Taková malá domácí dílna

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Gustavson

17. 6. 2010, 11:47

audina píše:Ta elektrika v podlahe ako to funguje? Ked niečo robim špony lietaju všade do okola a najviac je ich na zemi sem tam mi zažiari niektora predlžovačka ak sa špony dostanu do nej :D .
Normálně když betonuješ tak tam zabetonuješ silnější husí krk a tim pak protahneš kabely a polyuretanový hadice na vzduch.Takže podlaha zůstane hladká.
audina

17. 6. 2010, 11:55

Jj to mi je jasne ,ale ako sa zabrani aby sa ta diera v podlahe nezaplnila šponami alebo chladiacou emulziou a nahodou to neskratovalo , Mne tie špony nalezu všade,alebo to bude bez zasuviek len nejake svorkovnice kam sa stroj napoji na pevno?
STRIGON ME-250
PBT 305
Gustavson

17. 6. 2010, 1:57

No na šachtu dám plechovej dekl a do něj elektrikářský průchodky a je to.Dekl můžu dát taky na těsnění a na 4 šroubky a bordel mi tam nepude.
QNX
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2010, 5:17

Tohle řešení mi přijde dobré v nějaké hale, ale co tím získáte v malé dílně (za malou dílnu považuju i tu 8x8m)? Stejně mám všechny stroje rozestavěné po obvodu místnosti (takže kabel ze zdi nikde nevadí) Uprostřed místnosti mám sloup a na něm další zásuvku. To znamená, že ze žádného místa není zásuvka dál jak cca 2m. Kdyby to byla hala 20xXm tak to by byla jiná, tam bych pár šachet udělal také (a stroje dal do řad). To už bych raději uvažoval o věcech jako: traverza na kočku, odsávání, umyvadlo, gauč :-)
Gustavson

17. 6. 2010, 6:16

Ty se směješ ale umyvadlo tam budu mít taky a gauč taky na patře nad kotelnou.Tam si pujdu v klidu vypít kafe a zapálit si cígo 8)
Ty kanálky si udělám protože je potřeba uklízet i za strojema a to by se mi tam ty kabely motali :wink:
Avenger

17. 6. 2010, 8:27

Proč nevést rozvody všeho vrchem v nějakých žlabech či lištách? Snadno se tam přidá něco navíc když bude třeba a špony tam padat nebudou. Kolem strojů pak bude místa dost.
QNX
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2010, 8:57

Gustavson: Ne, já to myslel vážně. Umyvadlo tam sice zatím nemám, ale mám připravený odpad a přívod vody. Gauč zatím také nemám, ale kdybych pro něj někde našel kus místa, tak ho tam dám :-)

Když je přívod ze stěny za strojem, tak ten kabel na podlaze vůbec ležet nemusí.
Gustavson

18. 6. 2010, 9:06

Avenger píše:Proč nevést rozvody všeho vrchem v nějakých žlabech či lištách? Snadno se tam přidá něco navíc když bude třeba a špony tam padat nebudou. Kolem strojů pak bude místa dost.
No já to tak myslel.Kolem dokola žlababy a ke stroji po stěně liánu a zemí ke stroji.
Josef
Sponzor fora

18. 6. 2010, 9:48

Gustavson píše:
Avenger píše:Proč nevést rozvody všeho vrchem v nějakých žlabech či lištách? Snadno se tam přidá něco navíc když bude třeba a špony tam padat nebudou. Kolem strojů pak bude místa dost.
No já to tak myslel.Kolem dokola žlababy a ke stroji po stěně liánu a zemí ke stroji.
Nebo ke stroji přišroubovat tenkostěnou trubku skoro ke stropu a kabel od stropu, nebo stěny svést v ní.
Avenger

18. 6. 2010, 11:43

Josef píše:
Gustavson píše:
Nebo ke stroji přišroubovat tenkostěnou trubku skoro ke stropu a kabel od stropu, nebo stěny svést v ní.
JJ tak jsem to myslel. Vše vrchem. Něco jako prodávají zde: http://www.flexnet.cz/cze/index.php.

Více: http://www.google.cz/search?q=dr%C3%A1t ... =firefox-a
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“