613ziza: a proč by to nešlo? Třeba já zrovna dokážu spočítat i navrhnout korekčník na horní vodu ai bankiho turbínu. To fakt není žádná velká věda. Konstrukčně to také není tak složité ........lidé tady na foru dělají mnohem složitější věci.
Jo, ale legalizovat to, to už je jiná. To máš pravdu.
Alternator nebo Dynamo ? =)
Moderátor: sysel
613ziza píše:Generátory, turbíny, korečníky, vantroky... brnkačka...dá se navrhnout i udělat v amatérských podmínkách..![]()
No, než bych začal vymýšlet natož navrhovat... bych napřed zašel na příslušný obecní úřad, protože z potoka smíš svobodně využívat akorát tu vodu, kterou si nabereš a odneseš kýblem. A svévolně přehradit vodní tok ?![]()
![]()
Strycu, uvědom si, kde žiješ!
no tak to je 20km od sveta

Však já dobře vím, že potok a vodní kolo není žádná velká věda a že na "přesné" výpočty (s hrubě odhadnutými numery) stačí jen ta nejprostší aritmetika !
Ale porozumět liteře a duchu vodního zákona, resp. vyhovět mu, je nad mé spiritní i materiální síly. A pokuty jsou mastné....
Strycu, na potoku nesmíš mít NIC! Ani trkač, ani hadici a přenosné motorové čerpadlo, ani stružku na zahradní jezírko, natož svoje dynamo. Prostě NIC! Jen ten kýbl. Není to sranda.

Ale porozumět liteře a duchu vodního zákona, resp. vyhovět mu, je nad mé spiritní i materiální síly. A pokuty jsou mastné....
Strycu, na potoku nesmíš mít NIC! Ani trkač, ani hadici a přenosné motorové čerpadlo, ani stružku na zahradní jezírko, natož svoje dynamo. Prostě NIC! Jen ten kýbl. Není to sranda.
Naposledy upravil(a) 613ziza dne 23. 2. 2012, 9:19, celkem upraveno 1 x.
Všechno, co může počkat do zítřka, klidně počká i do příštího týdne. ;-)
=) no reknu mu to at pozjistuje na uradech jak to vypada613ziza píše:Však já dobře vím, že potok a vodní kolo není žádná velká věda a že na "přesné" výpočty (s hrubě odhadnutými numery) stačí jen ta nejprostší aritmetika !![]()