BF20 Vario
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
vsak uz se tu mockrat resilo a je obecne znamo ze jsou to cinske stroje
v kazdem pripade jsem ke stroji dostal protokol o chybach stroje kterej si muzete pri koupi vyzadat a vsechny uvedene paremetry ktere jsem testoval byli ve skutecnosti lepsi takze jestli nekdo pise ze tam pul milimetru neni rozmer tak je to pravda ale co se stolu tyce tak chodi docela slusne
tj. ty nepresnosti jsou na mistech kde neni rozmer podstatny
ty odlitky skutecne mivaji hure zaformovane ale dulezite veci maji pak nasledne celkem slusne pouzitelne, alespon na te moji masine
predpokladam ze ten kdo tohle vyrknul by pri navrhu podobneho stroje delal na nepodstatnych mistech v rozmerech jeste vetsi odchylky nez tito sikmooci soudruzi nebo snad delate vsechno v setine i kdyz na tom nezalezi?
vsechny soucasti ktere jsou v tom BOW CNC a jsou delane tady
jsou tusim v setine a prebrousene, hodne precizni prace
v kazdem pripade jsem ke stroji dostal protokol o chybach stroje kterej si muzete pri koupi vyzadat a vsechny uvedene paremetry ktere jsem testoval byli ve skutecnosti lepsi takze jestli nekdo pise ze tam pul milimetru neni rozmer tak je to pravda ale co se stolu tyce tak chodi docela slusne
tj. ty nepresnosti jsou na mistech kde neni rozmer podstatny
ty odlitky skutecne mivaji hure zaformovane ale dulezite veci maji pak nasledne celkem slusne pouzitelne, alespon na te moji masine
predpokladam ze ten kdo tohle vyrknul by pri navrhu podobneho stroje delal na nepodstatnych mistech v rozmerech jeste vetsi odchylky nez tito sikmooci soudruzi nebo snad delate vsechno v setine i kdyz na tom nezalezi?
vsechny soucasti ktere jsou v tom BOW CNC a jsou delane tady
jsou tusim v setine a prebrousene, hodne precizni prace
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Myslim,ze je potreba rozlisovat pohled amatera hobbysty a pohled profika, ktery z dospelych CNC stroju ziskal jine naroky a zkusenosti.
BF20 je konstrukce na hranici pouzitelnosti a kdyby BOW krome sroubu osadil X a Y lin vedenim,byla by situace trosku jina.Take posun Z-tka bych resil posunem pinoly a ne cele hlavy,protoze tak prijdu o moznost nataceni.Takto upravena frezka by asi naroky pro hobby nasazeni plne uspokojila.Vidim to na jeste mensi frezce od Rotwerku /Cinan /.V puvodni podobe v podstate vyhozene penize.Trochu lepsi vrtacka se stolem.Vule v rybinach takove,ze bud se s tim neda pohnout,nebo to drnci jak prase a freza jde rychle do haje.Po celkove uprave je z toho najednou krasna masinka,ktera v ramci moznosti sve subtilni konstrukce zvladne vse,co po ni clovek muze chtit.Trva to sice 5x dele nez na poradne masine,ale kdo pospicha..
Ne kazdy chce mit doma 1/2 tunovy stroj a tyhle sloupovky jsou opravdu pro domaci pouziti.Ja bych je zase uplne nezatracoval.Proste,kdyby frezka od BOW stala tak 70 tis. s DPH,nebylo by ptaka nad ni.
BF20 je konstrukce na hranici pouzitelnosti a kdyby BOW krome sroubu osadil X a Y lin vedenim,byla by situace trosku jina.Take posun Z-tka bych resil posunem pinoly a ne cele hlavy,protoze tak prijdu o moznost nataceni.Takto upravena frezka by asi naroky pro hobby nasazeni plne uspokojila.Vidim to na jeste mensi frezce od Rotwerku /Cinan /.V puvodni podobe v podstate vyhozene penize.Trochu lepsi vrtacka se stolem.Vule v rybinach takove,ze bud se s tim neda pohnout,nebo to drnci jak prase a freza jde rychle do haje.Po celkove uprave je z toho najednou krasna masinka,ktera v ramci moznosti sve subtilni konstrukce zvladne vse,co po ni clovek muze chtit.Trva to sice 5x dele nez na poradne masine,ale kdo pospicha..
Ne kazdy chce mit doma 1/2 tunovy stroj a tyhle sloupovky jsou opravdu pro domaci pouziti.Ja bych je zase uplne nezatracoval.Proste,kdyby frezka od BOW stala tak 70 tis. s DPH,nebylo by ptaka nad ni.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no v podstate se tu tedy reklo ze je to na jednu stranu kram k nicemu ale vsechny ostatni jsou jeste mnohem horsi a za tu cenu stejne nic lepsiho neni
prace je na tom min nez to delat z gruntu cele (to to vetsinou clovek neprestane do konce zivota predelavat)
a jako zaklad na stroj za 35 000 je to skoro zadarmo
gravirka to opravdu neni, zvlada to celkem hodne
neni problem i hodne slusna ocel, velmi pekne jsem si obrobil material na kterym jsem si predtim malem odrovnal seping
doporucuji kupovat nekde kde jich maji vic a nechat si ukazat merici protokol
podle toho zjistite jestli to delal sikovnej nebo nesikovnej cinan
takhle se to musi delat napriklad s ruskou optikou atp...
proste to patri k tomu nakupu
myslim ze i po sposte spiny ktera se na to tady naplivala je to jedna z nejlespich variant ktere nasinci zbyvaji kdyz chce postavit 3D cnc
1. nejlevnejsi - postavit si gravirku a omezene s ni delat 3D
cena je pak v desitkach tisic
2. predelat si BFku s tim ze bude moct jit do tvrdsiho (ne do plastu a podobne - dano nizkymi otackami) cena do 100 000,-
3. predelat si poradnou velkou masinu - vetsinou jsou tyhle stroje vylitany takovyz zpusobem ze se to musi prefrezovat prebrousit zaskrabat a pak se s tim muze zacit neco delat, celkove je na tom prace jak na rodinnym domku investic nevyjimaje (ja bych si radsi koupil toho velkyho cinana od bowu za 700 000 nebo kolik to stoji)
cena materialu, praci ktere si clovek nemuze udelat sam protoze na to nema stroje a nebo znamosti a cena stovek hodin prace, jerabu autodopravy nekam kde to upravi vyjde na nesmirne castky jiste srovnatelne s tim velkym cinanem
vedle toho jeste existuje sance ziskat masinu ve slusnem stavu ktera moc nebehala nebo pouzite cnc ktere je ve slusnem stavu ale treba s nefunkcni elektronikou
ovsem to clovek musi mit stesti
pakje jeste jedna moznost te nedavam ani cislo protoze sem do tohto fora moc nepatri a to je koupit si cele CNC za cenu v mnoha jednotkach az desitkach milionu korun
prace je na tom min nez to delat z gruntu cele (to to vetsinou clovek neprestane do konce zivota predelavat)
a jako zaklad na stroj za 35 000 je to skoro zadarmo
gravirka to opravdu neni, zvlada to celkem hodne
neni problem i hodne slusna ocel, velmi pekne jsem si obrobil material na kterym jsem si predtim malem odrovnal seping
doporucuji kupovat nekde kde jich maji vic a nechat si ukazat merici protokol
podle toho zjistite jestli to delal sikovnej nebo nesikovnej cinan
takhle se to musi delat napriklad s ruskou optikou atp...
proste to patri k tomu nakupu
myslim ze i po sposte spiny ktera se na to tady naplivala je to jedna z nejlespich variant ktere nasinci zbyvaji kdyz chce postavit 3D cnc
1. nejlevnejsi - postavit si gravirku a omezene s ni delat 3D
cena je pak v desitkach tisic
2. predelat si BFku s tim ze bude moct jit do tvrdsiho (ne do plastu a podobne - dano nizkymi otackami) cena do 100 000,-
3. predelat si poradnou velkou masinu - vetsinou jsou tyhle stroje vylitany takovyz zpusobem ze se to musi prefrezovat prebrousit zaskrabat a pak se s tim muze zacit neco delat, celkove je na tom prace jak na rodinnym domku investic nevyjimaje (ja bych si radsi koupil toho velkyho cinana od bowu za 700 000 nebo kolik to stoji)
cena materialu, praci ktere si clovek nemuze udelat sam protoze na to nema stroje a nebo znamosti a cena stovek hodin prace, jerabu autodopravy nekam kde to upravi vyjde na nesmirne castky jiste srovnatelne s tim velkym cinanem
vedle toho jeste existuje sance ziskat masinu ve slusnem stavu ktera moc nebehala nebo pouzite cnc ktere je ve slusnem stavu ale treba s nefunkcni elektronikou
ovsem to clovek musi mit stesti
pakje jeste jedna moznost te nedavam ani cislo protoze sem do tohto fora moc nepatri a to je koupit si cele CNC za cenu v mnoha jednotkach az desitkach milionu korun
Mluvil jsem vloni s clovekem,kterej dela v Nemecku u firmy,ktera taky dela CNC variantu BF20 za 5.200Euro.Rikal,ze jezdi primo k vyrobci a tam si vybiraji jednotlive stroje pro predelani.Tvrdil,ze tak jeden kus ze triceti je pouzitelny pro upravu.Nakupni cena je 360 USD a doprava do Nemecka vyjde na 80 USD/kus.Pracovni sila, ktera frezky vyrabi je prakticky nekvalifikovana. Jsou to delnici z vesnic, kteri jsou jenom zaskoleni na urcite operace a vysledek vypada podle toho. Hotove vyrobky se deli do 3 skupin.Nejhorsi shit pro vnitrni trh,dhuha liga na vychod a prvni liga pro zapadni trhy a USA. Ten jeden kus ze 30 plati pro tu prvni ligu.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
pupak: ano tak nejak to je se vsim z ciny treba proma zde prodava spise z tech horsich a pokud vim tak bow z tech lepsich
co se tyce kvalit a nekvalit bf 20 tak tu bylo myslim receno vse
samozrejme to neni bez prace ale to nikdy
jestli si nekdo mysli ze jen veme stroj a misto kolecek da motory tak je hodn e naivni, celkova uprava spolkne spoustu dalsi prace, mereni a ladeni
vedle toho kdyz vemete hutni material a budete to delat z 0 tak to bude jeste mnohem vic prace a casu a mnohdy dost problem bez dostatecneho vybaveni
ja jsem napriklad veci na tu bfku delal na te bfce rucne coz je nezanedbatelna vyhoda
sice jsem to musel mockrat porozebrat a sestavit ale dalo se to vyrobit
a pokud se tyce toho protokolu tak samozrejme sedi
ale pri obrabeni se to je schopne rozkmitat
ale to se rozkmita i mnohatunovy stroj s tupym nastrojem spatnymi reznymi podminkami a tvrdym materialem
to se pak taky tupi nastroje, frezka nema chlazeni atp....
na druhou stranu ruzne gravirky spousty lidi tady ve foru neni stavena ani na hlinik a bfka muze klidne do oceli s prihlednutim na moznosti stroje
je treba si uvedomit ze zadny stroj nema neomezene moznosti
a ze tenhle stroj je ma dosti dobre na hoby cnc ale neda se nikdy v plne mire srovnavat s velkymi cnc ktere narozdil od techto strojecku jsou delane na produktivtu takze jsou masivnejsi vykonejsi rychlejsi a presnejsi posuvy a jsou schopne pracovat s velikou dynamikou
to ze to delal cinan?
jmenujte mi 10 veci kolem sebe ktere nedelal cinan
pocinaje pocitacem na kterym si tohle ctete
a to je kumst vyleptat nejakej kus kremiku
co se tyce kvalit a nekvalit bf 20 tak tu bylo myslim receno vse
samozrejme to neni bez prace ale to nikdy
jestli si nekdo mysli ze jen veme stroj a misto kolecek da motory tak je hodn e naivni, celkova uprava spolkne spoustu dalsi prace, mereni a ladeni
vedle toho kdyz vemete hutni material a budete to delat z 0 tak to bude jeste mnohem vic prace a casu a mnohdy dost problem bez dostatecneho vybaveni
ja jsem napriklad veci na tu bfku delal na te bfce rucne coz je nezanedbatelna vyhoda
sice jsem to musel mockrat porozebrat a sestavit ale dalo se to vyrobit
a pokud se tyce toho protokolu tak samozrejme sedi
ale pri obrabeni se to je schopne rozkmitat
ale to se rozkmita i mnohatunovy stroj s tupym nastrojem spatnymi reznymi podminkami a tvrdym materialem
to se pak taky tupi nastroje, frezka nema chlazeni atp....
na druhou stranu ruzne gravirky spousty lidi tady ve foru neni stavena ani na hlinik a bfka muze klidne do oceli s prihlednutim na moznosti stroje
je treba si uvedomit ze zadny stroj nema neomezene moznosti
a ze tenhle stroj je ma dosti dobre na hoby cnc ale neda se nikdy v plne mire srovnavat s velkymi cnc ktere narozdil od techto strojecku jsou delane na produktivtu takze jsou masivnejsi vykonejsi rychlejsi a presnejsi posuvy a jsou schopne pracovat s velikou dynamikou
to ze to delal cinan?
jmenujte mi 10 veci kolem sebe ktere nedelal cinan
pocinaje pocitacem na kterym si tohle ctete
a to je kumst vyleptat nejakej kus kremiku
Ja tuhle informaci neuvadim proto,abych bf20 pomlouval,ale na vysvetleni, proc je stav takovy jaky je.V Cine se dela spousta veci a nektere i dost kvalitne.Treba cinska optika na dalekohledy se uz zcela vyrovna te zapadni a naslo by se spousty veci.Videl jsem i jejich linearni vedeni a kul. srouby.Z 20 kusu vedeni byly 3 zcela nepouzitelne a 2 na hranici.Nicmene za tech 20 ks zaplatis jako za jeden od THK.
Tak je to v Cine se vsim.Kvantita nahrazuje kvalitu a nizka cena to tlaci do sveta.
Tak je to v Cine se vsim.Kvantita nahrazuje kvalitu a nizka cena to tlaci do sveta.
Za tyhle prachy jen u vyrobce v Cine.Min odber je 100 ks od jednoho typu. Doprava trva 3 tydny a vyjde 5 USD/kg nepojistena 12 USD/kg pojistena.Obednat se da i pres internet a platba je predem.
100ks? to by se tady mohlo rozpustit do nějaké hromadné objednávky
100ks vozíků a třeba 100 ks 20mm kolejnic s délkou 1m. K tomu 100ks kuličkových matek a 100ks šroubů.
Pokud je cena tak nízká, tak by to mohlo být zajímavé.

Pokud je cena tak nízká, tak by to mohlo být zajímavé.
Přidal bych se. Za cenu 12 UsDol /kg je to " zadarmo ". Vzal bych 12 šroubů a 12 kolejnic. Jen ta délka 1 metr mi nevyhovuje. Potřebuji delší.
Pořádně jsem si to přečetl a zjistil že je to víc ale to nevadí.
Pořádně jsem si to přečetl a zjistil že je to víc ale to nevadí.
Naposledy upravil(a) walter dne 26. 3. 2007, 12:44, celkem upraveno 2 x.