Se divím, že se tě ještě nikdo nezeptal, kde to měříš.
Neměříš náhodou stopku? Jen tak pro jistotu.

Myslím, že ne. Ty díry v knihovnách jsou tak jak jsou, protože jsou odfláknuté.
Máš zřejmě na mysli nějaký hodně výkonový odpor.
A já si zase myslel, že na TH součástky by díra neměla být tak těsná, aby při pájení cín navzlínal prokovem až nahoru a udělal se kužel i na horní straně DPS. Já třeba mám v knihovnách rozdíl mezi průměrem vývodu a průměrem díry cca 0,2 mm.Mex píše: ↑25. 10. 2019, 2:29Myslím, že ne. Ty díry v knihovnách jsou tak jak jsou, protože jsou odfláknuté.
Naopak osazovací firmy nemají moc rády příliš volné díry, protože TH komponenty tam pak špatně drží a navíc výsledek pak působí neesteticky, protože třeba konektory nejsou vyrovnané (každý si najde nějakou "svou" polohu).
Jinak docela dost firem už dneska TH věci doosazuje ručně. Kromě konektorů a nějakých hodně silových věcí toho už na současných deskách moc nebývá, a často jsou to navíc takové špeky, se kterými automaty mají problémy.
Odpory 0207 maj dráty 0,6 mm, Takže optimální vrták 0,8 mm. A ten nemám, takže použiju 0,9 mm. Je to prosté ...
Když už bych takový odpor použil (jako že už jsem nejmíň 10 let nepoužil nic jiného než SMD), tak bych to vrtal 0.6mm. Proto chci, aby 0.6mm bylo skutečně 0.6mm. No a protože nemá, tak bych to vrtal vrtákem 0.65mm a reálně měl díru někde kolem 0.62mm.