Se to mohlo připevnit tavkou (kus od tebe by to na odjetí vydrželo), zpátky by se snadno použila klasika (jízda vlakem

tam je problém že klasickej závitník začne ten materiál trhat a nakonec se to zakousne.....tak vemeš klasickej závitník a ubrousíš mu tři hrany a zabírá jen jedna a uřezává ten závit postupně....nevim jak to vysvětlit....to jediné fungovalozverodoktor píše: ↑27. 6. 2022, 6:32Ahoj,
ako sa prosím ťa brúsi závitník aby jednou hranou robil vlnku? Originálny nevyhovie lebo by ti vyrábal točenú šponku?
Tak super šikula.Modros píše: ↑26. 6. 2022, 6:41Tak jo no.......lenost a nedostatek času mě donutila
říkal sem si že když to 7čkou navrtám přes pouzdro tak mám ještě pořád šanci ten motor vyndat a dodělat to frézou
takže sem udělal pouzdro....7mm vrtákem navrtal
vzal záhlubník 11 venkovní pruměr a pomalu odvrtával a kontroloval
vzniklo mě závitové pouzdro tak 0.25 tlusté
nabrousil sem závitník tak aby mě jednou hranou udělal vlnku....otočil čvrt otáčky a závitník vyndal, vlnku urazil atd.....vydolování pouzdra bez poškození origo závitu cca 4 hodiny
šroub je venku
origo šroub přišel a je na něm lepidlo a závit v klice poškozený není ani na jednom místě.......proč šroub prasknul netuším, setkal sem se s tím poprvé
díky za nápady
je to ford...tak asi proto![]()
Foto závitníka to vysvetlí najlepšie. Ja používam tvárniaci ktorý má tiež odbrúsenú časť. Ak nezabudnem zajtra dám foto.Modros píše: ↑27. 6. 2022, 7:22tam je problém že klasickej závitník začne ten materiál trhat a nakonec se to zakousne.....tak vemeš klasickej závitník a ubrousíš mu tři hrany a zabírá jen jedna a uřezává ten závit postupně....nevim jak to vysvětlit....to jediné fungovalozverodoktor píše: ↑27. 6. 2022, 6:32Ahoj,
ako sa prosím ťa brúsi závitník aby jednou hranou robil vlnku? Originálny nevyhovie lebo by ti vyrábal točenú šponku?
ale muselo se jet jen kousek...jak je ten šroub tvrdej tak se to tam namotalo a bylo to na zlomení závitníku
byla to zábava