A moja trasa : Pp-podlesok-čingov-klauzy-košiarny
Trasa 61 km • 4:56 h
https://mapy.cz/s/levuharace
Nazad vlakom do Popradu

Moderátor: sysel
nehce se ti lousknout jak baterka s nabijeckou mezi sebou komunikuje?Mex píše: ↑28. 8. 2022, 5:15 Nakoupil jsem si v Lidlu aku nářadí na ten jejich bateriový systém 20V (křoviňák, pila na dlouhé násadě a další). Kámoš má i velkou pilu a pochvaluje si.
A k tomu 4 baterky a nabíječku. Ta nabíječka je mimochodem asi docela chytrá, má zajímavě ostrý pokles nabíjecího proudu na konci, takže musí aktivně pracovat i s řízením napětí.
Je škoda mít pěkné baterky a nepoužít je i jinak. Tak už jsem si udělal prototyp držáku. Zatím bastl, ale chci to udělat pěkně z dílů na 3D tiskárně a trochy frézování. Zatím jsem to jenom zkombinoval s DC-DC měničem na 12V pro univerzální napájení, třeba pro nouzové osvětlení. Jenom jako pokus.
Tak kdybych se nebál, že definitivně zlenivím, koupil bych si na kolo středový motor a elektroniku.
A jako baterku bych si tam namontoval držáky na tyhle výměnné packy z Lidlu. Mají 20V, takže 2 do série mají akorát šikovné napětí pro e-kolo.
Záruka na baterky je 3 roky, a Lidl nedělá s případnou výměnou ofuky.
Pokud bych jezdil jenom kolem komína (cesta do práce, nákupy atd.), tak bych tam osadil jenom 2 ty baterky. Pak to nebude těžké a velké. Mám je ve 4Ah provedení (dělají se i 2Ah a 8Ah).
Kdybych jel dál, tak buď bych si udělal držák na víc baterek, nebo možná jednodušeji bych si jenom dal další 1-2 sady baterek do batohu nebo na nosič.
Vyloženě mě ta myšlenka nadchla. Jediná překážka je, že se toho Temelínského přístupu ke sportu opravdu bojím. Zlenivět je strašně snadné. A náprava bývá velmi těžká.
Tak s tim pak nejezdi jako na motorce a pouzivej jen jako pripomoc.
Nebylo to sice na mě, ale vetřu se do debaty.