zdroj

Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 5. 2011, 8:25

Tak jsem se nemel bat, synek potvrdil, co rikate. "zhasec", "stmivac", hodne blba zabava, hazet drat na vedeni :( .
To se mi teda fakt nelibi. Black out, nebo jak tomu ti amici rikaj,.. nahodim agregat, nez budu mit ostrovni stavu.
Tak to patri do sobestacnosti. Co by asi delali ty cezy, kdybychom nic nebrali? Tak telka me se.e, decko uz ukoly nepise,
tak me napada, ze bychom treba mohli....mamko? Tak nic :(
RaS

22. 5. 2011, 10:40

bobik píše:To jsou mladící, co se baví zkratováním el.vedení a uvedením nějakého města do tmy. Odtud to pojmenování.
a ja v tom zase viděl tmavší menšinu :D kdysy u nas byl vypadek proudu cca 1,5dne.. a zjistilo se že místní tmavší zběrači kovů svrhli celý sloup vedení a celý sloup zmizel, a s takovým výpadkem ani ČEZ asi nepočítal :D aby pouštěli jednu fázi ještě na kostru :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 5. 2011, 10:58

Na zeleznicnich tratich jsou takovy pancerovy skrine, je v tom snad nejaka tlumivka v reziji nejakyho zabezpeceni vlaku, kdyz pominu medeny kabely okolo.
Na nikoho neukazuju, ale pry se to ztraci. To jsme tak dopadli, ze nekdo to sebere a je mu fuk, ze se muzou srazit vlaky?
A druha vec co me vytaci. "pestirny" psu. Kdybych to mel blizko, tak toho "pestitele", zrudu, co si tohle ke zviratkum dovoli, uvedl do stejnych podminek...
A anglani, kdyz chrt uz "nevitezi", jsou jich tam stovky, bez zradla, bez lasky, bez pece, chcipni- trap se, prachy uz mi nedelas.
Jak tohle nekdo vubec muze, kam jsme to lidi dosli?
sidonie

23. 5. 2011, 5:23

Neboj, dojdem ještě dál. Včera byla super bouřka, kroupy taky byli, ale blesky lítaly jen do lesa v okolních hřebenech. Možná taky štěstí. S přepětím si už nějak poradím, byť za cenu spotřeby UPS, blesk bych ale ve vedení neustál a pravděpodobně bych musel vyměnit všechny dráty ve zdi. V jednom by to mělo výhodu, prej se nemusí dělat drážka, kabely vyskáčou ze zdi samy. :D
Platit si nebo někoho navádět, aby schválně vyzkratoval trafo nepovažuju za rozumný, byť s tím trafem jsou potíže. Na vesnici se snadno zjistí kdo se zrovna motal kolem s trubkou a hlavně dotyčný si koleduje o ugrilování některých částí svýho těla za živa.
Ostrovní provoz by asi můj problém vyřešil, ale pokud jsem v elekrtifikované části světa, tak nemám šanci na právní obhajobu podobnýho ostrova. Moc toho o provozu nevím, ale slyšel jsem, že neexistuje možnost samovýroby v našem státě. Vše musí být prý přifázováno do sítě a svoji elektriku si můžeš brát přes ni zase zpět, ale moc nechápu, jak se pozná zrovna ta moje :D
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

23. 5. 2011, 11:52

Omluva Pleximenovi, to uz jsme (jsem) hodne odbocili od tematu :( .
Tak uz jen pro Sidonie: tos me teda dostal, ze bych si tu elektrtinu nemohl ostrovne FV vyrobit, uskladnit a spotrebovat.., jsem netusil.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 5. 2011, 11:54

to by me zalimalo jak je to osetrene
urcite tam bude nejaky vykonovy limit nebo neco podobneho

zatim jsem nasel jen to ze v pripade ze je mozne se pripojit k siti a ty hodlas mit ostrovni provoz tak nedostanes ani korunu z dotaci
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
sidonie

23. 5. 2011, 12:02

Ale můžeš, jen prostě ne oficiální cestou. Oficiálně to jde na samotách, kde široko daleko nezakopneš o kabel nebo nevidíš nějaký drát. Myslím, že naši páni poslanci na to kdysi pamatovali a dostalo se to záhadným způsobem do zákona. Vyrábíš elektřinu? Máš povolení a státní licenci na provoz elektrárny? Máš jen větrník na kopci? Nevadí, všechna elektrika musí do sítě, i kdyby toho bylo za nehet a ze sítě si to vem zase zpátky. Proto taky ČEZ musí jakoukoliv elektřinu od "drobných výrobců" hlavně těch s těma panelama vykupovat za předem stanovenou/dotovanou cenu, ty si pak ze sítě koupíš za běžný peníz elektriku a rozdíl by ti měli dorovnat.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 5. 2011, 12:20

ja si myslim ze tak spatne to neni
pro vlastni potrebu nebo do nejakeho vykonu

samozrejme urcite omzili to aby zde vyrabel a prodaval nekdo elektrinu kdo na to nema patricna povoleni
ale podle toho co pises by prodej elektrocentral v bauhausu byl napomahani k terestnemu cinu
a co teprv vyrobci a prodejci byciklu ty by k tomu prisli jak slepy k houslim
sidonie

23. 5. 2011, 12:28

Určitě máš pravdu, že do nějakýho výkonu se to tak dramaticky nebere, ale přiznej sám, kolik kW špičkově potřebuješ pro pokrytí své potřeby?
Mě by mělo stačit "pouze" 30kW v tom nejhorším případě. Přes léto bych se měl dostat na pohodových 20kW ve špičce, pokud by byl rozumně pořešen rozvod, načasovala se spotřeba, tak přes léto vyjdu s 10kW trvalého výkonu. V zimě je to úplně jiná liga, mám přímotopy.
Ruprecht

23. 5. 2011, 12:35

Podle mého selského rozumu to slovo "musí" má zavazovat hlavně distribuční/rozvodnou síť aby se nestalo, že máš elektrárnu, chceš do sítě o síť odmítne...

Pokud chceš ostrov, nedostaneš žádnou dotaci a nesmíš prodávat nikomu jinému na své triko (nemáš licenci výrobce, ani distributora). Sám pro sebe si vyráběj co chceš.
Jděte s EU do Brusele...
sidonie

23. 5. 2011, 12:44

Čéče to by se mi líbilo, kdo jde se mnou kopat díru pro reaktor? Samozřejmě by to bylo přece pro mě. Uran někde seženem a když se na něj dobře posvítí, tak to by bylo, aby jsme nesvítily taky :lol:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 5. 2011, 12:57

10kw? to zivis i sousedy ne?
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

23. 5. 2011, 1:40

Já "přežil" v domku celou zimu s elektrokotlem 5kW -20h/den (UT). Co s tou stavou proboha delas Sidonie?
Ruprecht

23. 5. 2011, 2:47

No já už nějakou dobu sháním jeden Castor s vyhořelým palivem... :wink: Zatím jsem teda nesehnal... :wink: Ale nevzdávám to :wink: Trvale hezkých pár kilowatt... :mrgreen:
Jděte s EU do Brusele...
pleximen
Kontaktovat uživatele:

23. 5. 2011, 6:14

Je nádherný jak se dokáže původní téma úplně nasměrovat jinam a člověk se dozví sto nových věcí.Hlavní je, že mám vyřešeno Mirek gravos nabídl spolupraci a řešení - já mám po starostech a takovíto lidé se tu CENÍ zlatem.Díky všem za cenné rady :wink: .
9/2011 portálka funkční
http://www.khplexi.cz/
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“