ji znáš ze základky, třeba IPSC se střílí hlavně s armádníma zbraněma. A na takový zbraně se ti nevztahuje skupina E, ale skupina B. Tím že přesuneš zbraně kategorie B podléhající použití pod skupinou B, do kategorie A, tak můžeš skupinu B rovnou zrušit, protože na sportovní střelbu ti bude stačit držet krátký zbraně v B na skupinu E

Proč by měl mít člověk doma třeba VA-R, Sa58 v zákonně upravé verzi semi-auto? No a proč by to mít ten člověk doma nemohl, polud dodržuje pravidla? Proč bys to přestavoval? kvůli dávce, která je prakticky na nic, a riskoval, že na kontrole se na to přijde, a přijdeš o celej trezor?
Funkční smrtící vojenská technika, je co za pojem? Můžu tě ubezpečit, že stejně smrtící je i myslivecká technika, jen ta CZ 527 v ráži 7,62x39 vypadá trochu jinak jak CZ858 ve stejné ráži

Prostě to nemá absolutně žádný opodstatnění, je to jen další administrativní moloch navíc, buzerace a salámová metoda, při který se ty svobody, kvůli kterejm někteří z vás cinkali Vaškovi pod balkonem zase ostrouhávaj. Ale tentokrát se to neděje plošně, ale po malejch skupinkách. Teď jsou to střelci, pak přijde co?
Emise už tu máme, až se zase přiškrtí STK, tak se to dotkne většího počtu. A bude se pokračovat. Měli jsme tu třeba zabijačky že... ale kontroly na salmoneu z Polska jsou podle EU špatně?
Rozumím tomu, že je i tady pár proevropsky smýšlejících lidí, ok, to je v pořádku, ale nemůžou ty argumenty bejt postavený jen na pocitu, a na základě toho pocitu vytvářet omezení a restrikce. Za poslední dobu se tady pomátl snad jeden držitel LZ, a ten to vyřešil krátkejma "civilníma" na západě to kosili teroristi nelegálníma AKčkama, a nelegálníma krátkejma. Prostě ten důvod není, a je to jen zástěrka.
A v tom je ten vtip, že ti mukli ty full auta mají, a ani je nemuseli předělávat, rovnou si je nechali dovýzt, ale protože už párkrát doma stříleli, tak ví přesně to, co popsal stanik. Z těch neupravenejch AK co měli, by toho dávkou moc nevyřešili, možná první 2,3 rány.
Naposledy upravil(a) DwPetr dne 13. 4. 2019, 9:55, celkem upraveno 1 x.