KDO POUŽÍVÁ MACH3 A KDO EMC2?
Po mesiaci s machom mi to blbne (nie v hlave), seká, a vyhadzuje windows reštartuje PC a neviem čo ešte. Tak som bol donútený isť da linuxu a emc. Zatial sa strašne trápim lebo som ešte nikdy nevidel žiadny linux. SOm zvedavy aky to bude rozdiel. 

rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
Teď testuju modrého číňana, jak se bude chovat pod Machem a EMC. Tak mne napadlo udělat nějakou brzdu na krokáče, na které by se dalo poznat chování pod oběma systémy. Kdysi dávno jsem zkoušel jedny krokáče tak, že jsem na bubínek namotával špagát se závažím. Chtělo by to něco sofistikovanějšího (to je strašné slovo, ani nevím, proč jsem ho použil). Podívám se, zda mám nějaké komponenty na něco lepšího.
TO SNAD NENI MOZNE. Včera som tápal v linuxe a dnes už frézujem . Neviem čomu som vdačny , či to je
-mojou šikovnosťou
-týmto forom
- alebo radekovi b za info v info.
Zaujímavé, ako keby tie motory nabrali väčší vykon o 30 % . V rýchloposuve to určite využijem . Otáčky jak šlak. Aka sila to ešte netuším ale uvidim. Zaujímavé pohyby pri referencovaní. Velmi užitočná funkcia taka, že skor ako stroj nezrefer. tak sa nepohne. Na to som často zabúdal a naburaval. Po prvých hodinách dojem suprový.
Za mesiac v tom budem už doma a už sa teším čo nové objavím.
Problém nie je u našinca (človek na tomto fore) v EMC ale v linuxe. Logiku tohto systému zatial nechápem, ale raz tie heslá a povolenia zmáknem.
Grafika dráhy nástroja suprová s machom 10:1. Nikdy mach nezavrhnem , naučil ma , na konf. ktoru som používal kedysi zrajme stačila ale dnes - už som musel
nedobrovolne zmeniť team.
-mojou šikovnosťou
-týmto forom
- alebo radekovi b za info v info.
Zaujímavé, ako keby tie motory nabrali väčší vykon o 30 % . V rýchloposuve to určite využijem . Otáčky jak šlak. Aka sila to ešte netuším ale uvidim. Zaujímavé pohyby pri referencovaní. Velmi užitočná funkcia taka, že skor ako stroj nezrefer. tak sa nepohne. Na to som často zabúdal a naburaval. Po prvých hodinách dojem suprový.
Za mesiac v tom budem už doma a už sa teším čo nové objavím.
Problém nie je u našinca (človek na tomto fore) v EMC ale v linuxe. Logiku tohto systému zatial nechápem, ale raz tie heslá a povolenia zmáknem.
Grafika dráhy nástroja suprová s machom 10:1. Nikdy mach nezavrhnem , naučil ma , na konf. ktoru som používal kedysi zrajme stačila ale dnes - už som musel
nedobrovolne zmeniť team.
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
problém ani nie, skôr filozofia.Juro píše: Problém nie je u našinca (človek na tomto fore) v EMC ale v linuxe. Logiku tohto systému zatial nechápem, ale raz tie heslá a povolenia zmáknem.
Windows.
Čo nieje zakázané je povolené....
Linux
Čo nieje povolené je zakázané.
chce to proste nechať tomu čas a neskúšať zapnúť win..
najlepšia je jedna aplikácia ( neviem názov ale zablokuje prístup na zadefinovaný čas do wokien ) a byť odkázaný len na linux.. potom to ide ľahšie

Kompas H-1000 + H2 elektornika :) kúpený, funguje :)
Zenbot ( malé ale šikovné :) ( prerobené a super )
Zenbot ( malé ale šikovné :) ( prerobené a super )
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja na jedne skole (kvuli spozdene dodavce licenci windows) nainstaloval vsude (krom ucetni) linux
nikdo si nestezoval a ani nevedeli ze je neco jinak
kdyz dostali windows tak se divili ze to je trosku jine
))
nikdo si nestezoval a ani nevedeli ze je neco jinak

kdyz dostali windows tak se divili ze to je trosku jine

Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Ta aplikace by se mohla jmenovat ZDRAVY ROZUMvotrelec píše:problém ani nie, skôr filozofia.Juro píše: Problém nie je u našinca (človek na tomto fore) v EMC ale v linuxe. Logiku tohto systému zatial nechápem, ale raz tie heslá a povolenia zmáknem.
Windows.
Čo nieje zakázané je povolené....
Linux
Čo nieje povolené je zakázané.
chce to proste nechať tomu čas a neskúšať zapnúť win..
najlepšia je jedna aplikácia ( neviem názov ale zablokuje prístup na zadefinovaný čas do wokien ) a byť odkázaný len na linux.. potom to ide ľahšie

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
-
- Kontaktovat uživatele:
CHLAPI,
Nájde sa tu niekto, kto má skúsenosti s K-CAM? Velmi by ma zaujímalo, ako by obstál v porvnaní hlavne s EMC, ale aj proti Machu.
Nájde sa tu niekto, kto má skúsenosti s K-CAM? Velmi by ma zaujímalo, ako by obstál v porvnaní hlavne s EMC, ale aj proti Machu.
Počas práce s CNC možno fajčiť...