Jaký CAD pro hobby použití?
Nutnost převodu do IGS není na závadu (pokud se převod povede), když se dělá cnc program, tak dráha se stejně generuje z ploch. I když udělám solidovej model v SolidWorks, tak před tvorbou cnc programu to stejně převádím do SurfCam (takže převod přes IGS). Je tedy jedno v čem se model dělá (plochy nebo solid), pokud převod do CAMu funguje bez problému. Rhinoceros tedy může posloužit také velice dobře.
Aeroomni: to asi nebude placka, že? máš k tomu i nějaké řezy ?
Aeroomni: to asi nebude placka, že? máš k tomu i nějaké řezy ?
symetrickej profil max tloušťka profilu 2 mm v jedné třetině hloubky profilu delka 65 mm poslete email na info@aeroomni.com a poslu 2d z cadu dík!!
není jen iges co takhle STEP pánové
když uděláte iges máte velkou šanci že ho nebudete umět nastavit aby jste něco načetli ok se stepem nejsou problémy
bavíte se o drahých cad pro domácí použití
věřím že znáte pojem autorská práva a pirátský soft
. Pro E v plné výbavě stojí pár set tisíc
a je fakt dobrý pro firmu co něco vyrábí
zatím co jsou cady co můžete legálně provozovat za pár kaček a udělají
vám podobnou službu i když ne takovou
např. alibre není vůbec špatná varianta pro domácí hoby a začátek s 3D
když uděláte iges máte velkou šanci že ho nebudete umět nastavit aby jste něco načetli ok se stepem nejsou problémy

vegeťák věčný optimista
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Zadarmo a při tom legálně se dá provozovat leccos, například dočasně jako trial verze, někdy se dá vyžádat od prodejce, někdy je volně ke stažení. Řada výrobců nabízí též program pro studenty, takže kdo studuje jakoukoliv školu tak může mít po dobu studia legální verzi za zlomek ceny.vegetak píše:není jen iges co takhle STEP pánové
bavíte se o drahých cad pro domácí použití
věřím že znáte pojem autorská práva a pirátský soft
. Pro E v plné výbavě stojí pár set tisíc
a je fakt dobrý pro firmu co něco vyrábí
Aleš Procháska
Krom studentských a trial versí je možno si pronajmout počítač s Catii a vytvořit na ní co potřebuje. A to je zcela legální postup. Nic neoficielního. A co se týče ceny myslím že ProE je za 5000 US Dolarů. Tedy nic pro hobystu.
Otázka by spíš měla znít: Kolik peněz mohu dát do systemu CAD - CAM a podle toho si vybírat. Tedy jaký CAD je pro hoby s návazností na CAM nejlevnější. Vytvořit obrobek v CADu je sice hezké, ale bez CAMu je to pro můj hoby CNC málo.
Já to dělám tak, že vytvořím model na Rhinu a neukládám. Popíšu si postup a pak dle postupu za krátkou dobu u kamaráda překreslím do Catie a vytvořím v CAMu Catie i G kod. Naštěstí to nemusím dělat často.
Většinou si ale 3D skenuji a dělám kopie originálu.
Otázka by spíš měla znít: Kolik peněz mohu dát do systemu CAD - CAM a podle toho si vybírat. Tedy jaký CAD je pro hoby s návazností na CAM nejlevnější. Vytvořit obrobek v CADu je sice hezké, ale bez CAMu je to pro můj hoby CNC málo.
Já to dělám tak, že vytvořím model na Rhinu a neukládám. Popíšu si postup a pak dle postupu za krátkou dobu u kamaráda překreslím do Catie a vytvořím v CAMu Catie i G kod. Naštěstí to nemusím dělat často.
Většinou si ale 3D skenuji a dělám kopie originálu.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
testoval nekdo z vas Gravostar?
na 2.5D je to dost slusne, cena pro hobisty taky
onehda jsem delal stitky a popisky a tohle umi veci ktere jsem potreboval
a horko tezko hledal nakonec jsem to modeloval 3d a obrabel 3d
mit tohle tak jsem je udelal rychlejc s optimalnejsima drahama
na 2.5D je to dost slusne, cena pro hobisty taky
onehda jsem delal stitky a popisky a tohle umi veci ktere jsem potreboval
a horko tezko hledal nakonec jsem to modeloval 3d a obrabel 3d

mit tohle tak jsem je udelal rychlejc s optimalnejsima drahama
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Já jenom koukám, jak všichni používaj legální SW. To jsme asi národ samejch poctivců ...... jenže pak mi nějak uniká, proč na nás uvalili ty preventivní "autorský poplatky" za to že všichni kradem
Asi tomu nerozumím
BTW SurfCAM i SolidWorks mám legálně, asi jsem blbej 

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Preventivní poplatky nejsou za krádeže ale aby se uživila horda nemakačenků a příživníků přilepených na ministrestvo kultůry.QNX píše:Já jenom koukám, jak všichni používaj legální SW. To jsme asi národ samejch poctivců ...... jenže pak mi nějak uniká, proč na nás uvalili ty preventivní "autorský poplatky" za to že všichni krademAsi tomu nerozumím
BTW SurfCAM i SolidWorks mám legálně, asi jsem blbej
Co se týká toho software, je docela těžké chtít aby si někdo koupil Inventor nebo dokonce SolidWorks pro hobby účely (cena začíná někde na 100, 000 a to je to ještě tak ořezané jako basic model auta). To si můžou dovolit hodně bohatí hobbysti v USA kde jsou ceny stejného software třetinové proti Evropě. V okamžiku kdy se chci s tím softwarem jen pro vlastní lepší pocit naučit dělat tak mi nezbývá než si shánět free produkty a trial verze, drzejší jedinci též c r a c ky komerčního softu, a doufat, že v oboru vypukne nějaká cenová válka

Naposledy upravil(a) prochaska dne 6. 2. 2007, 9:47, celkem upraveno 1 x.
Aleš Procháska
Já rád zaplatím za užitečný produkt přiměřenou cenu. Například školní licence Rhina je podle mého názoru za přijatelnou cenu i pro domácí použití a umí toho opravdu hodně. Na druhou stranu, obchodní politika firem jako je Surfware ( SurfCAM) je tak odpudivá, že už delší dobu uvažuju, že SurfCAM prodám a přejdu na něco jiného (jenže nějak nevím na co
V posledení době jsem na ně například vyloženě nasranej. Chtěl jsem koupit novej notebook a zjistil jsem, že LPT už je velká vzácnost. Jenže LPT je potřebný na HW klíč (věc kterou nechci, ale musím ji používat) Poptal jsem možnost výmeny HW klíče za provedení USB a ty parchanti za to chtěj 9600 kč !!!! cena nenaprogramovaného klíče je cca 600kč, takže ty zloději chtěj za naprogramování 9000kč. Čekal jsem, že třeba tohle by mohlo být "zdarma" v rámci aktualizačního poplatku (cca 50 000kč/rok), ale není! Navíc za těch 50 000kč/rok se ani moc nepředvedou, vylepšení tam za rok moc není 
To pokládám za zlodějinu, kdybych to neměl legálně, tak bych rozhodně netrpěl výčitkama, že jsem někoho okradl.

To pokládám za zlodějinu, kdybych to neměl legálně, tak bych rozhodně netrpěl výčitkama, že jsem někoho okradl.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Lidi to občas dělaj tak, že si produkt koupí a pak si k němu stáhnou c r a c k. Podle mně je to přiměřená obrana vůči tomu jak firmy obtěžují všelijakými nablblými ochranami legální uživateleQNX píše:V posledení době jsem na ně například vyloženě nasranej. Chtěl jsem koupit novej notebook a zjistil jsem, že LPT už je velká vzácnost. Jenže LPT je potřebný na HW klíč (věc kterou nechci, ale musím ji používat)

Aleš Procháska
správné řešení 

To by sice řešení bylo, ale crack na SurfCAM Velocity jsem ještě neviděl.
Na nějakej starší sice jo (netestoval jsem), ale pár lidí říkalo, že to nechodí bez problémů. V každém případě to je porušení licenčního ujednání a tím zaniká právo užívat SW ..... takže v podstatě už nemá cenu si ten SW kupovat, stejně to je ilegální
Na nějakej starší sice jo (netestoval jsem), ale pár lidí říkalo, že to nechodí bez problémů. V každém případě to je porušení licenčního ujednání a tím zaniká právo užívat SW ..... takže v podstatě už nemá cenu si ten SW kupovat, stejně to je ilegální

HW klíče nemám rád a to z několika důvodů.
1) občas jsou s nima potíže
2) když přijdu o HW klíč, tak přijdu o SW za pár set tisíc, bez nároku na náhradu!
3) zničil jsem si díky němu notebook (vylomenej konektor LPT) bych se s Surfware soudil o náhradu
, ale podle licenčních podmínek bych musel k soudu do USA a náhrada škody je omezená na nějakou malou částku
stejně bych nic nevyhrál 
4) LPT už je na ústupu a zloději chtějí nehorázné poplatky za přechod na USB provedení!
5) musím ho u sebe nosit (možná by se to dalo použít jako důvod při žádosti o vyjímku na samopal, nějak se tak drahá věc musí chránit, ne
Takže moje rada zní: Používejte SW bez HW klíčů
1) občas jsou s nima potíže
2) když přijdu o HW klíč, tak přijdu o SW za pár set tisíc, bez nároku na náhradu!
3) zničil jsem si díky němu notebook (vylomenej konektor LPT) bych se s Surfware soudil o náhradu

4) LPT už je na ústupu a zloději chtějí nehorázné poplatky za přechod na USB provedení!
5) musím ho u sebe nosit (možná by se to dalo použít jako důvod při žádosti o vyjímku na samopal, nějak se tak drahá věc musí chránit, ne

Takže moje rada zní: Používejte SW bez HW klíčů